Za stříbrnou obhajobou

Za obhajobou stříbrných medailí z posledních dvou ročníků Extraligy vyrazíme ve výrazně obměněné sestava. Už během finálové série oznámila konec profesionální hráčské kariéry Lenka Harabaszová, která se po sezóně přesunula na lavičku havířovského týmu. Zároveň dál působí v roli asistentky reprezentační trenérky žen Renáty Štrbíkové. V nadcházející sezóně nemůžeme počítat ani s Lenčinou tradiční náhradnicí Eliškou Šedovou. Ta se po postupu "béčka" přesouvá na základ našeho druhého extraligového týmu MK Řeznovice. V letní přestávce jsme tak měli docela napilno. S výsledkem ale můžeme být spokojeni.

Ekaterina CHERNYAVSKAYA
27 let, v klubu od roku 2017

v sezóně 2022/23: 46:22, STR 2021

V jubilejní desáté extraligové sezóně budeme znovu spoléhat na svoji kapitánku a klubovou rekordmanku v počtu odehraných zápasů i vítězství Ekaterinu CHERNYAVSKOU. Sedmadvacetiletá hráčka prodloužila v klubu smlouvu o další dva roky a připravuje se tak již na svou sedmou sezónu v krumlovském dresu. V posledních letech patřila Katya v nejvyšší domácí soutěži k jejím nejúspěšnějším hráčkám. Vysoká očekávání ji budou provázet také na startu nového soutěžního ročníku.

 

LIN Chia-Hsuan
26 let, v klubu od roku 2023

v sezóně 2022/23: 6:0, STR 1883

LIN Chia-Hsuan přišla do Moravského Krumlova už začátkem roku 2023 z bundesligového Böblingenu. Po komplikacích s vízy si první starty v krumlovských barvách připsala až v samém závěru loňského ročníku Extraligy. Letos je připravena již od jejího startu. Své nesporné kvality prokázala sympatická levačka během dvouletého působení v nejvyšší německé soutěži, nyní se bývalá hráčka první světové stovky pokusí navázat na výkony svojí krajanky Chien Tung-Chuan a pomoci našemu týmu znovu bojovat o nejvyšší příčky.

Vedle dvou zkušených zahraničních opor budeme letos sázet na talentované a dravé mládí. V letní přestávce do klubu přišla trojice juniorských reprezentantek, které zatím nemají s extraligovými kolbišti mnoho zkušeností. Vzhledem ke svému věku a tréninkovému nasazení však výkonnostně doslova rostou před očima. Jsme tak přesvědčeni, že se v nejvyšší soutěži rychle adaptují a pomohou k obhajobě vydobytých pozic.

 

Hanka KODETOVÁ
13 let, hostování z SKST Havířov

v sezóně 2022/23: 10:17, STR 1842

Když jsme během zahájení finálové odvety představovaly Hanku KODETOVOU jako novou posilu našeho týmu, hovořili jsme o jejím talentu a dosavadních úspěších. Za poslední dva měsíce ale prožila česká kometa doslova turbulentní období – ve svých třinácti letech vyhrála bez ztráty jediného setu juniorské Mistrovství ČR U19, vybojovala stříbro na Mistrovství Evropy U13, vše potom korunovala fantastickým ziskem titulu Mistryně Evropy U15. Následoval neplánovaný, ale logický přesun do Národního tréninkového centra v Havířově, kde se bude nově připravovat pod vedením nejlepšího trenérského štábu, který máme v českých podmínkách k dispozici. V dospělých soutěžích bude hájit barvy našeho klubu. Kromě Extraligy by záhy mohla okusit i nejprestižnější klubovou soutěž Ligu mistrů…

 

Magdalena ŠČIBRÁNIOVÁ
16 let, hostování z SKST Havířov

v sezóně 2022/23: -, STR 1730

Další novou talentovanou hráčkou, která bude od podzimu oblékat krumlovský dres je Magdalena ŠČIBRÁNIOVÁ. Šestnáctiletý talent, jenž přichází na roční hostování z Havířova, v minulé sezóně přibrzdilo v rozletu zdlouhavé zranění ramene. V Extralize tak nestihla jediný zápas. První starty v nejvyšší české soutěži si juniorská reprezentantka připsala už před dvěma lety, z osmi zápasů jich dokázala pět vyhrát. Mezi jejími skalpy tehdy byly i naše opory Mitsuki Yoshida a Nikita Petrovová. Nyní je Majda znovu fit, v plném tréninku a připravena navázat na své předchozí výkony.

 

Tereza LOŠŤÁKOVÁ
17 let,
střídavý start z HB Ostrov
v sezóně 2022/23: 1:7, STR 1560

Třetí letní posilou našeho týmu je sedmnáctiletá Tereza LOŠŤÁKOVÁ. Ta u nás bude působit formou střídavého startu z mateřského HB Ostrov, kde bude dál startovat v 1. lize. V druhé nejvyšší soutěži by měla letos patřit k nejlepším hráčkám. I když se Terce zatím nedaří stoprocentně naplňovat svůj potenciál, jsme stejně jako u obou výše uvedených přesvědčeni, že bude plnohodnotným členem našeho elitního týmu a svými výkony pomůže k našim společným cílům.

Naše letošní extraligová premiéra se díky odkladu prvního kola v Dobrém o týden odkládá. Poprvé se tak představíme v pátek 8. září od 18:00 v domácím utkání proti Hradci Králové. V akce ale můžete naše hráčky vidět už příští týden, kdy by se měly zúčastnit desátého ročníku domácího turnaje O pohár města Moravský Krumlov.

#MKjede

12. 8. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer