Známe soupeře pro play-off

Základní část Extraligy je minulostí. Až doslova poslední sety a míčky rozhodly o složení čtvrtfinálových dvojic. Naše děvčata se na klíčovou fázi sezóny naladila dvěma jasnými výhrami na stolech outsiderů a potvrdila stabilní formu. Od začátku listopadu jsme si v patnácti extraligových utkáních připsali čtrnáct vítězství, nad naše síly byl jen vítěz základní části z Hodonína. Ty nejdůležitější zápasy, které určí nového mistra i další pořadí na stupních vítězů, ale teprve přicházejí...

Suverénním vítězem základní části Extraligy se staly obhájkyně titulu SKST Plus Hodonín. Soutěží propluly bez porážky, jediný bod ztratily za domácí remízu s Hradcem Králové. Ve čtvrtfinále se Hodonín utká s Fialkami z Dobrého, které odolaly náporu Břeclavi a udržely osmé místo. Břeclavská stíhací jízda přišla příliš pozdě, po prohrách s námi a Hodonínem jej dnes z letošního play-off definitivně vyřadil Havířov. Druhé TJ Ostrava KST čeká čtvrtfinálová série s Hradcem Králové, který nakonec vinou horšího vzájemného zápasu klesl za Havířov na sedmé místo.

Právě tým SKST Charvát Havířovem tak bude naším prvním soupeřem v letošním play-off. Naše bilance je v této sezóně vyrovnaná. Na podzimní domácí porážku jsme dokázali v odvetě rázně odpovědět a na severu Moravy vyhrát jednoznačně 6:0. Před koncem přestupního termínu havířovský klub po trenéru Jánu Medveckém opustila také týmová jednička Kristýna Štefcová. Trenér Jalůvka tak bude s největší pravděpodobností sázet na trio Klára Hrabicová, Gabriela Štěpánová a Agata Zakrzewska.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici pak tvoří po základní části čtvrté MH Ostrava a pátý nováček z Havlíčkova Brodu. Z Extraligy sestupují El Niňo Praha a „béčko“ Hodonína. Desátou Vlašim čeká v sobotu 8. dubna baráž o záchranu. V té změří síly se svou vlastní rezervou, která letos ovládla českou skupinu 1. ligy a samozřejmě také naším B-týmem, který usiluje o návrat mezi elitu.

Vyřazovací boje začnou už za dva týdny, kdy náš tým čeká úvodní utkání v havířovském Národním tréninkovém centru. Domácí odveta je na programu v pátek 31. března od 18:00! Série se hrají na dvě vítězná utkání do pěti. Případné třetí utkání by se hrálo znovu v Moravském Krumlově, pravděpodobně v sobotu 1. dubna.

Play-off Extraligy žen 2022/23
SKST Plus Hodonín – SK Dobré
TJ Ostrava KST – SVS Hradec Králové
TT Moravský Krumlov – SKST Charvát Havířov
MH stolní tenis Ostrava – HB Ostrov Havlíčkův Brod

V pátečním utkání ve Vlašimi si odbyla svou krumlovskou premiéru naše druhá asijská posila Lin Chia-Hsuan. Šestadvacetiletá tchajwanská reprezentantka, jež do Moravského Krumlova zamířila z bundesligového Böblingenu potvrdila své kvality. Hned v první dvouhře utnula Lin sedmizápasovou vítěznou šňůru patnáctileté  jedničky domácích Veroniky Polákové, která je v současnosti společně s pražskou Hankou Kodetovou asi největší příslibem pro budoucnost české ženské reprezentace.

Ve svých úvodních dvouhrách bez větších komplikací uspěly také Lenka Harabaszová proti Anně Holejšovské i Katya Chernyavskaya proti Anně Matějovské. Taktický záměr vyšel a šli jsme do trháku.

V nejatraktivnějším duelu pátečního večera pak Poláková odmítla „kanárka“ a v pěti setech udolala o generaci zkušenější Lenku Harabaszovou. V dalším průběhu tak znovu dostala příležitost střídající Eliška Šedová, proti rozjeté Polákové ale neměla moc šancí. Definitivní tečku za utkáním tak udělala svým třetím bodem proti střídající Kristýně Pěnkavové Lin.

SKST Vlašim – TT Moravský Krumlov 3:6

Anna HOLEJŠOVSKÁ – Lenka HARABASZOVÁ 0:3 (-6,-4,-8), Veronika POLÁKOVÁ – LIN Chia-Hsuan 1:3 (-5,7,-6,-6), Anna MATĚJOVSKÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-6,-7,-9), Veronika POLÁKOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 3:2 (6,-7,9,-6,2), Anna HOLEJŠOVSKÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-2,-5,-3), Anna MATĚJOVSKÁ – LIN Chia-Hsuan 1:3 (9,-2,-8,-7), Veronika POLÁKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (4,8,6), Anna MATĚJOVSKÁ – Lenka HARABASZOVÁ 3:1 (-2,1,4,4), Kristýna PĚNKAVOVÁ – LIN Chia-Hsuan 0:3 (-4,-3,-4)

V sobotu brzo ráno jsme pak zakončili základní část soutěže na stolech pražského El Niňa. Pro domácí tým, který nedokázal v letošním ročníku vybojovat ani jeden jediný bod to byla derniéra v nejvyšší soutěži. Smutná derniéra. Nenávštěva v hale odpovídala postavení v tabulce i času začátku utkání. V komorní atmosféře jsme si s přehledem došli pro zasloužené vítězství.

V naší sestavě se tentokrát od začátku objevila Eliška Šedová. Odehrála tři vyrovnané zápasy. Především její bitva s Monikou Němečkovou patřila k tomu nejzajímavějšímu, co mohli oba krumlovští diváci vidět. Dramatickou koncovku páté sady zvládla lépe domácí hráčka. Obě naše zahraniční oporty spolehlivě bodovaly a rozdíl ve skóre utěšeně narůstal. V závěrečné dvouhře se skóre podařilo korigovat ještě Ivě Čečotce Meidlové, to už ale bylo ze strany pražského celku vše.

SF SKK El Niňo Praha – TT Moravský Krumlov 2:6

Jitka VYVADILOVÁ – LIN Chia-Hsuan 0:3 (-7,-6,-3), Iva MEIDLOVÁ ČEČOTKA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-8,-8,-8), Monika NĚMEČKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:2 (8,-11,-9,6,10), Iva MEIDLOVÁ ČEČOTKA – LIN Chia-Hsuan 0:3 (-5,-7,-4), Jitka VYVADILOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 0:3 (-5,-4,-2), Monika NĚMEČKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-6,-3,-7), Iva MEIDLOVÁ ČEČOTKA – Eliška ŠEDOVÁ 3:1 (8,7,-8,7), Monika NĚMEČKOVÁ – LIN Chia-Hsuan 1:3 (-3,6,-4,-4)

 

5. 3. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer