První medaile

Nedělní dopoledne patřilo nejmladším. V hale Moravské Slavie Brno se uskutečnil další ze seriálu krajských bodovacích turnajů kategorie U11. V početném startovním poli nechyběla ani dvojice našich benjamínků.

Oba  naši hráči si po úspěšných vystoupeních na předchozích turnajích vysloužili pozice nasazených hráčů. Výhodný los i dnes podpořili solidními výkony a znovu si posunuli svá maxima.

Matýsek Pham vyhrál svou základní skupinu před Boleslavem Hladkým z Lednice a nejstarším synem nedávné opory našeho mužského týmu Davida Nováka Šimonem, pro nějž to byla turnajová premiéra. Po volném losu v 1. kole úspěšně zvládl i zápas proti Oliveru Vlkovi ze Sokola Brno. Ve čtvrtfinále svedl vyrovnanou pětisetovou bitvu o medaile s Vojtěchem Dvorským. Z postupu se nakonec radoval hráč pořádající Moravské Slavie Brno.

Také Antonín Kouřil zvládl základní skupinu bez zaváhání. Postupně si poradil s vracovským Šimonem Hanákem, Eliášem Čáslavou z Vyškova i s LVIcí Emily Ševčíkovou. V osmifinále narazil na další reprezentantku Sokola Vracov Terezu Šlampovou. Svůj nejlepší výkon si pak schoval na čtvrtfinále. V něm v pěti setech dokázal udolat Šimona Pinkase z Moravské Slavie Brno a vybojoval tak svou vůbec první medaili v kariéře. Semifinále už bohužel nevyšlo, relativně hladce v něm podlehl šarmu pozdější vítězky Pavlíny Baťkové z SKST Hodonín. K pěknému výsledku přesto gratulujeme!!

#MKjede

26. 2. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer