V poločase jsme čtvrtí

První polovina Extraligy je za námi. Vystoupení obou našich týmů nemůžeme hodnotit jinak než kladně. TT Moravský Krumlov přezimuje čtvrtý, MK Řeznovice díky lepšímu vzájemnému utkání s Břeclaví drží osmou příčku zaručující účast v play-off. Na sestupové příčky má nadějný tříbodový náskok. Shrňme si nejdříve listopadový trojboj elitního krumlovského týmu,


8.kolo: MH Ostrava – TT Moravský Krumlov 4:6

Po více než měsíční zápasové pauze se děvčata představila na stolech posledního MH Ostrava. Především v úvodu utkání se jen těžko dostávala do správného tempa, postupem času jsme získávaly převahu. Katya CHERNYAVSKAYA se dokázala oklepat z nečekané prohry se Štullerovou, LIN Chia-Hsuan, která přiletěla jen několik hodin před utkáním, ustála dvě těžké koncovky s Monikou Pařízkovou a Janou Vašendovou. Společně pak dotáhly náročný zápas k plnému bodovému zisku ve čtyřhře.

9.kolo: TT Moravský Krumlov – HB Ostrov Havlíčkův Brod 4:6
Už o dva dny později nás čekalo další utkání. Ve šlágru kola a možná celé podzimní části jsme na domácích stolech přivítali lídra soutěže z Havlíčkova Brodu. Vstup do utkání nám tentokrát vyšel skvěle. Katya CHERNYAVSKAYA po výborném výkonu přehrála šestašedesátou hráčku světa Tatianu Kukuľkovou, LIN Chia-Hsuan přidala druhý bod po výhře nad Veronikou Polákovou. Nejdůležitější a nejatraktivnější bitvy se odehrály v druhé sérii dvouher. Katya proti Zdeně Blaškové i Lin proti Kukuľkové si v rozhodujících pátých sadách dokázaly vypracovat několik mečbolů. Po hříchu všechny zůstaly nevyužity. Namísto klíčového trháku jsme tak díky výhře Magdy ŠČIBRÁNIOVÉ nad Polákovou srovnávali na průběžných 3:3. Poslední kolo dvouher nám nevyšlo. Lin nestačila na Blaškovou, Magda hladce podlehla Kukuľkové. Katya po ustrašeném výkonu nakonec sice v pěti setech udolala Polákovou, do závěrečné čtyřhry už jsme vstupovali  ve špatném rozpoložení, V kombinaci s kvalitním výkonem páru Blašková/Kuklková z toho byl šestý bod pro soupeře z Vysočiny.

10.kolo: TT Moravský Krumlov – SKST Vlašim 6:1
Před posledním ligovým utkáním roku jsme museli řešit trable se sestavou. Obejít jsme se museli bez obou juniorek, jež startovaly na souběžně hraném bodovacím turnaji v Jablonci nad Nisou. Vedle LIN Chia-Hsuan a Ekateriny CHERNYAVSKÉ tak znovu po dlouhé tréninkové pauze zaviněné zlomeninou ruky nastoupila čtrnáctiletá Natálie ŠEDOVÁ. Svůj zápas s Monikou Němečkovou sice prohrála, přesto týmu pomohla k vítězství nad v nekompletní sestavě hrajícím soupeřem. Katya i Lin byly ve svých zápasech proti Němečkové i Anně Matějovské bezchybné a společně se dvěma kontumačními body zajistily hladkou výhru.

V první polovině soutěže jsme si tak v deseti utkáních připsali šest výher, remízu v Dobrém a tři těsné porážky od prvních tří týmů tabulky, tedy Havlíčkova Brodu, Hodonína a Havířova. Se třiadvaceti body tak přezimujeme na čtvrtém místě, jeden bod za Havířova a dvoubodovým náskokem na dvojici pronásledovatelů z Ostravy a Dobrého.

Kalendářní rok zakončíme v neděli 17. prosince účastí na Final Four Českého poháru v Havlíčkově Brodě. Kromě nás a pořádajícího celku HB Ostrov se na něj kvalifikovaly úřadující šampionky z Hodonína a historicky nejúspěšnější pohárový tým MSK Břeclav.

Do druhé poloviny soutěže vstoupíme už v pátek 5. ledna domácím duelem s posíleným týmem Dobrého. 

#MKjede

26. 11. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer