Dvojitý direkt od Lince

Hned dvakrát během tří dnů jsme měli možnost změřit síly s jedním s nejlepších celků Starého kontinentu, dvojnásobným vítězem Ligy mistrů, týmem Linz AG Froschberg. Obě utkání s přehledem ovládly hráčky Lince. Zatímco páteční domácí duel přinesl relativně vyrovnaný souboj, dnešní odveta v Rakousku měla zcela jednoznačný průběh.

Po úterní smolné prohře se Saint Quentin nás v rychlém sledu čekal také druhý domácí zápas Ligy mistrů proti rakouskému velkoklubu Linz AG Froschberg. Loňský semifinalista nejprestižnější klubové soutěže Evropy nic nepodcenil a na jih Moravy dorazil v nejsilnějším složení v čele se Sofií Polcanovou.

Úřadující Mistryně Evropy ve dvouhře potvrdila svoji extratřídu, Mitsuki Yoshidu s přehrála s přehledem ve třech setech. Zbylé dvě dvouhry ale přinesly zcela vyrovnané a otevřené partie. Obě naše hráčky byly na dosah rozhodujícímu tie-break.  Valeriia Shcherbatykh prohrála svůj souboj s Thajkou Suthaisini Sawettabut  v hektickém závěru čtvrté sady až na výhody. Také zápas Katyi Chernyavské s krajankou Yulií Prokhorovou rozhodovaly detaily. Vyrovnané koncovky třetího i čtvrtého setu bohužel lépe zvládla zkušenější hráčka hostujícího týmu a pečetila výhru favorita v poměru 3:0.

Do posledního místa zaplněná krumlovská sokolovna tak ani napodruhé nezažila vítěznou euforii. Přesto v hale znovu panovala fantastická atmosféra.

TT Moravský Krumlov – Linz AG Froschberg 0:3

Valeriia SHCHERBATYKH – Suthasini SAWETTABUT 1:3 (-7,9,-9,-12), Mitsuki YOSHIDA – Sofia POLCANOVA 0:3 (-4,-7,-6), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Yulia PROKHOROVA 1:3 (-4,11,-9,-9)

 

Už o dva dny později se oba týmy utkaly znovu. V lineckém Lissfel Parku tentokrát jasně dominovaly domácí hráčky. Oba trenéři vsadili na stejnou sestavu jako v pátek, došlo tak na reprízu všech tří pátečních dvouher.

Na úvod domácí jednička Sofia Polcanova proti Mitsuki Yoshida znovu předvedla stabilní výkon podložený skvělým podáním a precizním umisťováním úderů a ani napodruhé nezaváhala. Stejně jako v Moravském Krumlově, také v hornorakouské metropoli poté svedly nejvyrovnanější souboj Suthaisini Sawettabut s Valeriiou Shcherbatykh. Lera měla fantastický vstup do zápasu, nadějné vedení 5:0 bohužel v zisk úvodní sady nepřetavila. V její koncovce znovu prokázala pevnější nervy a klidnější ruku Thajka a strhla vývoj zápasu na svoji stranu. Také další dva sety potom přinesly velmi vyrovnaný průběh, domácí hráčka ale byla stále o pomyslný krůček napřed a zápas tentokrát dovedla k vítěznému konci už ve třech setech. Bohužel nám nevyšla ani třetí odveta. Po oboustranně nervózním začátku se Yulia Prokhorova v zápase proti Katyi Chernyavské  rychleji dokázala dostat do tempa. Těžila z nepříjemného dlouhého servisu, měla převahu v rychlých výměnách a zaslouženě zvítězila 3:0. V odvetě nám tak domácí favorit nepovolil jediný set a potvrdil své vysoké ambice.

Linz AG Froschberg – TT Moravský Krumlov 3:0

Sofia POLCANOVA – Mitsuki YOSHIDA 3:0 (9,4,6), Suthasini SAWETTABUT – Valeriia SHCHERBATYKH 3:0 (9,6,7), Yulia PROKHOROVA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 (6,8,3)

Závěrečné utkání základní skupiny odehrajeme ve francouzském Saint Quentin v pondělí 5. prosince.
#MKjede

13. 11. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer