MK Summary 013: Začalo play-off

Dva týdny po skončení základní části se rozběhly také vyřazovací boje. Zatímco ženský extraligový tým si už po výhrách 5:2 a 5:3 nad Havířovem zajistil postup do semifinále, oba týmy v mužských soutěžích čekají odvety až za dva týdny. Ženské "béčko" se chystá na klíčový turnaj celé sezóny, který se uskuteční o nadcházejícím víkendu ve Vlašimi .

Vydařenému vstupu do extraligového play-off se věnujeme v samostatném příspěvku.

Sobotní kvalifikace o účast v příštím ročníku byla rozlosována. V úvodním utkání turnaje se dle Soutěžního řádu utkají oba domácí týmy – desátý tým Extraligy SKST Vlašim a vítěz „české“ A-skupiny 1. liga SKST Vlašim B. Kvůli účasti dvou týmů z jednoho klubu museli vlašimští upravit své soupisky. První tým bude ve svém úsilí o zachování extraligové příslušnosti spoléhat výhradně na osvědčenou trojici Veronika Poláková, Anna Matějovská a Michaela Keroušová. Vlašimská rezerva by se pravděpodobně měla představit v sestavě Kristýna Pěnkavová, Aneta Bošinová a Anna Holejšovská. Náš klub by měla reprezentovat čtveřice Ekaterina Chernyavskaya, Natália Grigelová, Eliška Šedová a Daniela Růžičková.

Program kvalifikace o Extraligu 23/24:

sobota 8.4. 9:15: SKST Vlašim A – SKST Vlašim B
sobota 8.4. 12:00: SKST Vlašim B – TT Moravský Krumlov B
sobota 8.4. 15:00: TT Moravský Krumlov B – SKST Vlašim A

V sobotu odstartovalo také play-off v krajských soutěžích. Divizní semifinálovou sérii proti Moravské Slavii Brno jsme otevřeli na domácích stolech. Byť soupeř k úvodnímu utkání dorazil bez jedné ze svých opor, dokázal si z Krumlova odvézt cennou výhru a vedení v sérii. Z naší strany to tentokrát nebylo úplně vydařené představení. Na vyhranou čtyřhru jsme ve dvouhrách bohužel nedokázali navázat, nikomu z našich hráčů se nepodařilo vyzrát na dvojici Libor Svoboda – Hynek Nespěšný a Moravská Slavia tak zaslouženě zvítězila. O nápravu se pokusíme v odvetě, která by se měla v Brně na Vojtově odehrát v sobotu 15. dubna od 17:00.

Divize JmSST, semifinále play-off: MK Řeznovice – TTC Moravská Slavia Brno C 5:9, stav série 0:1
David MUSIL 2, Aleš HORÁK a Libor ŠTĚPÁN po 1, čtyřhra MUSIL/ŠEDOVÁ – Libor Svoboda 4, Hynek Nespěšný 3, Ivan Juroška a Jakub Sirbu po 1

Na opačném pólu bojujeme v Krajské soutěži II. třídy. V úvodním semifinále play-out jsme na domácích stolech přivítali jedenáctý tým po základní části Oltec Brno. I přes nevydařený vstup do utkání a tuhý odpor soupeře, jehož výkon zdaleka neodpovídal umístění v tabulce se nám podařilo první duel vyhrát. Spolehlivým výkonem se o to postarali především Daniela Růžičková s Adamem Lustigem, čtyřmi body je doplnil Jindřich Bíla. Odveta této série se shodou náhod odehraje souběžně s divizním semifinále v sobotu 15. dubna od 17:00 v hale MS Brno.

Krajská soutěž II. třídy, semifinále play-out: TT Moravský Krumlov – KST Oltec Brno 9:7, stav série 1:0
Jindřich BÍLA 4, Adam LUSTIG 3, Daniela RŮŽIČKOVÁ 2 – Jan Pelikán 3, Zdeněk Dědek, Tomáš Prachař a Dalibor Basovník po 1, čtyřhra Pelikán/Dědek

3. 4. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer