Postupujeme do semifinále

Čtvrtfinálovou sérii proti Havířovu jsme zvládli. Přestože jsme se v obou utkáních museli obejít bez naší jedničky Chien Tung-Chuan, jež si plnila své reprezentační povinnosti, nepřipustili jsme žádnou komplikaci. Po výhrách 5:2 a 5:3 postupujeme do semifinále. V něm se za dva týdny utkáme s ostravským KST.

Hrdinkou čtvrtfinálové série se stala Lenka Harabaszová. Zkušená sedmatřicetiletá hráčka se letos dokázala po roční vynucené pauze vrátit zpět, v rozhodující fázi sezóny navíc naladila formu. Stejně jako v úvodním utkán v Havířově, ani v domácí odvetě nenašla přemožitelku a s bilancí 5:0 zůstává v play-off jedinou neporaženou hráčkou! Bravo!!

Z Havířova jsme si do páteční odvety přivezli vedení v sérii 1:0.

Také ve druhém utkání série jsme se museli obejít bez Chien Tung-Chuan, která na dalším z turnajů WTT v turecké Antalyi prošla až do čtvrtfinále a přesun zpět do České republiky nestihla. V sestavě ji tentokrát nahradila Eliška Šedová. Své role náhradnice se ujala s odhodláním – do vedení šla v prvním zápase proti Kláře Hrabicové i vzápětí proti Gabriele Štěpánové, se kterou se dostala až do rozhodující páté sady. V obou případech ale nakonec havířovským soupeřkám podlehla. Přesto byl její výkon před blížící se kvalifikací, ve které bude v barvách našeho rezervního týmu usilovat o postup do Extraligy, více než slibným.

Nejlepším výkonem na straně soupeře se, stejně jako v úvodní utkání, prezentovala polská reprezentantka Agata Zakrzewska. A také tentokrát byla klíčem k našemu celkovému vítězství úspěšná pětisetová bitva proti ní. V Havířově ji zvládla Katya Chernyavskaya, v krumlovské odvetě Lenka Harabaszová. Lenka otočila z 0:2 na 3:2 a nasměrovala nás k postupu. Také druhý zápas Zakrewszké proti Katyi přinesl zcela vyrovnaný a otevřený souboj. Klidnější ruku v koncovce však tentokrát prokázala Polka. Ve zbylých dvouhrách už ale měly naše hráčky navrch a také podruhé těžkou situaci zvládly.

Po výhrách 5:2 a 5:3 se tak můžeme radovat z postupu do semifinále. V něm vyzveme ostravské KST.

TT Moravský Krumlov – SKST Charvát Havířov 5:3, konečný stav série 2:0

Eliška ŠEDOVÁ – Klára HRABICOVÁ 1:3 (8,-5,-8,-5), Lenka HARABASZOVÁ – Agata ZAKRZEWSKA 3:2 (-13,-8,5,5,6), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 3:0 (9,6,8), Lenka HARABASZOVÁ – Klára HRABICOVÁ 3:0 (6,10,7), Eliška ŠEDOVÁ – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 2:3 (7,-5,-7,8,-7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Agata ZAKRZEWSKA 1:3 (7,-9,-3,-9), Lenka HARABASZOVÁ – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 3:1 (6,-8,8,6), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Klára HRABICOVÁ 3:0 (5,5,7)

3. 4. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer