Eliška Šedová ovládla Krajské přebory

Vyhrála, co se dalo. Bez jediného zaváhání ovládla všechny tři soutěžní kategorie a stala se suverénně nejúspěšnější hráčkou letošních Přeborů Jihomoravského kraje.

V sobotu 28. ledna se tradičně v hale Moravské Slavie Brno uskutečnily Krajské přebory jednotlivců. Náš klub tentokrát reprezentovala početná šestičlenná skupina v čele s královnou letošního jihomoravského šampionátu Eliškou Šedovou.

Eliška postupně bez jediného zaváhání ovládla všechny tři soutěže. Ve dvouhře si ve finále poradila s další krumlovskou prvoligistkou Danielou Růžičkovou. Společně pak obě děvčata vyhrála dámskou čtyřhru. Pro titul si Eliška s Davidem Musilem došla také v mixu. Daniela Růžičková s Liborem Štěpánem brali bronz.

Celkově jsme tak z letošních přeborů kraje přivezli tři zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Zařadili jsme se tak mezi vůbec nejúspěšnější výpravy. Další tři bronzové medaile přivezli v neděli z Lanžhota junioři do 19ti let.

V mužské dvouhře bohužel tentokrát nedokázal naplnit očekávání a svůj standard David Musil. Z pozice nejvýše nasazeného hráče vypadl už ve čtvrtfinále, když v pěti setech nestačil na hodonínského Petra Svobodu. O kolo dříve se se soutěží rozloučil Libor Štěpán, který v dramatické koncovce pátého setu podlehl pozdějšímu vítězi a novému Přeborníkovi Jihomoravské kraje Ivu Sigmundovi z Moravské Slavie Brno. Hned v prvním kole vyřazovací části ztroskotal po prohře se Zdeňkem Morávkem Lukáš Rotrekl a trochu překvapivě po suverénní jízdě v základní skupině také Aleš Horák. Ten nestačil na nejmladšího ze strážnického klanu Morávků Ondřeje.

vysledky-kp-dospeli-28.1.2023

Ten mimochodem o den později ovládl juniorské přebory U19 v Lanžhotě. Také na nich jsme měli své úspěšné medailové zástupce. Adam Radkovský potvrdil svůj výkonnostní progres a na nejprestižnějším jihomoravském turnaji sezóny prošel až do semifinále. V něm ve čtyřech setech podlehl pozdějšímu vítězi Morávkovi. Společně s Lucií Janáčkovou vybojovali bronzovou medaili ve smíšené čtyřhře. Lucinka přidala další cenný kov ve čtyřhře juniorek, kde s blanenskou Leou Pilitowskou skončily na třetím místě. Ve dvouhře bohužel skončila už ve čtvrtfinále, když po boji nestačila na Elišku Novotnou z Hodonína. Daniel Pop bohužel nedokázal postoupit ze skupiny. Čekají ho ale ještě přebory v mladší kategorii do sedmnácti let.

vysledky-kp-juniori-29.1.2023

Všem hráčům a hráčkám děkujeme za vzornou reprezentaci, medailistům gratulujeme!!
#MKjede

30. 1. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer