Kapitánka mění dres

Letošní sezóna je pro krumlovský tým prokletá. Sny o třetí finálové účasti v řadě dostaly tvrdý direkt už na samém začátku, když na poslední chvíli krachla plánovaná spolupráce s kadetskou Mistryní Evropy Hankou Kodetovou. Její pozici v týmu zaujala další nadějná juniorka Magdaléna Ščibrániová. Očekávaný výkonnostní progres však bohužel nepřišel, bodový příspěvek byl minimální. Přesto se - především díky stabilním výkonům zahraničních opor - dařilo sbírat cenná vítězství. V posledních týdnech se ale znovu ozvalo problematické rameno, jež si podle posledních odhadů vyžádá až dvouměsíční nucenou přestávku. Ambice aktuálně šestého týmu extraligové tabulky tak klesly na minimum. V návaznosti na tyto skutečnosti požádala v samém závěru přestupního období kapitánka týmu Ekaterina Chernyavskaya o souhlas se změnou klubu.

Krumlovští příznivci však nemusí věšet hlavy. Katya se pro zbytek sezóny přesouvá do kádru nováčka MK Řeznovice. Společně s oběma asijskými oporami Kaushani NATH a CHU Yi-Ching, Marijou MIKALAUSKYTE a Eliškou ŠEDOVOU bude usilovat o potvrzení záchrany v nejvyšší domácí soutěži. I přes výraznou bodovou ztrátu se děvčata v závěrečných pěti kolech pokusí o posun do elitní osmičky zaručující účast ve vyřazovacích bojích. Poprvé by měla v novém klubu nastoupit už v neděli 18. února v Blansku proti Havířovu.

Opačným směrem putuje Rebeka ŽIŽKOVSKÁ, která se po přesunu Katyi Chernyavské do Řeznovic posouvá do základní sestavy krumlovského týmu. Její střídavý start v Řeznovicích tak automaticky zaniká. Nejbližší utkání čeká Moravský Krumlov už v pátek 16. února, kdy od 18h přivítá obhájce titulu z Hodonína.

#MKjede

11. 2. 2024

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer