Výborný vstup do nového roku

Byl to náročný víkend. Během dvou dní jsme na severu Moravy odehráli tři náročná utkání. Ale zvládli jsme je skvěle! Za tři výhry jsme si do tabulky připsali devět cenných bodů a poskočili na třetí místo. Díky výhře ve vzájemném utkání na stolech MH Ostrava navíc máme na tohoto soupeře tříbodový náskok.

Na úvod nás čekalo odložené první kolo proti nováčkovi soutěže z Havlíčkova Brodu. Po dohodě a souhlasu havířovského klubu jsme utkání s ohledem na další víkendový program obou týmů utkání odehráli v Národním tréninkovém centru v Havířově.

Katya Chernyavskaya stále není zdravotně zcela fit. V naší základní sestavě ji proto nahradila Natália Grigelová. Odehrála dva výborné zápasy, duely s Egypťankou Shoman i běloruskou obranářkou Daryou Kisel dovedla až do koncovek pátých setů, v obou případech ale bohužel padla. Třemi body se při premiérovém startu v našem dresu blýskla nová akvizice Chien Tung-Chuan a potvrdila, že by měla být adekvátní náhradou za Mitsuki, které na konci roku odešla na hostování do německého Böblingenu. Bodově stoprocentní byla tentokrát také Lenka Harabaszová. Zkušená harcovnice potvrdila nárůst formy z posledních týdnů a poradila si s Terezou Pytlíkovou i Shoman. Do zápasu proti houževnaté obranářce Kisel z preventivních důvodů nenastoupila. Dlouhodobě problematická záda nebylo s přihlédnutím k náročnému programu radno pokoušet. Zdánlivě jednoznačné utkání tak dospělo až do závěrečné deváté dvouhry. Do ní oba trenéři vyslali střídající hráčky. Na straně HB Ostrov se po krátké mateřské dovolené poprvé v této sezóně představila Aneta Širučková, za nás nahradila Natálii Katya Chernyavskaya. Vyrovnaný duel se rozhodoval až v samotné koncovce páté sady, v ní prokázala pevnější nervy naše hráčka a pečetila vítězství 6:3.

HB Ostrov H. Brod – TT Moravský Krumlov 3:6

Tereza PYTLÍKOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 0:3 (-6,-5,-8), Adel Mohamed SHOMAN – Natália GRIGELOVÁ 3:2 (9,8,-4,-8,10), Darya KISEL – CHIEN Tung-Chuan 1:3 (7,-5,-1,-6), Adel Mohamed SHOMAN – Lenka HARABASZOVÁ 1:3 (8,-5,-7,-5), Tereza PYTLÍKOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-5,-6,-8), Darya KISEL – Natália GRIGELOVÁ 3:2 (9,-10,-9,8,7), Adel Mohamed SHOMAN – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-5,-3,-3), Darya KISEL – Lenka HARABASZOVÁ 3:0 w.o., Aneta ŠIRUČKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (8,-3,7,-4,-8)

Už o několik hodin později jsme se na stejných stolech představili znovu. Tentokrát proti domácímu Havířovu. Bronzovému týmu z loňského ročníku se zatím po zimním odchodu trenéra Jána Medveckého příliš nedaří. Na úvod nečekaně hladce podlehl MH Ostrava, ani tentokrát to z havířovské strany nebylo úplně ono. Trojice Katya Chernyavskaya, Chien Tung-Chuan a Lenka Harabaszová zvládlo utkání bez jediného zaváhání a připsalo si nečekaně hladkou výhru 6:0.

SKST Charvát Havířov – TT Moravský Krumlov 0:6

Klára HRABICOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-8,-5,-2), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 2:3 (9,-4,5,-5,-8), Agata ZAKRZEWSKA – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-4,-9,-6), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (-2,5,-2,9,-6), Klára HRABICOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 1:3 (-4,-5,10,-7), Agata ZAKRZEWSKA – Lenka HARABASZOVÁ 0:3 (-8,-5,-6)

V neděli nás v Ostravě čekal přímý souboj o třetí místo s místním MH. Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané. Suverénním výkonem se znovu prezentovala naše tchajwanská posila Chien Tung-Chuan. Naopak první víkendové prohry si připsaly Katya Chernyavskaya i Lenka Harabaszová. Obě shodně nestačily na dnes výborně hrající Kristýnu Mikulcovou. Lenka ale znovu potvrdila, že její sobotní výkony nebyly jen výstřelem ze tmy. S přehledem si poradila s Barčou Kapounovou i Janou Vašendovou a zajistila nám minimálně remízu. Smolařkou víkendu byla Natália Grigelová. Také tentokrát sehrála s Kapounovou i Vašendovou zcela vyrovnané partie. Ve druhém zápase si dokonce vypracovala mečbol. Nebolo to nic platné. Stejně jako v sobotu obě pětisetovky prohrála, o vítězi tak musela rozhodnout závěrečná čtyřhra. V ní měla naše dvojice Chien/Chernyavskaya od začátku navrch a domácí pár Mikulcová/Vašendová udolala už ve třech setech. Vyhráli jsme tak i třetí víkendové utkání a pojistili se své postavení na třetím místě.

MH stolní tenis Ostrava – TT Moravský Krumlov 4:6

Jana VAŠENDOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 1:3 (-8,-6,4,-12), Kristýna MIKULCOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:1 (-10,9,3,9), Barbora KAPOUNOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-14,-5,-9), Kristýna MIKULCOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 3:2 (2,9,-7,-9,6), Jana VAŠENDOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-5,-5,-3), Barbora KAPOUNOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 3:2 (6,-5,2,-3,9), Kristýna MIKULCOVÁ – CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-9,-7,-8), Barbora KAPOUNOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 0:3 (-8,-7,-8), Jana VAŠENDOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 3:2 (-5,-10,9,11,9), Kristýna MIKULCOVÁ, Jana VAŠENDOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA, CHIEN Tung-Chuan 0:3 (-4,-11,-3)

Vstup do odvetné části sezóny nám vyšel skvěle. Z ostravska jsme přivezli plný počet bodů, tedy o tři více, než jsme proti stejným soupeřům vybojovali na podzim doma. Faktorů bylo několik. Bezchybná Eloise, tedy Chien Tung-Chuan, která prokázala svoji kvalitu a naznačila, že bude plnohodnotnou náhradou za naši dosavadní jedničku Mitsuki. Ale především definitvní comeback Lenky Harabaszová. Ta se po roční pauze rozjížděla pomaleji. Uplynulý víkend ale zvládla s velkou bravurou a pozitivním skóre 6:1. Připsali jsme si již osmou výhru v řadě a síla našeho týmu zápas od zápasu roste.

Za dva týdny nás čeká poslední vystoupení na domácích stolech, kdy přivítáme oba týmy z Hodonína. Nejprve v pátek 3.2. hodonínskou rezervu, o den později pak v repríze loňského finále úřadující šampionky a aktuálního lídra ligy SKST Plus Hodonín A. Přijďte si s námi obě utkání užít!

#MKjede

22. 1. 2023

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer