Výhra nám protekla mezi prsty

Dnes jsme sahali po velké senzaci. Vítězství nad francouským Saint Quentin nám ale doslova proteklo mezi prsty. Po snovém startu a fantastickém výkonu našich hráček v úvodních dvou singlech jsme vedli 2:0. Po přestávce bohužel sklapla pověstná Csaplárova past, která, jak se ukázalo zdaleka nehrozí jen v kopané. V domácí premiéře mezi evropskou elitou jsme zaplatili nováčkovskou daň a po tříhodinové bitvě nakonec prohráli 2:3.

Francouzský tým byl po losu jednoznačným favoritem, Hned v úvodu sezóny se ale musí vypořádat s absencí dvou nejlepších hráček. Vedle těhotné Poliny Mikhailové vypadla také Rumunka Daniela Dodean Monteiro, jež se zranila v minulém utkání francouzské ligy. Do Moravského Krumlova tak Saint Quentin dorazil se značně kombinovanou sestavou. Na pozici týmové jedničky se posunula bronzová medailistka ze čtyřhry na posledním Mistrovství světa Lucemburčanka Sarah De Nutte, vedle ní dostala příležitost dvacetiletá Camille Lutz, Na trojce potom hrající trenérka Olga Mikhaylova. Náš tým byl kompletní, těsně před utkáním tak naše ambice malinko stouply.

Do utkání jsme vlétli ve velkém stylu. S fantastickým publikem v zádech, bez přehnaného respektu, prostě skvěle. Valeriia Shchcerbatykh ve třech setech zdolala 68. hráčku světa De Nutte. Katya Chernyavskaya vzápětí doslova vymazala dvacetiletou francouzskou hvězdičku Lutz. 2:0. 6:0 na sety.

První zápasový mečbol měla Mitsuki Yoshida proti Mikhaylové. Dneska to ale od naší japonské opory nebylo ono. Její hře od začátku chyběl pohyb, hra ruské soupeřky jí nevyhovovala. Přesto se zápas rozhodoval ve třech těsných koncovkách. Všechny bohužel lépe zvládla nejzkušenější hráčka soupeře a snížila na 2:1.

Čtvrtá dvouhra v pořadí mezi Lerou Shcherbatykh a Camillou Lutz se ukázala být klíčovou. Lera tentokrát měla trochu nervóznější vstup do zápasu. Problémy jí dělal servis i bekhendový příjem francouzské hráčky, chyběla trpělivost. Nervózní koncovku první sady ale nakonec zvládla a po té, co s přehledem ovládla také druhý set to vypadalo, že táhne naši bárku k vítěznému břehu. Lutz ovšem nesložila zbraně. Využila mírného zaváhání naší hráčky a poslala zápas do tie-breaku. V něm měla ale od začátku znovu navrch Lera. Za stavu 4:2 chybělyk našemu celkovému vítězství dva míčky. Ty jsme ale neuhráli. Camille Lutz urvala zkrácenou pátou sadu ve svůj prospěch a srovnala stav utkání na 2:2.

Psychická výhoda se přesunula na stranu Francouzek. Katya Chernyavskaya proti De Nutte nezachytila nástup a především v úvodu až příliš chybovala. Postupem času její výkon rostl, rozjetou Lucemburčanku už ale zastavit nedokázala.

Do hlavní soutěže Ligy mistrů tak vstupuje trošku smolnou porážkou. Šanci na reparát budeme mít už v pátek 11. listopadu, kdy přivítáme rakouský velkoklub Linz AG Froschber v čele s čerstvou Mistryní Evropy Sofií Polcanovou.

Všem fanouškům, kteří nám dnes v zaplněné sokolovně vytvořili úžasné domácí prostředí, patří velký dík! V pátek se na vás budeme těšit!

 

TT Moravský Krumlov – TT Saint Quentin  2:3

Valeriia SHCHERBATYKH – Sarah De NUTTE 3:0 (8,8,9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Camille LUTZ 3:0 (3,6,9), Mitsuki YOSHIDA – Olga MIKHAYLOVA 0:3 (-8,-9,-10), Valeriia SHCHERBATYKH – Camille LUTZ 2:3 (14,3,-5,-7,-4), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Sarah De NUTTE 0:3 (-4,-8,-10)

#MKjede

9. 11. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer