Kolo dvojic

Tříkrálová sobota byla v ligových soutěžích ve znamení kola dvojic. Po krátké vánoční pauze rozehrály se střídavými úspěchy druhou polovinu soutěží také tři naše mužské týmy. Ve 3.lize jsme v regionálním derby přivítali Tišnov, v krajských soutěžích se naše družstva představila na Sokole Brno, resp. v Blansku.

Náš elitní tým zahájil stíhací jízdu za záchranou ve 3. lize domácím duelem s Tišnovem. Po čtyřhrách byl stav nerozhodný 1:1, také další průběh utkání byl nesmírně vyrovnaný. Výrazně pevnější nervy a klidnější ruku však měli hosté. Vyhráli těžko uvěřitelných šest pětisetových zápasů za sebou a šli do rozhodujícího trháku. Celkově do pátého setu dospělo hned devět z patnácti zápasů. V závěru tuto z našeho pohledu nelichotivou statistiku trošku zmírnili David MUSIL s Lukášem PEČINKOU, na celkový obrat skóre už ale bylo pozdě.

Po dnešní porážce kluci klesli na poslední dvanáctou příčku. Změnit se to pokusí za dva týdny, kdy opět na domácích stolech přivítají soupeře z Hodonína a Lanžhotu.

3.liga, sk. D: MK Řeznovice – TTC Koral Tišnov 5:10
David MUSIL 2, Radek ONDROVČÁK a Lukáš PEČINKA po 1, čtyřhra HORÁK/ONDROVČÁK – Lukáš Veselý 4, Jiří Antoš 3, Jiří Dospíšil 2, čtyřhra Dospíšil/Antoš

V Krajské soutěži 1 .třídy nás čekalo náročné utkání na stolech třetího týmu tabulky Sokola Brno. Stejně jako v domácím prostředí jsme dokázali soupeře až nečekaně snadno udolat. Klíčem k důležitému vítězství byly dvě vyhrané pětisetové čtyřhry. Nabyté vedení jsme kontrolovali až do konce, čtyřmi slepenými body ve druhé sérii dvouher pak domácí definitivně zlomili.

Dál tak držíme první příčku s jednobodovým náskokem na Vracov. Příští dvě utkání odehrajeme za dva týdny v Dubňanech a Hlubočanech, tedy na stolech dalších dvou týmů z první poloviny tabulky.

Krajská soutěž I. třídy, sk.B: Sokol Brno I B – MK Řeznovice B 4:10
Michal Tomko 2, Marek Prachař a Adam Novak po 1 – Jindřich BÍLA 3, Libor Štěpán a Vojtěch LEHOCKÝ po 2, František DOHNAL 1, čtyřhry BÍLA/DOHNAL a ŠTĚPÁN/LEHOCKÝ

Utkání „céčka“ v Blansku poznamenaly hned na startu pozdní omluvenky nominovaných hráčů, sestava se tak šila horkou nití. Navzdory tomu se nám vstup do utkání podařil na výbornou – vyhráli jsme obě čtyřhry a brzy vedli už 6:1. Postupně nám ale docházel dech, utkání se nepovedlo týmové jedničce Adamu RADKOVSKÉMU, v poslední dvouhře navíc poprvé v utkání kapituloval také František DOHNAL. Výsledkem byla remíza 9:9.

Nevyužili jsme tak nabídnuté příležitosti posunout se do první čtyřky, na Zbraslavec z pátého místa ztrácíme tři body. Také příští dvojutkání odehrajeme za dva týdny na Blanensku, když se představíme ve Vysočanech a Rájci-Jestřebí.

Krajská soutěž II. třídy, sk.A: KST Blansko C – MK Řeznovice C 9:9
Martin Krištof a Ondřej Štěpánek po 3, Martin Pokorný, Karolína Novohradská a Pavel Voráč po 1 – František DOHNAL 3, Lubomír NETOLIČKA 2, Lucie JANÁČKOVÁ a Adam RADKOVSKÝ po 1, čtyřhry RADKOVSKÝ/JANÁČKOVÁ a DOHNAL/NETOLIČKA

#MKjede

6. 1. 2024

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer