První semifinále pro Maďarky

Zaplněná krumlovská sokolovna byla v úterý svědkem atraktivního a do poslední chvíle vyrovnaného utkání. V tie-breaku čtvrtého zápasu rozhodla o vítězství maďarského týmu zkušená Georgina Pota, když dokázala odvrátit tři mečboly v řadě. Před sobotní odvetou v Budaörsi tak budou mít lepší výchozí pozici domácí hráčky, naše šance na postup ale stále žije.

Úvodní dvě dvouhry semifinále měly poměrně jednoznačný průběh. Jedničky obou týmů prokázaly svoji kvalitu a bez větších komplikací bodovaly. Valeriia Shcherbatykh se chvíli musela vypořádat s nepříjemným podáním Maďarky, Helgu Dari (WR #305) ale nakonec s přehledem porazila.

Katya Chernyavskaya měla do zápasu s legendární Georginou Potou skvělý vstup. Rychle si vybudovala slibný náskok a zdálo se, že by mohla favoritku zaskočit. Několikanásobná Mistryně Evropy ale prokázala svoji kvalitu, neomylně trestala každou chybu naší hráčky a postupně zcela převzala otěže zápasu do svých rukou.

V klíčové třetí dvouhře měly Maďarky navrch. Osmačtyřicetiletá veteránka Mária Fazekas předvedla proti Lence Harabaszové takřka neomylný výkon. Především v prvním a třetím setu své soupeřce nedovolila takřka nic a zaslouženě poslala svůj tým do vedení.

Vrcholem utkání byla bezesporu v pořadí čtvrtá dvouher a duel elitních hráček obou týmů. Lera Shcherbatykh dokázala s Potou držet krok. Ve třetí sadě odvrátila tři setboly v řadě, vypracovala si několik svých, zkušená Maďarka ale dramatickou koncovku zvládla a dostala se do vedení 2:1. Ani Lera ale nehodlala vzdát klíčovou bitvu bez boje. Ve čtvrtém setu získala mírnou převahu, srovnala a navrch měla také v závěrečném tie-breaku, ve kterém si vypracovala vedení 5:3. Tři mečboly v řadě. Katya Chernyavskaya i Helga Dari už se pomalu připravovaly na svůj závěrečný souboj. Georgina Pota ale byla proti. Třemi míči v řadě urvala zápas ve svůj prospěch a zajistila Budaörsi velmi dobrou pozici do odvety.

TT Moravský Krumlov – SH-ITB Budaörsi Sport Club 1:3

Valeriia SHCHERBATYKH– Helga DARI 3:1 (9,7,-4,5), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Georgina POTA 0:3 (-8,-8,-5), Lenka HARABASZOVÁ – Maria FAZEKAS 1:3 (-2,10,-1,-7), Valeriia SHCHERBATYKH – Georgina POTA 2:3 (10,-4,-14,8,-5)

Karty jsou jasně dány. Naše cesta do finále vede jedině přes vítězství a následně zvládnutý Zlatý zápas. Maďarským šampionkám stačí k postupu do finále uhrát dvě dvouhry. Dáme do toho všechno, držte nám palce!!
#MKjede

 

16. 2. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer