Dvě hladké výhry na východě Čech

Po několika dnech oddechu, které jsme si zpříjemnili převzetím ceny pro Sportovní kolektiv Znojemska za rok 2022, nás o víkendu čekal tradiční každoroční výlet do východních Čech. Z Dobrého ani Hradce Králové se body nevozí snadno. I tentokrát jsme se proto připravovali na tuhé boje.

Průběh obou utkání byl ale tentokrát nad očekávání hladký. Fialky z Dobrého se letos po odchodu Konstantini Paridi do řeckého Panathinaikosu pohybují na hraně postupu do play-off. Pravidelně spoléhají především na jednu z nejlepších hráček ligy Zdenu Blaškovou a její body. Osvědčený systém soupeře se nám v pátek podařilo dobrou taktikou, ale také spolehlivým výkonem, eliminovat.

Hned v první sérii dvouher totiž domácí jedničku porazila Chien Tung-Chuan, vzápětí pak po výborném výkonu také Katya Chernyavskaya. Zároveň se nám dařilo spolehlivě bodovat přes mladé doberské hráčky Vendulu Šichanovou a Elišku Koďouskovou. Brzy jsme tak vedli už 5:0.

První mečbol ještě Lenka Harabaszová neproměnila, po pětisetové bitvě připsala první bod na konto domácích sedmnáctiletá juniorka Vendula Šichanová. Do hry se tak dostala také střídající Eliška Šedová. Zápas s Koďouskovou jí bohužel nevyšel podle představ. Definitivně tak naše vítězství s přehledem pečetila Chuan.

SK Dobré – TT Moravský Krumlov 3:6

Vendula ŠICHANOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-6,-7,-7), Zdena BLAŠKOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 1:3 (7,-3,-6,-7), Eliška KOĎOUSKOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 1:3 (-9,-9,4,-6), Zdena BLAŠKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (-5,11,-6,-8), Vendula ŠICHANOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 3:2 (9,-8,-4,9,8), Eliška KOĎOUSKOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 1:3 (5,-9,-5,-8), Zdena BLAŠKOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 3:0 (5,4,7), Eliška KOĎOUSKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (8,3,10), Vendula ŠICHANOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-2,-8,-5)

Do sobotního utkání v Hradci Králové nemohla zasáhnout Lenka Harabaszová. Stejně jako Olesia Stakhova na straně domácích. Obě studentky trenérské A licence totiž v Praze čekal povinný studijní blok. V naší sestavě se tak vedle základních pilířů Katyi Chernyavské a Chien Tung-Chuan objevila od začátku Eliška Šedová. Soupeř z Hradce Králové se rozhodl k utkání nenominovat ani druhou ze svých opor, zkušenou dvojici Stakhova-Kubátová tak nahradily juniorky Anežka Truněčková a Adéla Zoubková. Za stolem i v hledišti jsme od začátku měli výraznou převahu. O jedinou zápletku se v zápase s Katyou Chernyavskou postarala Tereza Bártová. Naše kapitánka se ale s nepříjemnou situací nakonec dokázala vypořádat a v Hradci jsme tak podruhé v sezóně udrželi čisté konto.

SVS Hradec Králové – TT Moravský Krumlov 0:6

Anežka TRUNĚČKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-5,-5,-4), Tereza BÁRTOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-3,-7,-4), Adéla ZOUBKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 0:3 (-8,-9,-9), Tereza BÁRTOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (7,2,-7,-9,-4), Anežka TRUNĚČKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 0:3 (-10,-3,-6), Adéla ZOUBKOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-1,-4,-4)

Základní část Extraligy uzavřeme už za týden posledními dvěma zápasy ve Vlašimi a v Praze na El Niňu. Už před závěrečným dvoukolem jsme si definitivně zajistili nejhůře třetí místo, při plném bodovém zisku v posledních dvou utkáních a současném zaváhání Ostravy ještě můžeme pošilhávat po druhé příčce. V každém případě už ale můžeme vyhlížet soupeře pro 1. kolo vyřazovacích bojů. Vzhledem k vyrovnanosti letošního ročníku je seznam potenciálních soupeřů stále široký. O definitivním složení čtvrtfinálových dvojic se tak rozhodně až s posledním míčkem.

#MKjede

 

26. 2. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer