Řeznovice dvakrát bez bodu

Po Novém roce se nám v Extralize příliš nedaří, série porážek se protahuje. Řeznovický tým o víkendu nestačil v Hodoníně na domácí obhájkyně titulu, následně padl také s Břeclaví a stejně jako Moravský Krumlov táhne třízápasovou šňůru bez bodu. V průběžné tabulce se tak oba naše týmy pohybují na hraně postupu do play-off.

Týden po smolné porážce v Ostravě se řeznovický tým představil na horké půdě v Hodoníně. Pro domácí bylo toto utkání generálkou na středeční čtvrtfinále Ligy mistrů proti francouzským Métám. Výbornou formu naznačily úřadující české šampionky už o den dřív, když v Havířově neztratily jediný set. Ani my jsme je bohužel nedokázali potrápit o moc víc.

Krok s domácími hráčkami dokázala držet jen CHU Yi-Ching, také ona se však musela dvakrát sklonit, když podlehla Karin Grofové a na závěr také střídající Markétě Ševčíkové. Jediný bod tak vybojovala nad Australankou Jee Hyung-Min. Eliška ŠEDOVÁ s Marijou MIKALAUSKYTE odehrály utkání bez reálné šance na úspěch a vyhraného setu. Hodonín tak zvítězil jasně a zcela zaslouženě, gratulujeme a přejeme hodně štěstí v nadcházejících pohárových zápasech!

SKST PLUS Hodonín – MK Řeznovice 6:1
JEE Hyung Min – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (6,6,9), Natalia PARTYKA – Marija MIKALAUSKYTE 3:0 (8,4,3), Karin GROFOVÁ – CHU Yi-Ching 3:1 (9,7,-8,8), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (3,3,2), JEE Hyung Min – CHU Yi-Ching 1:3 (-5,13,-6,-9), Karin GROFOVÁ – Marija MIKALAUSKYTE 3:0 (4,7,7), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – CHU Yi-Ching 3:2 (-5,-9,8,3,6)

V neděli jsme se v krumlovské sokolovně utkali s Břeclaví v přímé bitvě o osmou příčku zaručující postup do play-off. Na podzim jsme z Poštorné přivezli cenný bod za remízu 5:5, také odveta přinesla podle očekávání velmi vyrovnaný souboj. Dvěma body nás v úvodu utkání podržela CHU Yi-Ching, jež si bez větších potíží poradila s Kristýnou Štefcovou i Nikoletou Puchovanovou, důležitý třetí bod přidala po výhře nad slovenskou reprezentantkou Eliška ŠEDOVÁ. Před závěrečnou sérii dvouher tak byl stav nerozhodný 3:3. V souboji jedniček obou týmů pak bohužel Chu Yi-Ching nezvládla koncovky vyrovnaných setů a podlehla své spoluhráčce z tchajwanské reprezentace Chen Ying-Chen. Vytoužený čtvrtý bod, který by utkání posunul do čtyřhry, bohužel nevybojovala ani Eliška Šedová se Štefcovou, ani Marija MIKALAUSKYTE proti Puchovanové. Po drtivém finiši si tak všechny tři body za výhru 6:3 odvážejí hosté.

MK Řeznovice – MSK GUMOTEX Břeclav ZFP GROUP 3:6
Marija MIKALUSKYTE – Kristýna ŠTEFCOVÁ 1:3 (8,-5,-8,-6), CHU Yi-Ching – Nikoleta PUCHOVANOVÁ 3:0 (4,4,3), Eliška ŠEDOVÁ – CHEN Ying-Chen 0:3 (-10,-4,-4), CHU Yi-Ching – Kristýna ŠTEFCOVÁ 3:0 (7,5,8), Marija MIKALUSKYTE – CHEN Ying-Chen 0:3 (-8,-8,-1), Eliška ŠEDOVÁ – Nikoleta PUCHOVANOVÁ 3:2 (-11,2,5,-7,9), CHU Yi-Ching – CHEN Ying-Chen 0:3 (-10,-10,-7), Eliška ŠEDOVÁ – Kristýna ŠTEFCOVÁ 0:3 (-7,-5,-9), Marija MIKALUSKYTE – Nikoleta PUCHOVANOVÁ 1:3 (8,-2,-8,-8)

Jarní bilance našich týmů tak není zrovna nejrůžovější. Ze sedmi odehraných utkání jsme dokázali vyhrát jediné. Zlomit se to krumlovský tým pokusí už o nadcházejícím víkendu. V pátek se od 18:00 představí v Ostravě, o den později pak od 17:00 ve Vlašimi.

#MKjede

29. 1. 2024

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer