Znovu stříbrní

Finálová série podle očekávání přinesla vyrovnanou a otevřenou bitvu. V obou utkáních měl mírně navrch obhájce titulu z Hodonína. Těsně, avšak zcela zaslouženě se tak po dvou výhrách 5:4 mohl znovu radost z vítězství. Našemu týmu patří stejně jako vloni druhé místo. Přestože finálová porážka mrzí, jsou stříbrné medaile a titul vicemistra České republiky skvělým výsledkem.

Stejně jako úvodní v Hodoníně, přilákala finálová odveta do ochozu na dvě stě stolnětenisových příznivců z obou táborů. Ti mimořádnému utkání vytvořili odpovídající kulisu. Kdo přišel, nelitoval. Sváteční utkání stylovým přednesem české státní hymny odstartoval smíšený pěvecký sbor Karla Němečka. Utkáním všechny přítomné provedl moderátor Honza Weber, který také zpestřil přestávkový program svým atraktivním freestylovým vystoupením.

Atraktivní ale byl také samotné utkání. Na rozdíl od prvního utkání v Hodoníně se nám bohužel nepodařilo dostat soupeře pod tlak. V úvodní dvouhře podlehla Lenka Harabaszová, pro kterou to bylo poslední utkání profesionální kariéry, Natálii Partyce. Během čtyř setů se nedokázala vyrovnat s pestrým servisem protihráčky a od začátku tak tahala za kratší konec. Na vedlejším stole rychle srovnala Chien Tung-Chuan, jež si i přes první prohranou sadu tentokrát pohlídala zápas s Karin Grofovou. Katya Chernyavskaya ani tentokrát nenašla recept na obranu Markéty Ševčíkové a po první sérii tak vedl Hodonín 2:1.

Podruhé v utkání pak dokázal Chuan srovnat, když si relativně hladce poradila s Partykou a převzala tím v žebříčku STR pomyslnou roli absolutní královny české Extraligy. Vzápětí bohužel ani Lenka nedokázala vyzrát na Ševčíkovou. To se naopak bez větších problémů podařilo Chuan a znovu bylo srovnáno.

Finálová odveta se mezitím lámala na druhém stole. Katya předvedla proti Grofové pravděpodobně svůj nejlepší výkon  v sérii. V rozhodujícím pátém setu si postupně vypracovala až čtyřbodový náskok, který dotáhla až do koncovky. 10:6. Čtyři mečboly. Klíčový zápas se bohužel nepodařilo dotáhnout, chyba na podání, nervozita a s ní spojená přílišná pasivita umožnily Grofové urvat veledůležitý čtvrtý bod.

K vyrovnání série jsme tak nutně potřebovali vyhrát oba zbývající zápasy. Drama vrcholilo. Lenka ve čtvrtém setu proti Grofové odvrátila hned několik mečbolů a srovnala poměr sad na 2:2. Katya mezitím sváděla urputnou bitvu s Natálií Partykou… Tečku za finálovou sérií nakonec – stejně jako vloni – napsala Karin Grofová. Vyhrála druhý pětisetový zápas v řadě a vystřelila Hodonínu titul.

TT Moravský Krumlov – SKST PLUS Hodonín 4:5, konečný stav série 0:2

Lenka HARABASZOVÁ – Natalia PARTYKA 1:3 (-5,-8,8,-10), CHIEN Tung-Chuan – Karin GROFOVÁ 3:1 (-8,4,4,6), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 0:3 (-4,-6,-5), CHIEN Tung-Chuan – Natalia PARTYKA 3:0 (9,8,9), Lenka HARABASZOVÁ – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 0:3 (-8,-9,-8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Karin GROFOVÁ 2:3 (3,-8,8,-8,-10), CHIEN Tung-Chuan – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 3:0 (7,6,9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Natalia PARTYKA 3:2 (-10,9,-7,4,w.o.), Lenka HARABASZOVÁ – Karin GROFOVÁ 2:3 (-5,6,-9,13,-5).

V našich řadách zavládl smutek. Při historicky třetí účasti ve finále jsme byli k vytouženému titulu nejblíže. Především zásluhou Chien Tung-Chuan, která svojí kvalitou výrazně převyšovala standard české nejvyšší soutěže. Skvělé výkony ale předvedly i obě zbylé hráčky. S hodonínskými favoritkami sváděly Lenka i Katya vyrovnané bitvy, v rozhodujících okamžicích byly ale soupeřky jistější, klidnější, zkrátka o něco lepší. Hodonín tak zcela právem vybojoval svůj už šestnáctý titul. My jsme do naší sbírky přidali třetí sadu stříbrných medailí a dál budeme pracovat na splnění našeho snu.

Děkujeme za podporu všem partnerům a příznivcům našeho klubu. Jste skvělí!

Sezónu definitivně uzavřeme v úterý 30. května, kdy se v Linci pokusíme obhájit loňský superligový titul. Soupeřem nám podle očekávání bude domácí Linz AG Froschberg. Následovat bude krátká dovolená, přípravu na novou sezónu zahájíme soustředěním v chorvatské Vodici.

#MKjede

28. 5. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer