První bodovací turnaje mládeže

Poslední prázdninový víkend odstartoval také seriál bodovacích turnajů mládeže. Úvodní turnaje sezóny v jednotlivých kategoriích uspořádali v Lednici, Brně a v Hodoníně. V hodonínské hale TEZA se mezi dvaasedmdesáti hráči kategorie do patnácti let představila také čtveřice krumlovských reprezentantů.

S ohledem na nízké žebříčkové postavení se nikdo z našich hráčů nenominoval mezi elitní čtyřiadvacítku, všichni se tak představili v turnaji kategorie B. V něm se zbylých 48 chlapců a děvčat utkalo o medaile a  především o čtyři postupová místa v kategorii na příštím turnaji v Rájci (15.10.).

Pro Jakuba ŠULCE byl hodonínský turnaj první zkušeností s podobnou akcí. Honbu za výsledky a postupem tak u něj logicky předčilo nasávání turnajové atmosféry, zvyků a obyčejů. Všechny čtyři zápasy sice prohrál, ale hlavní úkol – posbírat cenné zkušenosti a inspiraci do dalšího tréninku – splnil.

Zbylá trojice zkušenějších harcovníků se už dokázala s nástrahami turnajového síta popasovat o poznání lépe. Antonín KOUŘIL, Matýsek PHAM i Jan ČECH potvrdili výkonnostní růst a všichni tři si s přehledem zajistili postup ze základních skupin. Všichni tři reálně usilovali o vítězství ve svých základních skupinách a tím výhodnější los ve vyřazovací fázi, klíčové zápasy jim bohužel nevyšly.

Nejtěžší los měl v prvním kole Matýsek. Proti Ondřeji Klvačovi z Vyškova předvedl solidní výkon, v rozhodujících fázích zápasu měl ale technicky i fyzicky vyspělejší soupeř navrch a zaslouženě postoupil. V prvním kole skončil turnaj také pro Tondu. Ten se nedokázal vzpamatovat z herní krize, která ho postihla v posledním skupinovém zápase a po nevýrazném výkonu podlehl další vyškovské Dračici Monice Mrázové.

Naším nejúspěšnějším hráčem turnaje se tak díky postupu do osmifinále stal Honza. Ten jako jediný dokázal uspět v prvním vyřazovacím kole, když si ve čtyřech setech poradil se Zuzanou Zouharovou z Blanska. Proti brněnskému Andreasi Papachristosovi pak bohužel nedokázal dotáhnout nadějně rozehraný první set a postupně ztrácel.

BT U15 Hodonín, 3.9.2023, turnaj B

základní skupina J
Antonín KOUŘIL – Richard Svoboda (Jiskra Strážnice) 3:0 (9,6,8)
Antonín KOUŘIL – Matěj Pálka (KST FOSFA LVA) 3:0 (1,8,10)
Antonín KOUŘIL – Matěj Bureš (TJ Brno-Bystrc) 1:3 (-7,7,-10,-5)

základní skupina K
Vu Huy Luan PHAM – Marek Chmelíček (Sokol Vracov) 3:0 (6,6,6)
Vu Huy Luan PHAM – Ondřej Lupač (Jiskra Strážnice) 2:3 (-4,9,9,-6,-2)
Vu Huy Luan PHAM – Natálie Vlková (MSK Břeclav) 3:0 (2,0,2)

základní skupina L
Jakub ŠULC – Andreas Papachristos (MS Brno) 0:3 (-3,-1,-4)
Jakub ŠULC – Aleš Kopanický (KST Blansko) 0:3 (-8,-0,-0)
Jakub ŠULC – Šárka Studénková (Sokol Vracov) 0:3 (-6,-5,-6)

základní skupina M
Jan ČECH – Martin Procházka (MSK Břeclav) 3:0 (6,5,3)
Jan ČECH – Tereza Ševčíková (SKST Dubňany) 3:0 (3,7,6)
Jan ČECH – Robert Švarc (KST Blansko) 1:3 (8,-8,-8,-8)

soutěž útěchy B
1.kolo
Jakub ŠULC – Martin Procházka (MSK Břeclav) 0:3 (-9,-3,-3)

II. stupeň turnaje B
1.kolo
Antonín KOUŘIL – Monika Mrázová (KST Vyškov) 1:3 (8,-8,-8,-7)
Vu Huy Luan PHAM – Ondřej Klvač (KST Vyškov) 0:3 (-8,-7,-7)
Jan ČECH – Zuzana Zouharová (KST Blansko) 3:1 (5,4,-4,10)

2.kolo
Jan ČECH – Andreas Papachristos (MS Brno) 0:3 (-10,-3,-5)

kompletní výsledky najdete ZDE

Přestože výkony ani výsledky ještě nebyly úplně optimální, nemáme se za co stydět. První ostré zápasy ukázaly slabiny, na kterých musíme v příštích týdnech zapracovat. Na druhou stranu jsme si dokázali, že jsme se od minula zásadně posunuli a naše cesta je správná!!

#MKjede

5. 9. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer