Třetina Extraligy za námi – TT Moravský Krumlov

TT Moravský Krumlov vykročil za obhajobou stříbrných medailí rázným krokem. I přes výrazné omlazení kádru se nám podařilo čtyřikrát naplno bodovat, k tomu můžeme připočíst bod za remízu v Dobrém. V úvodních sedmi kolech jsme prohráli pouze v Hodoníně  a doma Havířovu. V průběžné tabulce nám tak patří výborné čtvrté místo. Své nejbližší pronásledovatele z Ostravy, Hradce Králové a Břeclavi jsme navíc dokázali porazit. Místo v elitní čtyřce tak držíme pevně v rukou.

Výbornými výkony se zatím prezentují obě zahraniční posily. Katya CHERNYAVSKAYA i LIN Chia-Hsuan se zařadily mezi nejlepší hráčky soutěže a mají lví podíl na dosavadních výsledcích. Spokojenost dosud panuje také s výkony juniorek Magdalény ŠČIBRÁNIOVÉ a Terezy LOŠTÁKOVÉ.  Výkonnost se zatím zcela logicky nevyrovná úrovni jejich spoluhráček, svým přístupem a bojovností ale nezaostávají. Obě již také dokázaly v důležitých chvílích své zkušenější bodově doplnit a aktivně se tak podílejí na dosavadních dobrých výsledcích.

2.kolo: TT Moravský Krumlov – SVS Hradec Králové PROFIRISK 6:4
Po odkladu utkání v Dobrém jsme sezónu odstartovali těžkým domácím duelem proti Hradci Králové. Především obě zkušené hráčky Východočešek Hana Kubátová a Olesia Stakhova u soupeřů budí respekt, potrápit umí také aktuálně nejlepší česká juniorka Tereza Bártová. Premiéru jsme ale zvládli skvěle. Především díky bezchybnému výkonu naší kapitánky. Katya CHERNYAVSKAYA zvládla všechny tři svoje dvouhry, na závěr pak společně s LIN Chia-Hsuan ovládly také dramatickou čtyřhru a zajistily nám úvodní vítězství.

6.kolo: TT Moravský Krumlov – SKST Charvát Havířov 3:6
Jen o několik hodin později jsme na domácích stolech nastoupili k předehrávce 6.kola proti Havířovu. V naší sestavě chyběly obě juniorky, které absolvovaly souběžně hraný turnaj kategorie U19 v Praze, na pozici třetí hráčky si tak své první extraligové starty připsala čtrnáctiletá Natálie ŠEDOVÁ. Z havířovské sestavy nám největší problémy dělala malajsijská obranářka Chang Li Sin, jakékoli šance na bodový zisk pak výhrou nad Lin uťala Polka Agata Zakrzewska.

1.kolo: SK Dobré – TT Moravský Krumlov 5:5
Ani k dohrávce na stolech Dobrého jsme bohužel nemohli odjet v kompletní sestavě. Lin si doma plnila své studijní povinnosti na univerzitě, na Rychnovsko jsme tak odjeli ve značně omlazené sestavě. I tak se nám podařilo bodovat. Základy cenné remízy položila další tříbodovým výkonem Katya CHERNYAVSKAYA, v rozhodující chvíli se k ní přidala Magdaléna ŠČIBRÁNIOVÁ, výhrou nad Polkou Aleksandrou Michalak, svou premiérovou v krumlovském dresu, vynutila čtyřhru. V ní pak společně s Katyou přehrály domácí dvojici Sazimová/Šichanová a srovnaly na konečných 5:5.

4.kolo: TT Moravský Krumlov – MSK GUMOTEX Břeclav ZFP GROUP 6:3
Ve čtvrtém kole jsme v domácím prostředí přivítali trápící se celek Břeclavi. Mistr z roku 2021 zatím po rekonstrukci kádru nedokázal navázat na dřívější slávu, vloni dokonce chyběl v play-off a o moc lépe se mu nevedlo ani v Moravském Krumlově. Hlavní roli tentokrát sehrála LIN Chia-Hsuan. Tchajwanská reprezentantka dokázala přehrát všechny tři soupeřky včetně své krajanky CHEN Ying-Chen a položila základ našeho úspěchu. Dva body přidala Katya, rozhodující šestý potom výhrou nad Kristýnou Štefcovou Magdaléna ŠČIBRÁNIOVÁ.

3.kolo: TT Moravský Krumlov – TJ Ostrava KST 6:4
V repríze loňského semifinále jsme doma znovu dokázali přehrát ostravské KST. Pomohl nám k tomu další bezchybný výkon LIN Chia-Hsuan, dva body Káti CHERNYAVSKÉ a také naše výstavní disciplína – čtyřhra. Poslední desátý zápas utkání jsme i napotřetí zvládli a vybojovali další cenné body.

5.kolo: SKST PLUS Hodonín – TT Moravský Krumlov 6:3
Proti Hodonínu se nám dlouhodobě nedaří. Tentokrát jsme v herně úřadujících šampionek svedli v rámci možností vyrovnanou bitvu. Pro benjamínka naší sestavy, Magdu ŠČIBRÁNIOVOU představovala domácí trojice Partyka – Grofová – Ševčíková příliš tvrdý oříšek. Katya s Lin byly domácím hráčkám zcela vyrovnanými soupeřkami. Obě shodně přehrály Karin Grofovou a nestačily na výborně hrající Natalii Partyku. O osudu utkání tak rozhodovaly zápasy proti obraně Markéty Ševčíkové. Zatímco Lin svůj zápas zvládla, Katya bohužel čtyřhrovou naději nevykřesala. Z výhry 6:3 se tak tentokrát mohli radovat domácí.

7.kolo: MK Řeznovice – TT Moravský Krumlov 4:6
Na závěr náročného říjnového programu bylo sehráno derby mezi oběma našimi týmy. V komorní atmosféře, bez fanoušků a koučů, zápas zvládly lépe krumlovské favoritky. Znovu to ale byla pořádná bitva. Řeznovický tým třemi body podržela Kaushani NATH, jež v koncovkách pátých setů přetlačila obě své spolubydlící a spoluhráčky Katyu i Lin. V souboji náhradnic přehrála Tereza LOŠŤÁKOVÁ extraligovou debutantku Lucii JANÁČKOVOU, o konečné dělbě bodů tak opět musela rozhodnout až závěrečná čtyřhra. V ní byla úspěšnější dvojice Lin/Lošťáková a zajistila tak svému týmu plný bodový zisk.

Po více než měsíční pauze nás čekají zbylá tři utkání podzimní části. V neděli 19. prosince se představíme na stolech aktuálně posledního týmu MH Ostrava. Následně přivítáme také tým z druhého pólu extraligové tabulky. Definitivní termín utkání proti lídrovi z Havlíčkova Brodu se stále řeší. V posledním ligovém zápase před krátkou zimní přestávkou přivítáme v sobotu 25. listopadu Vlašim.

5. 11. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer