S Hodonínem ani napotřetí

Devět. Na devítce se naše vítězná extraligová šňůra zastavila. Desáté vítězství jsme přidat nedokázali. Nad naše síly byly hráčky mistrovského Hodonína. Obhájce titulu tak uspěl i ve třetím vzájemném měření sil této sezóny.

V páteční generálce na šlágr jarní části Extraligy jsme na domácích stolech přivítali hodonínskou rezervu. Béčko se letos pohybuje na tenké hraně sestupu, po porážce v posledním kole s Vlašimí dokonce aktuálně pod ní. Nic na tom zatím nedokázala změnit ani postupně se rozehrávající Portoričanka Melanie Diaz. Na podzim jsme v Hodoníně v oslabené sestavě ztratili bod za remízu 5:5, tentokrát jsme nic neponechali náhodě.

Poprvé se v domácím prostředí po boku Katyi Chernyavské a Lenky Harabaszové představila Chien Tung-Chuan. A právě tato jednadvacetiletá reprezentantka Tchajwanu měla hlavní zásluhu na hladkém průběhu utkání. S přehledem uhrála všechny tři body, hned v úvodní dvouhře navíc přistřihla hodonínská křídla výhrou nad Diaz. Dvěma body za výhry nad Monikou Pařízkovou a Veronikou Kmeťovou přispěla také Katya Chernyavskaya. Do poslední dvouhry proti Diaz ji vystřídala Eliška Šedová. Ta, i přes solidní výkon, na 120. hráčku světa nestačila. Stejně se vedlo také Lence Harabaszové. Utkání tak skončilo vítězstvím našeho týmu v poměru 6:2.

TT Moravský Krumlov – SKST Plus Hodonín B 6:2

Lenka HARABASZOVÁ – Veronika KMEŤOVÁ 3:1 (-8,9,5,11), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Monika PAŘÍZKOVÁ 3:0 (7,9,5), CHIEN Tung-Chuan – Melanie DIAZ 3:1 (9,-8,6,8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Veronika KMEŤOVÁ 3:2 (7,9,-11,-6,2), Lenka HARABASZOVÁ – Melanie DIAZ 0:3 (-9,-6,-8), CHIEN Tung-Chuan – Monika PAŘÍZKOVÁ 3:0 (5,4,5), Eliška ŠEDOVÁ – Melanie DIAZ 0:3 (-5,-6,-9), CHIEN Tung-Chuan – Veronika KMEŤOVÁ 3:0 (1,2,4)

V sobotu už do Krumlova přijel mistr. Repríza loňského finále slibovala atraktivní podívanou. A rozhodně nezklamala.

V úvodní dvouhře poslala do Hodonína svoji vizitku Chien Tung-Chuan. Obranářku Markétu Ševčíkovou rozstřílela bez nejmenšího zaváhání a rychle nás poslala do vedení. Slibně se z našeho pohledu vyvíjel zápas také na druhém stole. Lenka Harabaszová potvrzovala, že její forma má stoupající tendenci. K tradičně výbornému sevisu přidala skvělý pohyb a nad dlouhodobě nejlepší hráčkou české Extraligy Natalií Partykou vedla už 2:0 na sety. Zkušená Polka však dokázala zareagovat, změnila podání, zpřesnila hru a relativně s přehledem zápas otočila. Napodruhé už jí to ale nevyšlo. Chuan hrála přesně a rychle. Partyku dokázala ve čtyřech setech udolat. Dva důležité body na konto obhájce titulu získala Karin Grofová. I přes vyrovnaný průběh dokázala v klíčových momentech přehrát Katyu Chernyavskou i Lenku Harabaszovou a Hodonín vedl. O vyrovnání se proti Ševčíkové pokoušela Katya. Důsledný pohyb a precizní údery ale zvládla dodržovat pouze v první polovině zápasu, druhou část ovládla hodonínská hráčka zvýšila na 2:4. Utkání gradovalo, na řadu přišly dvě strhující pětisetové bitvy. Chuan nemohla proti Grofové dlouhou najít tu správnou taktiku, ve třetím setu odvracela několik mečbolů. Přesto se jí podařilo srovnat a po vydařeném vstupu do rozhodujícího pátého setu se zdálo, že otěže zápasu převzala do svých rukou. Karin Grofová ale znovu potvrdila, že se jí v naší herně nebývale daří. V klíčových chvílích předvedla několik světových úderů a vybojovala pátý hodonínský bod. Na vedlejším stole sváděla další atraktivní souboj Katya s Natálií Partykou. Poprvé se skóre zastavilo na stavu 9:9 ve čtvrté sadě, Polka ale zvládla poslední dva míče setu bezchybně a vynutila si pátý set. Také v něm se obě hráčky přetahovaly o každý míč. Rozhodující dva míčky ale pro sebe znovu urvala Partyka a prokázala, proč je právě ona nejlepší hráčkou Extraligy.

TT Moravský Krumlov – SKST Plus Hodonín 2:6

Lenka HARABASZOVÁ – Natália PARTYKA 2:3 (7,3,-7,-5,-4), CHIEN Tung-Chuan – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 3:0 (7,7,7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Karin GROFOVÁ 0:3 (-7,-7,-11), CHIEN Tung-Chuan – Natália PARTYKA 3:1 (-11,10,6,8), Lenka HARABASZOVÁ – Karin GROFOVÁ 1:3 (-8,5,-9,-8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 1:3 (-6,9,-5,-5), CHIEN Tung-Chuan – Karin GROFOVÁ 2:3 (-5,-3,17,5,-8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Natália PARTYKA 2:3 (9,-8,9,-9,-9)

I přes poměrně vysokou porážku můžeme být s naším vystoupením v sobotní utkání spokojeni. Nyní nám nezbývá než dál tvrdě pracovat a vynutit si další odvetu v play-off. Už příští týden nás čeká další z vrcholů sezóny. V semifinále Europe Cupu se utkáme s maďarskými šampionkami SH-ITB Budaörsi Sport Club. V dresu tradičního budapešťského týmu se můžeme těšit na dvě legendy maďarského stolního tenisu – Georginu Potu a Mariu Fazekas. Na pozici třetí hráčky zpravidla nastupuje juniorská reprezentantka Helga Dari. Domácí utkání je na programu v úterý 14. února od 18:00, odveta o čtyři dny později, Přijďte si to s námi užít!!

Mezi oběma semifinálovými duely nás navíc čeká další náročné utkání v domácí nejvyšší soutěži. Ve čtvrtek 16. února se od 18:00 představíme na stolech druhého týmu tabulky TJ Ostrava KST. Hned po návratu z Maďarska pak odjíždíme k nedělnímu extraligovému utkání do Břeclavi.

 

 

6. 2. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer