PONGORI Open 2023

Do Moravského Krumlova se dnes sjela absolutní česká špička. Alespoň, co se nejmladší věkové kategorie týká. Poprvé v historii náš klub uspořádal jeden ze šesti bodovacích turnajů České republiky kategorie U11. V hale Výchovného ústavu se tak sjelo jedenasedmdesát stolnětenisových nadějí ze čtyřiceti klubů. Ve startovním poli logicky nechyběli ani domácí zástupci. Z pětice Antonín Kouřil, Max a Alex Nekrasovi, Tereza Bílová a Lucie Hanáčková se nejvýrazněji prosadil prvně jmenovaný.

Antonín KOUŘIL se při svém prvním startu na celostátním turnaji dokázal rychle oklepat z úvodní porážky s nasazeným Vojtěchem Tesaře z Ostravy, vyhrál čtyřikrát v řadě a postoupil mezi osmičku nejlepších hráčů. Ve čtvrtfinále svedl vyrovnaný souboj s brněnským Vojtěchem Dvorským. V koncovkách setů byl tentokrát jistější soupeř a medaile tak dnes Tondovi utekla. Se svým výkonem i výsledkem ale může být spokojen.

V doprovodném programu Motoricko-kondičních soutěží Tonda zazářil v hloubce předklonu. Se 44 cm byl nejlepším z chlapců. Výborně zvládl také technickou část zásobníku, kde skončil čtvrtý. Medailové naděje ale bohužel doslova „odpálil“ na předposledním místem na servisu. Celkově tak v MKS obsadil konečné sedmé místo.

Pro bratry Maxima a Alekseje NEKRASOVI byl dnešní turnaj první zkušeností s velkým turnajem. Výhry se nedočkali. Max obsadil slušné dvaadvacáté místo v MKS, Alexovi se dnes nedařilo a také v obecné části turnaje skončil poslední.

Vítězem turnaje se stal František TLUSTÝ z TTC Elizza Praha. Ve finále v pěti setech přehrál Filipa BEDNÁŘE z Kotlářky. V Motoricko-kondiční soutěži si oba borci příčky prohodili a zcela zaslouženě dnešní turnaj ovládli. Z bronzových medailí se radovali havířovský Richard FEBER a Tondův přemožitel Vojtěch DVORSKÝ z Moravské Slavie Brno. Třetí místo v MKS vybojoval Martin KOPEČNÝ z Kamenice.

V soutěži děvčat jsme dnes měli dvojí zastoupení. Tereza BÍLOVÁ ani Lucie HANÁČKOVÁ v konkurenci nejlepších českých hráček na postup nedosáhly. V soutěži útěchy pak obě vypadly s pozdější vítězkou Claudii Polanskou z Lednice. Terka ve druhém, Lucka ve třetím kole.  V Motoricko-kondičních testech se Tereza Bílová po vyrovnaných výkonech ve všech třech disciplínách umístila na výborném sedmém místě, Lucie Hanáčková skončila třiadvacátá.

Vítězkou dívčí části turnaje se stala Zuzana JÍŠOVÁ z Vlašimi, před plzeňskou Terezou BLECHOVOU. Bronz dnes braly Báry CUPÁKOVÁ z Lednice a Viktoria BÚLIK  z Frýdku-Místku. Motoricko-kondiční soutěže ovládla další vlašimská naděje Amálie SEDLÁČKOVÁ, před lednickou Rebekou ZECHMEISTEROVOU a Gabrielou ČECHOVOU ze Lhůty.

Děkujeme partnerům, kteří nám pomohli dnešní turnaj uspořádat, městu Moravský Krumlov, Jihomoravskému kraji a především pak titulárnímu partneru společnosti Decathlon. Z pohledu pořadatele se jednalo o vydařenou akci. Nezbývá než doufat, že si jej stejně užili také všichni účastníci. Budeme se těšit zase někdy na viděnou!!

11. 11. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer