MK Řeznovice míří za záchranou

První polovinu Extraligy má za sebou také náš řeznovický tým. V roli nováčka míříme za jediným cílem, kterým je záchrana v nejvyšší soutěži. Zatím úspěšně. Na historicky první výhru jsme si sice museli devět kol počkat, díky čtyřem remízám a symbolickému vítězství ve Vlašimi přezimujeme na osmém místě. Od sestupových příček, které aktuálně okupuje MH Ostrava a Vlašimi nás dělí tři body. Ze vzájemných utkání s oběma soupeři navíc máme pozitivní bilanci.

Klíčovou hráčkou týmu je čtyřiadvacetiletá Indka Kaushani NATH. V devíti kolech si připsala čtyřiadvacet výher a pouhé tři porážky. Je tak vůbec nejúspěšnější hráčkou první poloviny soutěže! Gratulujeme!!

3. kolo: MSK Břeclav – MK Řeznovice 5:5
Kaushani se k týmu připojila po úvodním debaklu v Hradci Králové (0:6) a její přítomnost měla okamžitý efekt. Z domácího kvalifikačního turnaje Ligy mistrů jsme si odskočili do Břeclavi, odkud jsme přivezli cenný bod. A mohlo to být i veselejší. Po úvodní sérii dvouher, v níž Kaushani NATH udolala domácí jedničku Chen Ying-Chen si premiérové extraligové body připsaly také Eliška ŠEDOVÁ s Marijou MIKALAUSKYTE. Nadějné vedení se nám ale bohužel nepodařilo udržet. Eliška nedotáhla do vítězného konce svůj zápas Nikoletou Puchovanovou, Kaushani podlehla Kristýně Štefcové a domácí tým se před závěrečnou čtyřhrou dostal do vedení. Eliška s Kaushani pak ve čtyřhře vybojovaly alespoň zasloužený bod za remízu 5:5.

4.kolo: MK Řeznovice – SKST PLUS Hodonín 3:6
První domácí utkání sezóny proti mistrovskému Hodonínu jsme v rámci avizovaného projektu propagace ženského stolního tenisu odehráli v Blansku, Domácí klub zvládl organizaci na výbornou, v samotném utkání nás hnala vpřed zrenovovaný a sympaticky zaplněná hala. Svým příznivcům se děvčata odměnila houževnatým  a bojovným výkonem. Díky dvěma bodům Kaushani NATH a výhře Marije MIKALAUSKYTE nad Ševčíkovou jsme s favoritem dlouho drželi krok. Od prodloužení v podobě čtyřhry nás nakonec dělily jen čtyři neproměněné mečboly v duelu Kaushani s Australankou Min Hyung Jee.

5.kolo: SKST Charvát Havířov – MK Řeznovice 6:4
Pravděpodobně největší bitvu a nejdelší utkání celé podzimní části odehrála děvčata v Havířově. S domácím týmem, který letos pod vedením naší loňské opory Lenky Harabaszové zatím předvádí výborné výkony, se od začátku až do konce přetahovala o vedení. Bezchybným výkonem se na tom opět podílela Kaushani NATH. Čtvrtý bod přidala cennou výhrou nad Malajskou obranářkou Li Sian Chang Marija MIKALAUSKYTE. Úspěch byl několikrát na dosah. Zápas Elišky ŠEDOVÉ proti Agatě Zakrzewské, Marije proti střídající Kláře Hrabicové i závěrečný debl se ale v pátém setu přiklonily na domácí stranu. Po čtyřech hodinách jsme tak z Národního tréninkového centra odjížděli bez bodu.

2.kolo: MK Řeznovice – TJ Ostrava KST 5:5
Už o necelých čtyřiadvacet hodin později nás čekala další tuhá bitva. V dohrávce druhého kola jsme v kolšovském kulturním domě přivítali bronzový tým loňského ročníku Ostravu. Také v Kolšově to bylo po organizační stránce perfektní, zaplněná hala viděla strhující drama. Stejně jako o den dříve dospělo toto utkání až do závěrečné čtyřhry. Tu ale tentokrát dvojice ŠEDOVÁ/NATH zvládla skvěle a vybojovala cennou remízu 5:5. Stejně jako do Blanska také do Kolšova se budeme moc rádi vracet.

6.kolo: MH Ostrava – MK Řeznovice 5:5
Mezi extraligovými zápasy proti oběma ostravským týmům jsme si do Lince odskočili na Superligu. V jednom z nejpovedenějších utkání naší historie jsme domácímu velkoklubu uštědřili drtivou porážku 7:0, Před odjezdem do Frýdlantu, kde tým Marie Hrachové na podzim hrál svá domácí utkání, jsme bohužel doma zapomněli pokoru. Poprvé v sezóně jsme totiž díky předchozím výkonům a výsledkům vstupovali do utkání v roli mírného favorita, úplně jsme ji nezvládli. Vyšel nám také vstup do utkání, nadějné vedení 3:0 jsme ale trestuhodně nedotáhli a po po prohrané čtyřhře odjížděli domů znovu jen s remízou. Zásadní komplikace do záchranářských bojů.

7.kolo: MK Řeznovice – TT Moravský Krumlov 4:6
Derby se hrálo v komorním prostředí krumlovské sokolovny. Bez diváků, bez koučů. Souboje spoluhráček a spolubydlících přesto přinesly celou řadu atraktivních výměn. Především duely Kaushani NATH proti Katyi Chernyavské a Lin Chia-Hsuan, V obou případech zvládla koncovky pátých setů lépe řeznovická hráčka a utkání tak znovu dospělo až do čtyřhry. V ní ale pár NATH/MIKALAUSKYTE na soupeřky nestačil a všechny body tak bral favorizovaný tým Moravského Krumlova.

10.kolo: MK Řeznovice – SK Dobré 5:5
Termín domácího utkání byl na naši žádost na poslední chvíli změněn, Původní plán odehrát utkání ve Vyškově tak vzal za své, namísto toho se hrálo v prázdné a prochladlé sokolovně. Tým soupeře ani český reprezentant Tomáš Polanský, který na utkání doprovázel svou přítelkyni Melanii Diaz, se tak u nás příliš neohřáli. Všechny přítomné naštěstí alespoň trochu zahřálo samotné utkání. Přineslo od začátku do konce zajímavou podívanou. Královnou večera se znovu stala Kaushani NATH. Třemi body a vyhranou čtyřhrou po boku Elišky ŠEDOVÉ se hlavní měrou podílela na naší čtvrté remíze.

8.kolo: MK Řeznovice – HB Ostrov Havlíčkův Brod 4:6
Také další utkání proti vedoucímu Brodu na poslední chvíli měnilo termín i místo. S ohledem na program v hale soupeře nabitý evropskými poháry, se utkání znovu neplánovaně přesunulo do Moravského Krumlova. A bez ohledu na postavení obou týmů v tabulce to zase byla obrovská bitva. V úvodu utkání zaskočila Eliška ŠEDOVÁ Lindu Záděrovou, Marija MIKALAUSKYTE přehrála Veroniku Polákovou a rázem jsme vedli 2:0. S ohledem na takřka neporazitelnou auru Kaushani NATH jsme si dělali zálusk na překvapivý bodový zisk. Marně. Kaushani se Zdenou Blaškovou svedla fantastickou bitvu, v konce pátého setu ji ale bohužel dopodávala ve svůj prospěch jednička soupeřova týmu. Potřebný pátý bod se pak nepodařilo přidat Elišce proti Polákové, v další pětisetovce Mariji proti Záděrové ani v závěrečném deblu. Hosté tak s notnou dávkou štěstí udrželi svou stoprocentní bilanci, nám body znovu protekly mezi prsty.

9.kolo: SKST Vlašim – MK Řeznovice 2:6
Přece jen jsme se dočkali první výhry. Ve Vlašimi jsme se sice museli obejít bez Marije, která si plnila reprezentační povinnosti na světovém turnaji WTT v Portugalsku, Eliška ŠEDOVÁ s Rebekou ŽIŽKOVSKOU ji ale dokázaly skvěle zastoupit. Eliška v prvním zápase proti Aničce Matějovské nedokázala proměnit mečbol a padla. Při souběžné prohře Rebeky s Annou Holejšovskou se tak domácí dostali do dvoubodového vedení, Od té doby ale na stolech dominovaly naše hráčky. Šestibodovou šňůrou utkání otočily a připsaly si historicky první výhru v nejvyšší soutěži.

První polovinu soutěže jsme tak zakončili s bilancí jedné výhry, čtyř remíz a pěti porážek. Na svém kontě máme stejně jako Břeclav 16 bodů, což stačí k průběžnému osmému místu, Na sedmý Hradec Králové ztrácíme dva body, mnohem důležitější je pro nás ale tříbodový odstup od desáté Vlašimi. I přes drobná zaváhání jsme podzimní část zvládli velmi dobře!!

Do odvet naskočíme v neděli 7. ledna právě proti našim sousedům v tabulce z Hradce Králové, kterým určitě máme co vracet!

#MKjede

 

 

26. 11. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer