V Lize mistrů bez bodu

Své premiérové plnohodnotné vystoupení v Lize mistrů máme za sebou. Ve čtyřech zápasech jsme bohužel neuhráli ani bod. V domácím prostředí jsme dokázali favorizované soupeře potrápit. V odvetách v Rakousku a ve Francii jsme výrazně nestačili a nezískali jediný set. Každopádně samotná účast v hlavní fázi nejprestižnější soutěže Evropy je pro Moravský Krumlov obrovským úspěchem. Už za týden nás navíc čeká evropské pokračování v podobě čtvrtfinále Europe Cupu proti Panathinaikosu Atény.

Před měsícem jsme na domácích stolech svedli se Saint Quentin zcela vyrovnanou bitvu. Promarnili jsme dvojbodový náskok a od cenného vítězství nás dělily pouhé dva míčky. Odvetu ve Francii si už náš soupeř s přehledem pohlídal a nedovolil našim hráčkám jediný set.

Už před zápasem bylo o pořadí skupiny rozhodnuto. Francouzky doma zdolaly Linec, v odvetě v Rakousku pak zcela vyhořely a do utkání tak vstupovaly s jistotou postupu z druhého místa. Přesto se oba týmy chtěly se základní skupinou rozloučit co nejlepším výkonem a vítězství.

V sestavě domácího týmu se oproti úvodnímu utkání v Krumlově objevila rumunská jednička Daniela Monteiro – Dodean. Několikanásobná evropská šampionka ze soutěží družstev potvrdila své kvality a Leru Shcherbatykh přehrála ve třech setech. Katya Chernyavskaya nedokázala proti Camille Lutz navázat na svůj výkon z domácího zápasu a tentokrát od začátku tahala za kratší konec. Ve třetím setu se hra vyrovnala, Katya ale bohužel nedokázala dotáhnout nadějné vedení 9:2 a prohrála rovněž ve třech setech. O moc lépe se nevedlo ani Mitsuki Yoshida proti Sarah De Nutte. Lucemburská reprezentantka  předváděla především z forhendové strany takřka neomylný výkon a v nejkratším možném čase tak pečetila vítězství Saint Quentin.

TT Saint Quentin – TT Moravský Krumlov 3:0

Camille LUTZ – Ekaterina CHERNYAVSKAY 3:0 (6,3,11), Daniela MONTEIRO-DODEAN – Valeriia SHCHERBATYKH 3:0 (10,8,5), Sarah De NUTTE – Mitsuki YOSHIDA 3:0 (4,8,7)

Po vyřazení z Champions League nás u příští týden čeká čtvrtfinále nižšího evropského poháru Europe Cup. V něm se ve dvou utkáních střetneme se slavným řeckým klubem Panathinaikos Atény. Obě utkání se navíc budou po dohodě se soupeřem hrát v Moravském Krumlově. Pevně věříme, že s pomocí skvělých krumlovských fanoušků dokážeme soupeři oplatit porážku z loňského finále Europe Trophy a vybojujeme postup do únorového semifinále!!

pátek 16.12. 18:00, sokolovna Palackého 60
Panathinaikos Atény – TT Moravský Krumlov

sobota 17.12. 18:00, sokolovna Palackého 60
TT Moravský Krumlov – Panathinaikos Atény

#MKjede

11. 12. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer