Z Hodonína bez výhry

Čekání na výhru se protahuje. Po minulých domácích ztrátách jsme bez výhry zůstali také v duelech s oběma hodonínskými týmy a nepříjemná šňůra neúspěchů se tak natáhla už na čtyři utkání. V příštím dvoukole proti Břeclavi a Ostravě už potřebujeme zabrat.

Pro víkendové zápasy v Hodoníně dostala volno naše japonská opora Mitsuki Yoshida. Příležitost v sestavě tak dostaly zahraniční opory našeho prvoligového týmu Natália Grigelová a Darya Vasilenka. Obě hráčky se v týdnu předvedly v dobrém světle během superligového turnaje v Linci, kde pomohly k postupu do semifinále. Důvěru si tak udržely i pro následná extraligová utkání.

Ta bohužel nevyšla úplně podle jejich představ. Především vystoupení Daryi Vasilenky zůstalo daleko za očekáváním. Prohra s dvanáctiletou Simonou Holubovou, pro kterou to bylo vůbec první vítězství v nejvyšší ženské soutěži, byla velkým zklamáním. Nemluvě o samotném výkonu, který k porážce vedl. Už po první sérii tak do hry musela také Katya Chernyavskaya.

To už byl na ukazateli skóre alarmující stav 3:0 pro domácí. Své úvodní zápasy totiž nezvládly ani Lenka Harabaszová, která nestačila na nejlepší domácí hráčku Veroniku Kmeťovou. Ani Natália Grigelová, jež se nedokázala vypořádat s levačkou Moniky Pařízkové. Horrorový vstup do utkání se nám naštěstí podařilo relativně rychle napravit. Trojici Chernyavskaya-Harabaszová-Grigelová stačilo deset setů, aby srovnala na průběžných 3:3. Naše hráčky postupně přebíraly otěže utkání. Katya vybojovala výhru nad Pařízkovou, Natália vedla nad Kmeťovou už 2:0… poslední v rozpisu zbýval duel Lenky s mladinkou Holubovou. Zdálo se, že jsme se dokázali z ošemetné situace dostat a přece jen bychom se mohli dopracovat k vítězství. Natka však bohužel poslední krok nezvládla. Bojovná a bojující Veronika Kmeťová dotáhla zápas až do pátého setu, v něm odvrátila čtyři mečboly a získala čtvrtý bod pro domácí. Další šanci urvat plný bodový zisk jsme dostali ve čtyřhře. ta byla od začátku neskutečně vyrovnaná. První set patřil domácím, pár Chernyavskaya-Grigelová zvládl dvě koncovky a strhl vedení na svoji stranu. Poslední slovo ale měly domácí hráčky. Veronika Kmeťová s Monikou Pařízkovou pro Hodonín „B“ vybojovaly nečekanou ale zcela zaslouženou remízu.

SKST PLUS Hodonín B – TT Moravský Krumlov 5:5

Simona HOLUBOVÁ – Darya VASILENKA 3:0 (12,6,4), Veronika KMEŤOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 3:1 (6,-3,7,7), Monika PAŘÍZKOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 3:0 (10,8,9), Veronika KMEŤOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (6,-0,-5,-6), Simona HOLUBOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 0:3 (-5,-2,-3), Monika PAŘÍZKOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 0:3 (-12,-6,-8), Veronika KMEŤOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 3:2 (-9,-3,7,4,14), Monika PAŘÍZKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (-7,9,6,-8,-4), Simona HOLUBOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 0:3 (-10,-8,-3), Monika PAŘÍZKOVÁ, Veronika KMEŤOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA, Natália GRIGELOVÁ 3:2 (8,-11,-11,4,5)

V obrácené roli jsme vstupovali do nedělního utkání proti úřadujícím šampionkám. Domácí nic nepodcenili, do utkání nastoupili v nejsilnější sestavě a jasně dominovali. V naší sestavě znovu dostala příležitost Natália Grigelová a rozhodně nezklamala. Připsala si cennou výhru nad Markétou Ševčíkovou a zaznamenala tak alespoň čestný úspěch. Jinak nás mohly potěšit snad jen výkony Lenky Harabaszové, která se postupně dostává do tempa a v závěrečné dvouhře proti rozjeté Karin Grofové zahrála velmi dobře. Na body to ale nestačilo. S nulou na kontě odcházela tentokrát také Katya Chernyavskaya. Po dvou jednoznačných prohrách s Natálií Partykou a Grofovou se zvedla až v poslední dvouhře proti Ševčíkové. Ve čtvrtém setu ale nedotáhla do vítězného konce ani vedení 10:6 a soupeřka tak pečetila suverénní vítězství obhájkyň titulu.

SKST PLUS Hodonín – TT Moravský Krumlov 6:1

Natalia PARTYKA – Lenka HARABASZOVÁ 3:0 (8,3,9), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 1:3 (-9,8,-9,-8), Karin GROFOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 (8,6,8), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 3:0 (6,6,7), Natalia PARTYKA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 (4,7,9), Karin GROFOVÁ – Natália GRIGELOVÁ 3:0 (8,3,5), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:1 (-11,9,7,10)

Příští víkend je volný. Máme tedy dva týdny na to, abychom se připravili na důležitá domácí utkání proti Břeclavi a Ostravě, která jsou na programu v pátek 28., resp. sobotu 29. října. Pevně věříme, že se znovu budeme moci spolehnout také na podporu našich fanoušků!

#MKjede

17. 10. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer