Jsme zpět

Po krátké letní přestávce se stolně tenisový kolotoč znovu roztáčí na plné obrátky. Uplynulá sezóna byla pro náš klub opět nebývale úspěšná. Obhájili jsme stříbro v Extralize, přidali finálovou účast v Českém poháru i Středoevropské Superlize, podruhé v řadě se nám podařilo postoupit do hlavní fáze Evropské Ligy mistrů a následně až do semifinále Europe Cupu. Úspěšná, ale také nesmírně náročná. Sedm týdnů, které uplynulo od našeho posledního utkání, jsme využili k regeneraci fyzických i psychických sil, snažili jsme se načerpat novou energii a připravit se na jubilejní desátý ročník mezi domácí elitou.

Hráčky se v létě připravují individuálně, kompletní týmy se poprvé sejdou až na srpnovém kempu v Moravském Krumlově. Přípravu jsme ale oficiálně zahájili už v prvním červencovém týdnu přímořským soustředěním v chorvatské Vodici. Smíšená skupina složená z hráčů a hráček elitních družstev, talentovaných mládežníků i výkonnostních hráčů se během pěti tréninkových dnů zaměřila na posílení fyzické kondice a získání základní úderové jistoty.

V sobotu 22. července byly vylosovány domácí ligové i mezinárodní klubové soutěže, jízdní řád nové sezóny tak získává reálné kontury. Ženská Extraliga odstartuje už v pátek 1. září. Čeká ji několik zásadních změn, které by měly zvýšit její atraktivitu. První z nich je zrušení víkendových dvojutkání, zápasový harmonogram nového ročníku by tak měl být pravidelný a mnohem transparentnější. Moravský Krumlov vykročí za obhajobou stříbrných medailí na stolech Dobrého. Náš druhý řeznovický tým zažije obnovenou premiéru v nejvyšší domácí soutěži o den později v Hradci Králové. ENa novinky z obou táborů, představení jednotlivých týmů, jejich složení, cílů a plánů se můžete těšit v nejbližších dnech.

Program 1.kola Extraligy žen:

pátek 1.9. 
HB Ostrov – MH Ostrava
SK Dobré – TT Moravský Krumlov
sobota 2.9. 
SVS Hradec Králové – MK Řeznovice
TJ Ostrava KST – SKST Havířov
SKST Vlašim – MH Ostrava
neděle 3.9.
MSK Břeclav – SKST Hodonín
SKST Vlašim – HB Ostrov

Výjimečné výsledky na mezinárodní scéně z posledních let se promítli také v aktuálním evropském žebříčku klubů. V jeho aktuálním vydání jsme znovu vylepšili své historické maximum a poskočili na třináctou příčku! V čele se drží polský vítěz posledních dvou ročníků Ligy mistrů Tarnobrzeg.

Evropský žebříček klubů

1. KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg (Polsko)
2. Metz TT (Francie)
3. Linz AG Froschberg (Rakousko)
4. ttc Berlin eastside (Německo)
5. UCAM Cartagena (Španělsko)
6. Saint-Quentin TT (Francie)
7. ASD Quattro Mori (Itálie)
8. Etival ASRTT (Francie)
9. TTC Novi Sad (Srbsko)
10. SKST Hodonín (Česko)
11. SH-ITB Budaörsi Sport Club (Maďarsko)
12. ALCL TT Grand-Quevilly (Francie)
13. TT Moravský Krumlov (Česko)
14. Real Club TDM Linares (Španělsko)
15. Panathinaikos A.C. (Řecko)
16. Girbau Vic TT (Španělsko)

Postavení v žebříčku nám tak znovu zajišťuje účast v předkole Evropské Ligy mistrů. To po roce opět mění herní formát. O čtyři místa, která zbývají v hlavní soutěži nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu, se ve dvou kvalifikačních turnajích utká desítka konkurentů. Skvělou zprávou nejen pro krumlovské fanoušky bylo oznámení o přidělení pořadatelství. Jedna ze dvou kvalifikačních skupin se od 20. do 24, září odehraje v Moravském Krumlově! 

Mezi pěticí účastníků se kromě našeho domácího týmu představí také maďarský šampion a náš nedávný přemožitel ze semifinále Europu Cupu SH-ITB Budaörsi SC, španělský vicemistr Tecnigen Linares či vítěz loňského ročníku Europe Trophy TT Joué les Tours z Francie. Těšit se můžeme také na české derby s výrazně posíleným týmem Havlíčkova Brodu. Lze očekávat, že všech deset utkání přinese vyrovnané a atraktivní souboje špičkových týmů z nejlepších ligových soutěží Evropy. Zkrátka bude to stolně tenisový karneval, který dosud nemá v našich krajích obdoby.

#MKjede

23. 7. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer