Podařený závěr podzimu

Závěrečné dvoukolo podzimní části Extraligy se nám povedlo. V domácím prostředí jsme udolali oba silné východočeské týmy Dobrého i Hradce Králové shodně 6:2 a po rozpačitém úvodu sezóny jsme se vyhoupli zpět do elitní české čtyřky! Byť na papíře vypadají obě výhry poměrně jednoznačně, k vidění byly po oba dny vyrovnané bitvy. A skvělý stolní tenis!

Děvčata dokázala navázat na solidní vystoupení v evropské Lize mistrů a zvládla závěr extraligového podzimu ve velkém stylu. Oba zápasy se tentokrát nadmíru vydařily naší japonské opoře. Mitsuki Yoshida vyhrála všech pět dvouher, připsala si cenné skalpy jedniček obou týmů Zdeny Blaškové i Hany Kubátové a položila základy našich cenných vítězství.

Páteční duel proti Fialkám z Dobrého začal výborně. Katya Chernyavskaya i Mitsuki Yoshida s přehledem přehrály mladé hráčky soupeře Adélu Sazimovou, resp. Elišku Koďouskovou a zajistuly nám rychlé vedení. Za hosty vzápětí snížila Zdena Blašková, ani Lenka Harabaszová ale svou kůži neprodala lacino. Dva ze tří setů se rozhodovaly až na výhody.

Zlomovým okamžikem utkání byla pětisetová výhra Mitsuki nad Zdenou Blaškovou, po které jsme šli do rozhodujícího trháku 5:1. S Blaškovou následně svedla vyrovnanou bitvu také Katya, po doslova promarněném třetím setu, ale nakonec v pěti setech padla. Šestý bod už ale s předstihem zajistila výhrou nad Koďouskovou stále se zlepšující Lenka Harabaszová.

TT Moravský Krumlov – SK Dobré 6:2

Mitsuki YOSHIDA – Eliška KOĎOUSKOVÁ 3:1 (-7,10,5,8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Adéla SAZIMOVÁ 3:0 (7,8,7), Lenka HARABASZOVÁ – Zdena BLAŠKOVÁ 0:3 (-10,-4,-10), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Eliška KOĎOUSKOVÁ 3:0 (6,7,7), Mitsuki YOSHIDA – Zdena BLAŠKOVÁ 3:2 (-8,8,-5,9,8), Lenka HARABASZOVÁ – Adéla SAZIMOVÁ 3:1 (4,6,-4,7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Zdena BLAŠKOVÁ 2:3 (9,-8,-8,11,-8), Lenka HARABASZOVÁ – Eliška KOĎOUSKOVÁ 3:1 (8,7,-10,5)

Také sobotní utkání proti Hradci Králové slibovalo napínavou podívanou. Historicky se nám proti zkušeným hráčkám východočeského týmu příliš nedaří, aktuální formu navíc naše soupeřky demonstrovaly v minulém kole remízou na stolech mistrovského Hodonína. Znovu nám vyšel vstup do utkání. Katya Chernyavskaya na úvod dokázala porazit jedničku soupeře Hanu Kubátovou, nadějně se vyvíjel také zápas Lenky Harabaszové s Terezou Bártovou, Koncovku pátého setu ale nakonec lépe zvládla hradecká juniorka a srovnala na 1:1. Vedení nám vzápětí vrátila ve formě hrající Mitsuki Yoshida, která si bez větších problémů poradila se Stakhovou. Právě Ukrajinka Olesia Stakhova potom svedla zřejmě klíčovou bitvu večera s Katyou. Vyrovnanou takticky vedenou partii nakonec urvala na svou stranu naše kapitánka a vrátila vedení na naši stranu. To potom dalšími dvěma skvělými vystoupeními proti Bártové a Kubátové navýšila Mitsuki, poslední šestý bod znovu přidala Lenka Harabaszová, která přepsala historické tabulky a teprve podruhé z devíti vzájemných zápasů porazila Stakhovou.

TT Moravský Krumlov – SVS Hradec Králové 6:2

Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Hana KUBÁTOVÁ 3:1 (6,-11,7,6), Lenka HARABASZOVÁ – Tereza BÁRTOVÁ 2:3 (-9,7,6,-10,-9), Mitsuki YOSHIDA – Olesia STACHOVÁ 3:1 (4,3,-6,3), Lenka HARABASZOVÁ – Hana KUBÁTOVÁ 1:3 (-6,11,-11,-7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Olesia STACHOVÁ 3:2 (-4,10,-9,4,8), Mitsuki YOSHIDA – Tereza BÁRTOVÁ 3:0 (1,6,3), Lenka HARABASZOVÁ – Olesja STACHOVÁ 3:1 (7,3,-9,10), Mitsuki YOSHIDA – Hana KUBÁTOVÁ 3:1 (5,-2,8,5)

Dvě vysoké výhry 6:2 nás posunuly na průběžné druhé místo, naši nejbližší pronásledovatelé MH Ostrava i obhájci titulu z Hodonína ale mají zápasy k dobru a s největší pravděpodobností nás před koncem podzimní části soutěže v tabulce přeskočí. Po rozpařitém vstupu do soutěže je pro nás ale umístění v elitní čtyřce velmi dobrým výsledkem. Poměrně hlasitě jsme se znovu přihlásili do bojů o medaile.

Další extraligové kolo odehrajeme až po Nové roce, v příštích dnech nás ale čeká hned několik důležitých zápasů.

V pondělí 5. prosince zakončíme naše letošní působení v prestižní Lize mistrů na stolech francouzského Saint Quentin. S ohledem na dosavadní průběh naší skupiny už nemáme ani teoretickou šanci na postup do jarního čtvrtfinále. S předstihem se tak můžeme chystat na čtvrtinále nižšího poháru Europe Cup, ve kterém se v týdnu od 13. do 17. prosince dvakrát utkáme se slavným řeckým klubem Panathinaikos Atény.

V neděli 18. prosince potom definitivně zakončíme stolnětenisový rok 2022 účastí na finálovém turnaji Českého poháru v Kutné Hoře.

#MKjede

 

27. 11. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer