Projekt Řeznovice

Role mezi oběma našimi kluby jsou jasně rozdány. Mladší z nich TT Moravský Krumlov se zaměřuje takřka výhradně na ženský sport, aktivně vystupuje na všech úrovních soutěží od extraligy až po divizi. Mužskou a mládežnickou složku spravuje i nadále klub MK Řeznovice. Důvod je jednoduchý – regionální příslušnost klubu na Brněnsku umožňuje našim výkonnostním hráčům a dětem pravidelné smysluplné měření sil. To při absenci jakýchkoli oficiálních regionálních soutěží na Znojemsku bohužel není možné. V nadcházející sezóně se ale obě organizace opět o něco více propletou.

Po postupu krumlovského „béčka“ do Extraligy žen byla totiž licence, stejně jako před čtyřmi lety, převedena do Řeznovic. Přestože je to trošku nesystémové, administrativně o něco složitější a v některých věcech limitující, dlouhodobě patříme ke kritikům působení více družstev jednoho klubu v nejvyšší soutěži. Převod tak zapadá do naší filozofie.

Tým MK Řeznovice vstupuje do Extraligy v roli nováčka. Tomu odpovídají také cíle, které jsme si před sezónou vytýčili. Po sportovní stránce je to jednoznačně záchrana v soutěži. Z jedenácti účastníků letos sestoupí poslední dva, naším minimálním cílem je tak deváté místo. Uspět ale samozřejmě budeme chtít v každém utkání, do kterého nastoupíme.

V sestavě budou pravidelně dostávat příležitost především mladé hráčky z Česka i ze zahraničí. Věkový průměr nově složeného týmu je 20 let. Právě možnost poskytnout talentovaným hráčkám příležitost startovat na nejvyšší domácí úrovni je jednou z priorit, na kterých je tento projekt postaven.

Z loňského kádru, který vybojoval vítězství v 1. lize zůstávají Daniela RŮŽIČKOVÁ a Eliška ŠEDOVÁ. Ta v posledních letech poctivě plnila roli náhradnice prvního krumlovského týmu, nyní by měla dostat výrazně více prostoru v základní sestavě.

Novou tváří v našem dresu je plzeňská odchovankyně Rebeka ŽIŽKOVSKÁ, jež do Krumlova přichází z rakouského Unionu Vorchdorf. Stejně jako Daniela Růžičková bude i Rebeka střídavě působit v prvoligovém i extraligovém týmu.

Nejmladší hráčkou týmu bude osmnáctiletá litevská reprezentantka Marija MIKALAUSKYTE. Úřadující severoevropská šampionka se úspěšně představila na nedávném juniorském Mistrovství Evropy v polských Gliwicích. Absolvovala s námi již závěr letní přípravy a svůj potenciál naznačila mmj. solidními výkony na turnaji O pohár města Moravský Krumlov.

Potřebnou kvalitu by mladému týmu měly dodat také další dvě zahraniční posily, které se budou střídat na pozici mimoevropské hráčky. Devatenáctiletá juniorská reprezentantka Tchajwanu CHU Yi-Ching, stejně jako o pět let starší Indka Kaushani NATH přichází s výbornými referencemi a v klíčových chvílích na ně budeme spoléhat.

Obnovenou premiéru si MK Řeznovice odbydou již za necelý týden, v sobotu 2. září nastoupí od 10:00 v Hradci Králové. V domácím prostředí se poprvé představí o měsíc později. V neděli 1. října přivítají obhájkyně titulu z Hodonína.

Svá domácí utkání ale děvčata v nadcházející sezóně nebudou hrát v Moravském Krumlově. Dalším z cílů, které bychom rádi naplnili, je propagace vrcholového ženského stolního tenisu v místech a regionech, ve kterých zatím nejvyšší soutěž chybí. Během podzimu se tak na extraligová utkání můžou těšit v Blansku či Kolšově, předběžnou dohodu o spolupráci jsme uzavřeli rovněž se zástupci Vyškova a Lednice. Byť se tímto netradičním krokem částečně připravujeme o výhodu domácího prostředí, na zápasy v novém prostředí se těšíme a pevně věříme, že se nám i mimo Moravský Krumlov dostane vydatné divácké podpory.

#MKjede

27. 8. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer