Lehocký a Kouřil přeborníky regionu

V sobotu 25. listopadu se ve zrenovované sportovní hale v Tišnově uskutečnily regionální přebory mužů a žáků. Účastnila se jich také patnáctičlenná výprava reprezentantů našeho klubu. V konkurenci nejlepších hráčů Brněnska jsme se rozhodně neztratili. Vojtěch Lehocký ovládl nejprestižnější kategorii dvouhry mužů, Antonín Kouřil získal svůj první titul v kariéře v kategorii mladších žáků U13. Třetí zlato pak přidal po obrovské bitvě v ryze krumlovském finále provizorně složený pár František Dohnal - Jindřich Bíla.

V mužské kategorii, na rozdíl od nabitého turnaje mládeže, chybělo několik favoritů. Vojtěch LEHOCKÝ tak do turnaje vstupoval v pozici třetího nejvýše nasazeného hráče. Celou soutěží prošel bez zaváhání, ve finále si poradil i s Karlem Tůmou z divizních Rebešovic a minimálně na rok se stal králem regionu, Gratulujeme!!

František DOHNAL po postupu ze základní skupiny nestačil  na Viktora Vaverku z Ořechova. O něco lépe se dařilo Adamu LUSTIGOVI. Ten zvládl čtvrtfinálovou bitvu s Tomášem Brandštettrem z Lažánek a v semifinále svedl vyrovnaný duel s Karlem Tůmou. Krumlovské finále se ale nakonec nekonalo.

Co nevyšlo ve dvouhře, klaplo v deblu. Ve finále svedly oba naše páry urputnou pětisetovou bitvu, šťastnější nakonec byla dvojice DOHNAL/BÍLA, Vojtěch Lehocký s Adamem Lustigem tentokrát brali stříbro.

Hned jedenáct krumlovských hráčů a hráček naskočilo do žákovských kategorií.

Děvčata hrála ve sloučené soutěži žákyň (U15). Tereza BÍLOVÁ postoupila do semifinále, v němž nestačila pozdější vítězce Veronice Mrkvicové z Prace. Lucii HANÁČKOVÉ postup mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje jen těsně utekl. Obě naše teprve desetileté naděje ale v konkurenci starších protihráček obstály. Už za týden je čeká další účast na bodovacím turnaji České republiky kategorie U11 v Hradci Králové.

Na východě Čech se představí také Antonín KOUŘIL, čerstvý Přeborník regionu v kategorii U13. V semifinále a následně ve finále Tonda dokázal po dobrém výkonu porazit oba své o dva roky starší konkurenty Matěje i Ondřeje Michalíkovi z Prace. Premiérový titul tak získal zcela zaslouženě. Ze základní skupiny dokázal postoupit také Jakub ŠULC, na medaili to tentokrát ještě nestačilo. Jen krůček od postupu pak zůstal Daniel JANDERKA, pro kterého to byla vůbec první turnajová zkušenost. Premiéru si v Tišnově odbyl také osmiletý benjamínek Daniel PANTLÍK. Výhra pro něj, stejně jako bratrskou dvojici Alex a Max NEKRASOVI visela ještě příliš vysoko. Všichni tři ale v bojích s o mnoho zkušenějšími protihráči předvedli velmi sympatické výkony.

V kategorii starších žáků U15 jsme měli hned dvojí zastoupení v semifinále. Juraj PANTLÍK v něm bohužel nestačil na pozdějšího vítěze a suverénně nejlepšího hráče turnaje Jan Hřebíčka z Kuřimi. O poznání vyrovnanější bitvu svedl s Vojtěchem Cinkem z Mokré Jan ČECH. Honza se teprve nedávno vrátil do tréninku po zdlouhavých zdravotních patáliích a tréninkové manko ho tentokrát stálo postup do titulového zápasu. Oba naši borci se pak utkali o třetí místo, šťastnější byl Honza a vybojoval tak pro svůj klub už šestou medaili. Tomáš HRDLIČKA neprošel sítem základních skupin.

Čtyřhry se nám nepovedly. Nejkratší cesty k medailím jsme tak nevyužili. Ukázalo se, že se jim zatím v tréninku takřka nevěnujeme, do příštího roku máme na čem pracovat.

#MKjede

 

26. 11. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer