V Superlize končíme druzí

Loňský superligový titul jsme neobhájili. Po remíze 5:5 se z titulu díky lepšímu poměru setů může radovat rakouský šampion LInz AG Froschberg. My tak znovu končíme těsně pod vrcholem. Po stříbrných medailích z Českého poháru a Extraligy se nám na krku houpe také superligové stříbro. Společně s bronzem z Europe Cupu je to na jednu sezónu poměrně bohatá sbírka. V žádné ze čtyř soutěží se nám bohužel nepodařilo dotáhnout své snažení až do konce.

Po vyrovnaném extraligovém finále se zdálo, že vyrovnanější bitvu o titul už odehrát nemůžeme. Chyba! Poslední utkání sezóny opět posunulo hranice nemožného. Po remíze 5:5 rozhodl o vítězství domácího Lince až lepší poměr setů.

Klíčovou se tak ukázal už úvodní čtyřhra. Nepodařilo se nám zachytit start a dostat se do tempa, v oboustranně nepřesném duelu se díky lépe zvládnutým koncovkám z prvního bodu v utkání radoval domácí pár Mischek/Baltushyte. Ze zápasu se nám bohužel nepodařilo vydolovat ani set, což se zhruba o dvě hodiny později ukázalo jako rozhodující.

Ve dvouhrách obě naše elitní hráčky excelovaly. Valeriia Shcherbatykh si na úvod ve čtyřech setech poradila s Margarytou Baltushyte, na vedlejším stole pak stejným poměrem setů vyhrála Katya Chernyavskaya nad Malamou Papadimitriou. Eliška Šedová za domácí jedničkou Karolinou Mischek evidentně technicky zaostávala a bylo srovnáno 2:2.

Katya v posledním utkání sezóny předvedla jeden ze svých nejlepších výkonů. V tradičně vyrovnaném a vyhecovaném zápase přetlačila Baltushyte, na závěr si poradila také s Mischek a připsala si cenný tříbodový zápis. O poznání méně se dařilo Elišce. Na mezinárodní úrovni je nezbytné proměnit každou příležitost, kterou si hráčka v zápase vypracuje. A to se bohužel nepodařilo. Partii s Řekyní Papadimitriou rozehrála výborně, nadějné vedení ale nedotáhla. Nejblíže k úspěchu pak byla v poslední dvouhře proti Baltushyte, zlomový třetí set ale nakonec vybojovala domácí hráčka a bylo rozhodnuto. Na vedlejším stole totiž Lera prohrála vyrovnanou bitvu s Mischek. Už před jejím posledním zápasem proti Papadimitriou tak bylo o celkovém vítězi rozhodnuto. Díky lepšímu poměru setů se z výhry a návratu na superligový trůn mohly radovat domácí hráčky. Závěrečná výhra tak už jen korigovala konečný výsledek.

Linz AG Froschberg – TT Moravský Krumlov 5:5, sety 20:17
MISCHEK/BALTUSHYTE – CHERNYAVSKAYA/SHCHERBATYKH 3:0 (9,7,9), Margaryta BALTUSHYTE – Valeriia SHCHERBATYKH 1:3 (5,-4,-6,-8), Malama PAPADIMITRIUOU – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (-9,3,-4,-5), Karoline MISCHEK – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (7,5,4), Margaryta BALTUSHYTE – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (5,8,-7,6), Karoline MISCHEK – Valeriia SHCHERBATYKH 3:1 (8,-9,9,7), Malama PAPADIMITRIUOU – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (8,4,9), Karoline MISCHEK – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (9,-8,-8,-12), Margaryta BALTUSHYTE – Eliška ŠEDOVÁ 3:1 (4,-9,6,8), Malama PAPADIMITRIUOU – Valeriia SHCHERBATYKH 1:3 (-7,11,-4,-6)

Naše cesta tak znovu končí těsně pod vrcholem. Příští rok se pokusíme vybojovat titul zpět!

#MKjede

31. 5. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer