Postupujeme do finále Superligy!

Přípravu na víkendové čtvrtfinále Europe Cupu proti Panathinaikosu nám zpestřil dvojzápas v Linci. V předehrávce superligového semifinále jsme mladý domácí tým LZ Linz nakonec po velkém boji udolali. Po výsledcích 5:5 a 6:3 si po roce znovu zahrajeme finále této středoevropské soutěže. Loňský titul budeme na jaře obhajovat proti lepšímu z dvojice Linz AG Froschberg a reprezentace České republiky U23.

Bezprostředně po semifinálovém losu došlo se soupeřem k dohodě, na jejímž základě byla obě utkání, původně plánovaná na konec února příštího roku, přesunuta na prosinec do hornorakouské metropole. Nám se tak naskytla možnost kvalitní ostré přípravy před důležitými víkendovými duely v Europe Cupu. V naší sestavě tenokrát vedle Katyi Chernyavské a Lery Shcherbatykh nastoupila Eliška Šedová.

Po úterní remíze, kterou domácím svým výborným tříbodovým výkonem vystřelila Thajka Phantita Pinyopisan, se o postupujícím rozhodovalo v odvetě. I ta byla od začátku naprosto vyrovnaná. Na rozdíl od prvního utkání jsme tentokrát ovládli úvodní čtyřhru. Dvojice Ekaterina Chernyavskaya – Valeriia Shcherbatykh oplatila domácímu páru Pinyopisan/Radzionava den starou porážku a poslala nás do vedení. Domácí hráčky ale dokázaly rychle odpovědět. Mladá Běloruska Anastasiia Radzionava předvedla proti Leře Shcherbatykh takřka bezchybný výkon. Na vedlejším stole nedala Pinyopisan Elišce Šedové šanci a domácí vedli. Už za chvíli ale bylo znovu srovnáno. Katya Chernyavskaya dnes předvedla vynikající výkon. Chorvatku Andreu Pavlovič přehrála ve třech setech, vzápětí zvládla i emociální drama s rozjetou Radzionavou. Lera se dokázala otřepat z nepovedeného vstupu do utkání, dokázala otočit zápas s Pinyopisan a navýšila naše vedení už na 4:2. Vítězstvím nad Eliškou nás přibrzdila Pavlovič, na Leru Shcherbatykh už ale byla krátká. Na vedlejším stole mezitím korunovala své vydařené představení výhrou nad Thajkou Pinyopisan Katya Chernyavskaya. Mohli jsme se tak radovat výhry a postupu do finále.

V něm se na jaře pokusíme obhájit loňský titul. Vyzyvatelem nám  bude vítěz druhého semifinále mezi českou juniorskou reprezentací a favorizovaným Linz AG Froschberg.

Středoevropská Superliga, semifinále:

TT Moravský Krumlov – LZ Linz 5:5

Ekaterina CHERNYAVSKAYA/Valeriia SHCHERBATYKH – Phantita PINYOPISAN/Anastasiia RADZIONAVA 2:3 (-9,-4,5,7,-10), Valeriia SHCHERBATYKH – Anastasiia RADZIONAVA 3:1 (7,9,-4,7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Nicole PANHOLZER 3:0 (5,6,7), Eliška ŠEDOVÁ – Phantita PINYOPISAN 1:3 (7,-8,-6,-6), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Anastasiia RADZIONAVA 3:0 (7,9,8), Valeriia SHCHERBATYKH – Phantita PINYOPISAN 1:3 (-4,4,-6,-6), Eliška ŠEDOVÁ – Nicole PANHOLZER 3:0 (7,8,8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Phantita PINYOPISAN 0:3 (-8,-8,-5), Eliška ŠEDOVÁ – Anastasiia RADZIONAVA 0:3 (-2,-6,-6), Valeriia SHCHERBATYKH – Nicola PANHOLZER 3:0 (6,5,4)

LZ Linz – TT Moravský Krumlov 3:6

Phantita PINYOPISAN/Anastasiia RADZIONAVA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA/Valeriia SHCHERBATYKH 1:3 (-5,-7,10,-6), Anastasiia RADZIONAVA – Valeriia SHCHERBATYKH 3:0 (6,6,9), Phantita PINYOPISAN – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (2,6,2),  Andrea PAVLOVIČ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-8,-5,-7), Phantita PINYOPISAN – Valeriia SHCHERBATYKH 1:3 (6,-9,-7,-9), Anastasiia RADZIONAVA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (-9,-6,9,1,-5), Andrea PAVLOVIČ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (7,7,4), Phantita PINYOPISAN – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-10,-10,-8), Andrea PAVLOVIČ – Valeriia SHCHERBATYKH 1:3 (-7,7,-4,-5)

 

14. 12. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer