Na prahu nové sezóny

Již za několik dní odstartuje závěrečná fáze letní přípravy. Krumlovská hala na Nádražní bude po celý týden na čtrnácti stolech hostit celkem sedmapadesát hráčů a hráček všech věkových a výkonnostních kategorií. Přípravný kemp pak tradičně vyvrcholí v sobotu 19. srpna jubilejním desátým ročníkem turnaje O pohár města Moravský Krumlov. Domácí turnaj bude pro většinu našich hráčů prvním ostrým startem nové sezóny. Do mistrovských soutěží potom vstoupíme v sobotu 16. září, kdy přivítáme jednu ze základních skupin Českého poháru, ligové a krajské soutěže startují o týden později. Je tak nejvyšší čas představit si složení jednotlivých družstev, jejich plány a cíle pro nadcházející sezóny. 

Do soutěžního ročníku 2023/24 vstoupí pod hlavičkou TT Moravský Krumlov / MK Řeznovice celkem deset družstev dospělých, pět do soutěží mužů a stejný počet do ženských kategorií.

Elitní družstvo mužů MK Řeznovice vloni ovládlo základní část Jihomoravské Divize. V play-off sice nestačilo na pozdějšího vítěze Moravskou Slavii Brno, do ligových soutěží se ale nakonec díky převodu licence z Ústí nad Labem přece jen po dvouleté pauze vrací. Základní kostra týmu zůstává takřka beze změny. Kapitánem bude i nadále David Musil, jež v obou divizních sezónách patřil k nejlepším hráčům soutěže. Doplňovat by ho stejně jako vloni měli Lukáš Pečinka, Aleš Horák a Libor Štěpán. Zkušený matador a bojovník by měl zároveň patřil k lídrům „béčka“ v krajské soutěži. Ve třetí lize už bohužel nemůžeme počítat s Eliškou Šedovou, jejíž start, stejně jako start jakékoli ženy neumožňuje soutěžní řád. V sestavě by ji měl nahradit čtyřiadvacetiletý Radek Ondrovčák, který přichází na roční hostování ze Znojma. Eliška naopak odehraje mužskou část sezóny v mateřském Ústí nad Orlicí, v ženských strukturách bude samozřejmě dál působit v našem klubu.

Do 3. ligy se vracíme po dvou leté pauze a v roli nováčka pro nás bude klíčovým cílem záchrana a zachování ligové příslušnosti pro další sezóny. K tomu by mělo stačit deváté místo ve dvanáctičlenném startovním poli. Obnovenou ligovou premiéru si odbudeme netradičně ve čtvrtek 28. září v Tišnově. Následovat budou utkání v  Hodoníně a Lanžhotě. V domácím prostředí se pak kluci poprvé představí v sobotu 21. října proti Heřmanovu Městci. Svá domácí utkání budeme hrát vždy v sobotu od 18:00 a v neděli od 10:00.

Béčko bude stejně jako vloni startovat v Krajské soutěži 1. třídy. Los nám přidělil papírově silnější skupinu B. Přesto bychom se rádi pohybovali v horních patrech tabulky. Sportovním cílem bude postup mezi čtyři nejlepší týmy do play-off. V něm by byl případný úspěch a postup do Divize příjemným bonusem. Vedle zkušených čtyřicátníků Libora Štěpána a Jindřicha Bíly by se v naší sestavě měl pravidelně objevovat Lukáš Rotrekl a také čtveřice odchovanců Vojtěch Lehocký, Adam Lustig, František Dohnal a Adam Radkovský. První kolo béčko odehraje na domácích stolech v sobotu 23. září proti rezervě Sokola Brno.

O patro níže, tedy v Krajské soutěži 2. třídy, bude letos působit náš třetí tým. Jeho skladba bude podobná. Stejně jako v béčku budeme spoléhat na dvojici zkušených hráčů, kterou doplní mladí klubové odchovanci. Seniorských rolí by se měli ujmout Lubomír Netolička a Václav Šeda, který ve stopách svých dcer Elišky a Natálky přichází z Ústí nad Orlicí. V sestavě by je měli střídavě doplňovat Adamové Lustig a Radkovský, František Dohnal, Daniel Pop a Lucie Janáčková. Také ve druhé krajské soutěži bychom se rádi pohybovali na špici tabulky a usilovali o účast ve vyřazovacích bojích. Do soutěže vstoupíme souběžně s béčkem v sobotu 23. září domácím duelem s Blanskem. Obě krajská družstva by měla svá domácí utkání hrát souběžně, stejně jako áčko v sobotu od 18:00 a v neděli od 10:00. Krajský los by měl být oproti ligovému reverzním, tzn. domácí utkání by se měla pravidelně střídat.

Zbylé dva mužské týmy budou startovat v okresních soutěžích Brněnska. Déčko v přeboru první, éčko pak druhé třídy. Pro oba týmy bude úspěchem umístění ve středu startovního pole. Dlouhodobě se především na této regionální úrovni potýkáme s úbytkem aktivních hráčů. K dispozici máme reálně jedenáct hráčů v čele s Tomášem Strieglerem. Společně s ním by měli v okresních týmech pravidelně startovat Pavel Široký, Jiří Stix, Jaroslav Tichý, Daniel Pop, Michal Makovický, Milan Halačka, Jiří Továrek, kluboví benjamínci Milan Staněk a Josef Pavliš. V případě nouze je připraven vypomoci Pavel Brzkovský.

Nezbývá než věřit, že se nám podaří tento trend zastavit a kádry znovu doplnit novými odchovanci. Nejblíže k tomu má čtveřice Vadim Zubko, Jan Čech, Antonín Kouřil a Matýsek Pham. Všichni čtyři talentovaní mládežníci poctivě absolvují tvrdou letní přípravu a v průběhu sezóny takřka jistě dostanou první příležitosti nahlédnout do dospělého stolního tenisu. Aktuálně zvažujeme také možnost jejich hostování v některé z nižších okresních soutěží.

Pětici ženských družstev si společně představíme v nejbližších dnech.

#MKjede

 

 

 

10. 8. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer