Český pohár v Moravském Krumlově

Ve sváteční den 17. listopadu se v naší krumlovské sokolovně uskutečnil jeden ze dvou turnajů základní skupiny Českého poháru žen. Kromě naší prvoligové rezervy se jej účastnily také dva extraligové a jeden druholigový tým. Tedy alespoň papírově...

Historicky nejúspěšnější pohárový tým MSK Břeclav se rozhodl šetřit všechny své opory. Na pohárový turnaj do Moravského Krumlova nedorazila ani jedna ze čtveřice hráček prvního týmu, nahradily je hráčky druholigového B-týmu. Jednoznačně největším favoritem na postup do prosincového Final Four tak byly hráčky ostravského MH, jež se naopak představily v nejsilnějším možném složení.

V naší sestavě se vedle Daryi Vasilenky a Elišky Šedové na pozici třetí hráčky objevila Klára Peštálová, pro kterou to byl první oficiální start za B-tým.  Byť extraligové hráčky Ostravy zatím byly nad její síly, rozhodně nezklamala. Ve zbylých dvou utkání měla stejně jako její spoluhráčky stoprocentní bilanci a pomohla k celkovému druhému místu.

Právě s favorizovanými Ostravankami jsme se utkali hned na úvod. Vstup do utkání nám vyšel skvěle. Dvojice Eliška Šedová/Darya Vasilenka po velmi dobrém výkonu v pěti setech udolala levorukou dvojici našich bývalých opor Mikulcová/Kapounová a šli jsme do vedení. Nadějně začala svůj zápas proti Kristýně Mikulcové Dasha. První sadu sice do vítězného konce ještě dotáhnout nedokázala, napodruhé už to ale vyšlo. V dalším průběhu zápasu už ale zkušenější hráčka soupeře převzala iniciativu a srovnala skóre utkání. Velice podobný průběh měl také zápas Elišky Šedové s Barčou Kapounovou. Eliška v prvním setu ztratila vysoké vedení, vzápětí vyrovnala, aby své krajance z Ústí nad Orlicí ve čtyřech setech podlehla. A do třetice promarněné vedení. Tentokrát dokonce 2:0 na sety. Eliška se ale proti Mikulcové začala příliš spoléhat na chyby soupeřky, ztratila aktivitu a nakonec i celý zápas. Jediným singlovým bodem tak bylo suverénní třísetové vítězství Dashi nad Janou Vašendovou. Z výhry 6:2 a de facto postupu do finále se tak mohly radovat Ostravanky.

TT Moravský Krumlov B – MH Ostrava 2:6
Eliška ŠEDOVÁ/Darya VASILENKA – Kristýna MIKULCOVÁ/Barbora KAPOUNOVÁ 3:2 (8,-7,8,-10,9), Klára PEŠTÁLOVÁ – Jana VAŠENDOVÁ 0:3 (-3,-3,-4), Darya VASILENKA – Kristýna MIKULCOVÁ 1:3 (-9,7,-9,-8), Eliška ŠEDOVÁ – Barbora KAPOUNOVÁ 1:3 (-10,5,-8,-7), Darya VASILENKA – Jana VAŠENDOVÁ 3:0 (3,12,6), Klára PEŠTÁLOVÁ – Barbora KAPOUNOVÁ 0:3 (-6,-6,-3), Eliška ŠEDOVÁ – Kristýna MIKULCOVÁ 2:3 (9,9,-5,-5,-5), Darya VASILENKA – Barbora KAPOUNOVÁ 1:3 (-7,8,-7,-9)

Souběžně hrané utkání mezi Břeclaví a Kolšovem přineslo nebývalé drama. Vyrovnaný souboj skončil nerozhodně na body (5:5) i sety (20:20), o vítězstí Břeclavi tak rozhodl jeden jediný míček.

Zbylá čtyři utkání už se hrála takřka v tréninkovém tempu. Favorizované týmy MH Ostrava a TTMK B nepovolily svým soupeřkám jediný bod, resp. v součtu všech čtyřiadvaceti zápasů ztratily jediný set. Rozdíl ve výkonnosti byl znatelný. Přesto se celý turnaj odehrál v přátelské atmosféře. Hráčky druholigových týmů měly příležitost poměřit síly s těmi nejlepšími a družstvo MH Ostrava s přehledem a po zásluze vybojovalo postup.

Na finálovém turnaji, který se hraje v sobotu 18. prosince v Kutné Hoře tak, společně s vítězem druhé skupiny Dobrým, doplní nasazené týmy Hodonína a Moravského Krumlově.

#MKjede

18. 11. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer