O pohár města podesáté

Jubilejní desátý ročník turnaje O pohár města Moravský Krumlov dnes, stejně jako v posledních dvou letech, ovládl hráč španělského Alicante Tenis Mesa Artem Zimarin. Zkompletoval tak svůj titulový hattrick. Vítězství dokázal - společně se svou partnerkou a kapitánkou našeho ženského týmu Katyou Chernyavskou - obhájit také ve čtyřhře. V Moravském Krumlově během tří ročníků nepoznal hořkost porážky a stal se tak jeho historicky nejúspěšnějším hráčem.

Dopolední kvalifikaci ovládly domácí hvězdy. V konkurenci devětačtyřiceti hráčů a hráček si vstupenku do odpolední Championsleague zajistil náš kompletní ženský tým ve složení Katya Chernyavskaya, Lin Chia-Hsuan  a Hanka Kodetová. Pro čerstvou evropskou šampionku v kategorii do 15 let to byla vydařená premiéra v krumlovském dresu. Čtvrtým postupujícím se stal pro změnu kapitán našeho mužského týmu David Musil. Dobrá práce!!

Do elitní soutěže Championsleague byl kromě obhájce titulu Zimarina nasazen také vítěz vůbec prvního ročníku z roku 2014 Jan Holáň. Oba borci se utkali v semifinále turnaje. V atraktivním zápase měl mírně navrch Artem Zimarin. Druhou semifinálovou dvojici utvořily obě zahraniční opory našeho týmu Katya Chernyavskaya a Lin Chia-Hsuan. Po vyrovnaném průběhu se z vítězství 3:1 a postupu do finále mohla radovat tchajwanská hráčka. Historicky první ženskou vítězkou se ale nestala. Finálový duel ovládl ve třech setech Zimarin a připsal si tak třetí turnajové vítězství v řadě.

Zajímavé souboje s hojnou domácí účastí přinesly také soutěže čtyřher. Po finálovém vítězství nad úřadujícími jihomoravskými šampiony v mixu Eliškou Šedovou a Davidem Musilem obhájil titul pár Zimarin/Chernyavskaya. Bronzové medaile vybojovali Jan Holáň s Vojtěchem Lehockým a Lin Chia-Hsuan s Irinou Ermakovou.

Zkušená opora španělského Alicante Irina Ermakova ovládla soutěž útěchy, Ve finále si poradila s domácí ikonou Liborem Štěpánem. O třetí místo se podělili Tomáš Himal z Lednice a dřívější řeznovická opora David Novák, jež aktuálně hájí barvy Sokola Vracov.

V soutěži juniorů do jedenadvaceti let zvítězila Hanka Kodetová, druhé místo vybojoval Radek Fňukal ze Žďáru nad Sázavou, bronz patří dalším novým tvářím v krumlovských barvách Magdaleně Ščibrániové a Mariji Mikalauskyte.

Sedmnáctiletá litevská reprezentantka k bronzu přidala ještě triumf v kategorii do STR1800. Ve finále si i napotřetí během jednoho dne dokázala poradit s Pavlem Opltem z Mladé Boleslavi. Místo na stupních vítězů si vysloužili také Radek Fňukal a Rebeka Žižkovská.

Také v poslední kategorii určené pro hráče s STR do 1600 prožil vydařenou premiéru další debutant v našem dresu Václav Šeda. Nová posila „céčka“ se v průběhu turnaje postupně rozehrávala, ve finále proti Davidu Radkovskému už to byl zcela suverénní výkon. Bronzový pohár patří Michaele Botkové ze Sparty Praha a oslavanský Jakub Skrutek.

Všem účastníkům děkujeme za skvělý přístup a těšíme se za rok znovu na viděnou.

20. 8. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer