Hodonín se ujímá vedení

První díl finálové série jsme nezvládli. I přes nadějný vstup do utkání nás domácí Hodonín ve svém kotli nakonec uvařil a po výhře 5:4 se ujal vedení v sérii. Odveta se hraje v sobotu 13. května od 18:00 v krumlovské hale na Nádražní.

Hodonín vyhrál základní část soutěže bez jediné prohry, v průběhu sezóny poměrně jasně ovládl také oba vzájemné zápasy. Do finálové série tak vstupoval obhájce titulu v roli favorita. Díky kvalitnímu a vyrovnanému výkonu všech tří hráček, podpořenému tradičně bouřlivými fanoušky, kterých se v hodonínské hale TEZA sešlo na tři stovky, nakonec úvodní utkání série ovládl a ujal se vedení. Rozhodovaly detaily za týden v Moravském Krumlově může být všechno jinak. Souboj o titul ještě určitě bude zajímavé a my uděláme všechno pro to, abychom se do Hodonína vrátili k rozhodujícímu duelu.

Vstup do utkání nám vyšel. Chien Tung-Chuan přehrála domácí jedničku Natálii Partyku, na vedlejším stole vybojovala v pěti setech Lenka Harabaszová druhý bod nad Karin Grofovou. Vyrovnaný byl také třetí zápas mezi Ekaterinou Chernyavskou a domácí Markétou Ševčíkovou. Katya trpělivě čekala na příležitost a se soupeřkou se přetahovala o každý bod. Klíčovou, nejen pro výsledek tohoto zápasu, se ukázala být koncovka třetí sady. Tu nakonec na výhody urvala ve svůj prospěch domácí hráčka. Ševčíková potom suverénně ovládla čtvrtý set a připsala na hodonínské konto první bod. Katya se už do konce utkání nedokázala oklepat a její výkon v prvním finále zůstal daleko za jejími možnostmi. 1:2

Po krátkém přestávkovém programu utkání pokračovalo. Lois dokázala v pěti setech oplatit porážku z prvního vzájemného utkání Grofové, za domácí znovu korigovala po výhře nad Katyou Partyka. 2:3

Další vyrovnanou partii odehrála proti obranářce Ševčíkové Lenka. V prvním setu naše hráčka neudržela koncentraci a trestuhodně prohospodařila nadějné vedení, po jednoznačném druhém setu bohužel nevyšla ani koncovka toho třetího a bylo vyrovnáno. Katya nenašla dostatek morálních sil, v duelu dvou dosud nebodujících hráček na Grofovou jednoznačně nestačila a domácí šli poprvé v utkání do vedení. Z něj se ale neradovali dlouho. Chien Tung-Chuan doslova smetla Ševčíkovou a srovnala na 4:4.

O vítězi prvního utkání tak musela rozhodnout až závěrečná devátá dvouhra. V ní se utkaly nejzkušenější hráčky obou týmů. Natália Partyka za Hodonín, Lenka Harabaszová na naší straně. Úvodní set jasně ovládla krumlovská hráčka, ve druhém smazala několikabodové manko a dotáhla jej do koncovky. Tu po time-outu i s trochou štěstí zvládla lépe Partyka. Také třetí set přinesl zcela vyrovnanou a otevřenou partii. Lenka bohužel nevyužila setbol a misky vah se přesunuly na hodonínskou stranu. Ve čtvrté sadě už měla Natália Partyka navrch a zaslouženě pečetila vítězství svého týmu.

SKST PLUS Hodonín – TT Moravský Krumlov 5:4, stav série: 1:0

Natalia PARTYKA – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-8,-7,10), Karin GROFOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 2:3 (8,-6,-5,8,-5), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:1 (8,-9,10,4), Karin GROFOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 2:3 (-6,2,-8,13,-8), Natalia PARTYKA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:1 (8,6,-8,3), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 3:0 (9,6,12), Karin GROFOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 (7,4,5), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-7,-2,-8), Natalia PARTYKA – Lenka HARABASZOVÁ 3:1 (-4,9,10,7)

Hodonín se v díky těsné výhře ujal vedení, série ale zdaleka nekončí. Děkujeme všem věrným fanouškům, kteří nás přijeli podpořit a v hledišti neohroženě sváděli nerovný boj s mnohonásobnou přesilou domácích. Krumlovská odveta, které je na programu příští sobotu v hale VÚ na Nádražní slibuje atraktivní podívanou. Utkáním bude provázet osvědčený moderátor Honza Weber, který svým světovým vystoupením zpestří také přestávku v utkání. Státní hymnu přednese smíšený pěvecký sbor Karla Němečka. O catering se během utkání postará personál restaurace U Matěje.

A všichni společně se pokusíme vyrovnat a vrátit sérii k rozhodujícímu utkání do Hodonína!

#MKjede

7. 5. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer