Vydařený vstup do play-off

První čtvrtfinálový duel jsme zvládli. I přesto, že jsme se hned na úvod vyřazovacích bojů museli vypořádat s nepříjemnou komplikací při stavbě týmu, jsme v havířovském Národním tréninkovém centru zdolali domácí tým 5:2 a ujali se vedení v sérii 1:0.

Do letošního play-off jsme souhrou nešťastných okolností nastoupili v neúplné sestavě. Naše jednička Chien Tung-Chuan se nestihla včas přesunout zpět do Evropy po svém úspěšném vystoupení na Singapore Smash, kde z kvalifikace dokázala postoupit až do druhého kola hlavní soutěže. Vinou nedorozumění v komunikaci navíc na poslední chvíli nedorazila ani dodatečně nominovaná náhradnice.

Naše dvojice Ekaterina Chernyavskaya a Lenka Harabaszová však předvedla doslova heroický výkon. V první sérii dvouher zvládly obě naše hráčky náročné pětisetové bitvy a zlomily odpor soupeře. Lenka Harabaszová prohrávala s Gabrielou Štěpánovou po dvou koncovkách už 0:2, na vedlejším stole vedla Katya Chernyavskaya stejným poměrem nad Polkou Agatou Zakrzewskou. Oba zápasy se ale záhy vyrovnaly a dospěly až do rozhodujícího pátého setu. Lenka postupně získala převahu a úspěšně dokonala obrat. Podobný kousek Katya své soupeřce nedovolila. V páté sadě za nepříznivého stavu 3:6 dokázala zmobilizovat své síly a po bravurně zvládnuté koncovce vybojovala náš druhý bod.

Nezdary v úvodních dvouhrách domácí tým evidentně nahlodaly. Naopak obě naše hrály získaly potřebné sebevědomí a zbylé dvouhry byly jednoznačně v jejich režii. Výsledkem je cenná výhra 5:2 a vedení v sérii 1:0.

Postupový mečbol budeme mít v domácím prostředí v pátek 31. března.

SKST Charvát Havířov – TT Moravský Krumlov 2:5

Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 2:3 (10,9,-10,-9,-8), Klára HRABICOVÁ 3:0 w.o., Agata ZAKRZEWSKA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (-6,-7,9,8,-7), Klára HRABICOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 0:3 (-8,-6,-2), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-6,-9,-5), Agata ZAKRZEWSKA 3:0 w.o., Klára HRABICOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-4,-4,-4)

#MKjede

19. 3. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer