Extraliga je zpět

O víkendu se znovu rozběhla domácí nejvyšší soutěž. Naše úvodní utkání v Dobrém bylo kvůli startu domácích hráček na mezinárodních turnajích v Chorvatsku a Slovinsku odloženo na 15. září. Obnovenou extraligovou premiéru si odbyl náš rezervní tým MK Řeznovice. Do Hradce Králové nás přijela povzbudit desítka věrných fanoušků. Příliš radosti si ale neužili.

Zkušený domácí tým byl tentokrát nad síly našich hráček. Z průměru svým výkonem vystoupila Eliška ŠEDOVÁ. Zápasy proti Haně Kubátové i Tereze Bártové dovedla až do rozhodujícího pátého setu, v obou případech ale nakonec bohužel odešla jako poražená. Soutěžní premiéru v krumlovském dresu si odbyly Rebeka ŽIŽKOVSKÁ a Marija MIKALAUSKYTE. V duelech s Kubátovou, resp. Olesiou Stakhovou ale obě tahaly za kratší konec. Neuspěla ani Daniela RŮŽIČKOVÁ v zápase proti Tereze Bártové.

Šanci na reparát budou mít znovu v neděli 24. září, kdy se od 10:00 představí na stolech MSK Břeclav.

SVS Hradec Králové – MK Řeznovice 6:0
Tereza BÁRTOVÁ – Daniela RŮŽIČKOVÁ 3:0 (6,3,10), Olesja STAKHOVA – Marija MIKALAUSKYTE 3:0 (10,3,6), Hana KUBÁTOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:2 (8,10,-8,-6,4), Olesja STAKHOVA – Rebeka ŽIŽKOVSKÁ 3:0 (4,10,7), Tereza BÁRTOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:2 (-8,-8,7,9,7), Hana KUBÁTOVÁ – Marija MIKALAUSKYTE 3:0 (8,6,5)

Další výsledky 1.kola:
HB Ostrov Havlíčkův Brod – MH stolní tenis Ostrava 6:1
SKST Vlašim A – MH stolní tenis Ostrava 6:3
SKST Vlašim A – HB Ostrov Havlíčkův Brod 0:6

První domácí mistrovská utkání jsou na programu už příští víkend. Obhájkyně stříbrných medailí se představí v rychlém sledu hned dvakrát.  V pátek 8. září přivítají Hradec Králové, o den později, tj. v sobotu 9. září potom Havířov. Obě utkání začínají shodně v 18:00.

Přijďte nás povzbudit!!

#MKjede

4. 9. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer