Béčko je extraligové

Kvalifikačním turnajem ve Vlašimi dnes vyvrcholilo roční snažení našeho rezervního týmu o návrat mezi českou elitu. Po výborném týmovém výkonu si děvčata poradila s oběma domácími týmy a po tříleté pauze tak budeme mít od podzimu v nejvyšší domácí soutěži opět dvojnásobné zastoupení.

Spolehlivým výkonem se v  dnešním turnaji prezentovala Ekaterina Chernyavskaya. I přes problémy s bolavými zády dokázala vyhrát všech pět dvouher a potvrdila svůj vysoký standard. Výborně se na vrchol sezóny připravila také Natália Grigelová. V základní části neporažená hráčka zvládla také první čtyři kvalifikační zápasy, sklonit se musela až v závěrečné dvouhře s Annou Matějovskou. To už ale bylo o našem postupu rozhodnuto!! V důležitých chvílích tým dokázaly důležité body, sety a míčky uhrát také Eliška Šedová s Danielou Růžičkovou. Prostě dobrý tým!!

Kvalifikační turnaj otevřelo dopolední derby obou vlašimských celků. „Ačko“ hájící extraligovou příslušnost si v něm podle očekávání poradilo s „béčkem“, vítězem „české“ skupiny 1. ligy hladce 6:1.

Stejným výsledkem skončilo také naše utkání s vlašimskou rezervou. Třemi body jej režírovala Katya Chernyavskaya. Dvě relativně hladké výhry nad Annou Holejšovskou a Anetou Bošinovou si připsala také Natália Grigelová. Jednoznačně nejvyrovnanější a nejatraktivnější zápas svedla hned na úvod Eliška Šedová s Kristýnou Pěnkavovou. V dramatické koncovce pátého setu udržela Eliška pevné nervy, odvrátila několik mečbolů a urvala vítězství 18:16. O jediný bod domácího celku se výhrou nad Eliškou postarala kadetská reprezentantka Anna Holejšovská.

SKST Vlašim B – TT Moravský Krumlov B 1:6
Kristýna PĚNKAVOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 2:3 (-5,9,8,-8,-16), Anna HOLEJŠOVSKÁ – Natália GRIGELOVÁ 0:3 (-8,-6,-8), Aneta BOŠINOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-8,-7,-1), Anna HOLEJŠOVSKÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:1 (-9,7,3,7), Kristýna PĚNKAVOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-8,-10,-1), Aneta BOŠINOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 1:3 (10, -4,-8,-3), Anna HOLEJŠOVSKÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (9,-7,-3,-8)

O postup jsme se tak odpoledne v přímém souboji utkali s prvním vlašimským týmem. Rozhodujícím se ukázal být náš vydařený vstup do utkání. Katya Chernyavskaya si dokázala poradit s dnes velmi dobře hrající Aničkou Matějovskou. Souběžně vybojovala Eliška Šedová veledůležitý bod za výhru nad Michaelou Keroušovou. Když pak Natália Grigelová smetla domácí jedničku Veroniku Polákovou, vedli jsme už 3:0. Další pětisetovou bitvu pak svedla Eliška s Matějovskou, tentokrát ale se šťastným koncem pro domácí. Další dva body pak v rychlém sledu přidaly Katya s Natálkou, obě navíc bez ztráty setu. Vedli jsme tak už 5:1 a 17:5 na sety. Do zápasu proti Polákové tak nastupovala střídající Daniela Růžičková s jasným cílem – uhrát osmnáctý set, který by definitivně pečetil naše vítězství a postup do Extraligy. A to se jí povedlo hned napoprvé! Domácí hráčka pak sice po zlepšeném výkonu zápas otočila, to už ale nemohlo na konečném výsledku nic změnit. Stejně jako zbylé zápasy, které se již jen formálně dohrávaly. Zraněná Katya k poslednímu zápasu k nelibosti domácích příznivců z preventivních důvodů nenastoupila, jejich frustrace se v závěru neprávem snesla na naši hlavu.

Nicméně radost z dobře vykonané práce nám to zkazit nemohlo. Děvčata zaslouží nejen za dnešní výkony, ale především za svou celoroční práci velký dík. Po suverénním vítězství v základní části zvládly i náročnou kvalifikaci a právem si vybojovaly místo mezi desítkou nejlepších týmů! Gratulujeme!!

SKST Vlašim A – TT Moravský Krumlov B 5:5, sety 17:18
Anna MATĚJOVSKÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (-12,-10,8,-8), Michaela KEROUŠOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 0:3 (-9,-6,-9), Veronika POLÁKOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 1:3 (-4,-6,7,-5), Anna MATĚJOVSKÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:2 (3,-9,-6,8,4), Veronika POLÁKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-8,-6,-10), Michaela KEROUŠOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 0:3 (-9,-8,-9), Veronika POLÁKOVÁ – Daniela RŮŽIČKOVÁ 3:1 (-7,2,8,9), Anna MATĚJOVSKÁ – Natália GRIGELOVÁ 3:0 (9,7,9), Michaela KEROUŠOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 w.o., Michaela KEROUŠOVÁ / Veronika POLÁKOVÁ – Daniela RŮŽIČKOVÁ / Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (8,4,4)

#MKjede

8. 4. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer