Extraligové přešlapování

Naše extraligové tápání pokračuje. V pátečním domácím duelu s Břeclaví jsme sice zvítězili a přerušili nelichotivou čtyřzápasovou sérii bez výhry. Zpátky na zem nás však obratem vrátila rozjetá Ostrava, která si z Krumlova odváží tři body za výhru 6:3. Naše výkony se zápas od zápasu lepší, k vysněnému ideálu ale máme pořád daleko. Další příležitost k nápravě budeme mít už za týden, kdy přivítáme soupeřky z El Niňa Praha a Vlašimi.

Do pátečního duelu proti předloňskému mistru z Břeclavi jsme nastoupili s jasným odhodláním napravit předchozí zaváhání a naplno bodovat. Do naší sestavy se oproti dvěma zápasům v Hodoníně vrátila zkušená Mitsuki Yoshida. Její klid a spolehlivé výkony nám v náročné fázi sezóny vydatně pomohly.

Břeclav po zisku titulu výrazně obměnila kádr a v posledních dvou sezónách nezažívá nejlepší období. Vloni skončila šestá, také letos se od prvního kola pohybuje spíše ve spodní polovině tabulky. Právě derby dvou tradičních jihomoravských rivalů tak bylo pro oba týmy šancí najet na vítěznou vlnu a nabrat potřebné seběvědomí.

Vstup do důležitého utkání nám vyšel skvěle. Lenka Harabaszová, která se po ročním výpadku pomalu dostává do tempa, suverénně zvládla úvodní zápas proti Monice Vybíralové a poslala nás do vedení. To vzápětí rychle navýšily obě naše zahraniční posily. Katya Chernyavskaya i Mitsuki Yoshida si bez větších komplikací poradily se slovenskými reprezentantkami v dresu hostujícího týmu Dašou Šinkarovou, resp. Nikoletou Puchovanovou. Krumlovské hráčky za stolem dominovaly. Katya i Mitsuki přidaly další hladké třísetové výhry. Lenka tak měla až nečekaně brzy příležitost vydařené utkání zakončit. Vyrovnaný duel s Puchovanovou ale nakonec prohrála. Do dalšího zápasu proti Mitsuki však hostující hráčka pro zranění nenastoupila a hrstka věrných příznivců se tak v prochladlé sokolovně mohla radovat z druhého vítězství v sezóně.

TT Moravský Krumlov – MSK GUMOTEX Břeclav ZFP GROUP 6:1

Lenka HARABASZOVÁ – Monika VYBÍRALOVÁ 3:0 (9,7,7), Mitsuki YOSHIDA – Daša ŠINKAROVÁ 3:1 (9,-3,8,9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Nikoleta PUCHOVANOVÁ 3:1 (3,7,-11,7), Mitsuki YOSHIDA – Monika VYBÍRALOVÁ 3:0 (7,11,7), Lenka HARABASZOVÁ – Nikoleta PUCHOVANOVÁ 1:3 (-9,-9,3,-3), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Daša ŠINKAROVÁ 3:0 (3,8,12), Mitsuki YOSHIDA – Nikoleta PUCHOVANOVÁ 3:0 w.o.

V sobotu nás čekal o poznání silnější soupeř. Rozjetá Ostrava se v úvodu sezóny drží na čele extraligového pelotonu a své kvality potvrdila také v tomto utkání. Přesto jsme v jeho průběhu pomýšleli na další bodový zisk. Naději nám nakonec sebral takřka bezchybný výkon Heleny Sommerové, která si dokázala poradit se všemi třemi domácími hráčkami.

Hned v úvodní dvouhře si na nejlepší české juniorce vylámala zuby Katya Chernyavskaya. V průběhu celého zápasu se naše kapitánka nedokázala vyrovnat s jednoduchou, leč velmi účelnou hrou soupeřky. Díky velmi kvalitnímu rychlému podání hostující hráčka spolehlivě sbírala body a nahlodávala Katyino sebevědomí. Odměnou jí byla nečekaná, ale zasloužená výhra. O vyrovnání se výhrou nad Nikitou Petrovovou na vedlejším stole postarala Mitsuki Yoshida. Nikita navázala na své výkony ze závěru svého loňského krumlovského působení a poměrně hladce prohrála také svůj druhý zápas s Katyou. S prázdnou ale nakonec neodjela. V závěrečném souboji s Lenkou Harabaszovou ukázala pevnější nervy a vybojovala pro Ostravu důležitý bod. Katya Chernyavskaya zvládla těžký zápas s jedničkou soupeře Tamarou Tomanovou a stále tak živila naše naděje alespoň na remízu. Ty definitivně sfoukla závěrečná dvouhra, v níž si nejlepší hráčka utkání Sommerová poradila také s Mitsuki a už před čtyřhrou pečetila ostravské vítězství.

TT Moravský Krumlov – TJ Ostrava KST 3:6

Mitsuki YOSHIDA – Nikita PETROVOVÁ 3:2 (3,-8,6,-11,2), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Helena SOMMEROVÁ 0:3 (-9,-8,-9), Lenka HARABASZOVÁ – Tamara TOMANOVÁ 0:3 (-5,-9,-5), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Nikita PETROVOVÁ 3:0 (5,7,7), Mitsuki YOSHIDA – Tamara TOMANOVÁ 1:3 (-7,6,-7,-3), Lenka HARABASZOVÁ – Helena SOMMEROVÁ 1:3 (-9,-4,6,-7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Tamara TOMANOVÁ 3:1 (10,9,-7,4), Lenka HARABASZOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-8,-9,-9), Mitsuki YOSHIDA – Helena SOMMEROVÁ 1:3 (-8,9,-7,-8)

30. 10. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer