Turnaje mládeže

Naplno už se rozběhl také kolotoč mládežnických bodovacích turnajů. Krajská soutěž měla na programu své druhé kolo. Junioři U19 se o body utkali stejně jako v září ve Strážnici, turnaj nejmladší kategorie U11 tentokrát hostily Dubňany. Prvním turnajem v Lažánkách navíc odstartovala také okresní bodovací soutěž žáků. A nechyběly ani naše MK hvězdičky...

V sobotu 8. října se v Lažánkách uskutečnil první žákovský okresní bodovací turnaj nové sezóny. Tradičně se hraje v jedné sdružené věkové kategorii U15. Hráči jsou  rozděleni do dvou výkonnostních kategorií. Na první oficiální turnaj v kariéře vyrazila také pětice krumlovských nadějí. A přestože výher jsme během sobotního dopoledne mnoho neposbírali a nejlepším hráčům jsme koukali na záda, základní úkol byl splněn. Získali jsme důležitou zpětnou vazbu a kontakt s konkurencí. Do příštího turnaje, který je naplánovaný na sobotu 22. října do Kuřimi, víme, na čem musíme pracovat.

Nejtěžší úlohu měli Jan Čech s Karolínou Širokou, které pořadatelé zařadili mezi nejlepší šestnáctku do kategorie A. Přestože v některých zápasech byla hra relativně vyrovnaná, narazili na sebe oba naši zástupci v posledním souboji o 15.-16. místo. V něm byl úspěšnější Honza a připsal si alespoň jedno čestné vítězství. Kája skončila šestnáctá a na první výhru v kariéře dál čeká.

Další tři krumlovští hráči startovali v kategorii B. Nejlépe si vedl Vadim Zubko. Do prvních ostrých zápasů vlétl nebojácně a poměrně jasně se prokousal až do finále. V něm se bohužel trošku zalekl nečekaného úspěchu a nakonec dobře rozehraný zápas ztratil. Konečné druhé místo je ale skvělým výsledkem a od příštího turnaje by se měl posunout do vyšší kategorie. O něco horší bilanci si připsali oba naši benjamínci. Jakub Šulc si připsal první a prozatím jediný úspěch ve vzájemném duelu s Egorem Bogdanovem. Toho potom dělil od první výhry v kariéře jediný míček, souboj o devětadvacáté místo nakonec na výhody prohrál.

Příště se vrátíme zkušenější a silnější!

Souběžně se ve Strážnici konal krajský bodovací turnaj juniorů do devatenácti let. Po té, co v září ovládli turnaj kategorie B, posunuli se Adam Radkovský s Luckou Janáčkovou do elitní skupiny. Ani tam se neztratili! Lucka si v základní skupině připsala dvě výhry, o postup do vyřazovací fáze ji připravil jen horší poměr setů. V soutěži útěchy potom  postoupila až do finále, kde nestačila na vítěze zářijového turnaje Filipa Zukala z Blanska. Ten totiž tentokrát rovněž nedokázal postoupit ze základní skupiny, nad jeho síly byli Eduard Orel z Hodonína a také Adam Radkovský! Ten potom z pozici nováčka postoupil až do semifinále turnaje, kde nestačil na pozdějšího vítěze Jaroslava Grabovského z Hodonína. Dosáhl tak zatím na svůj nejlepší individuální výsledek v kariéře!! Do semifinále turnaje postoupila při své premiéře v bodovací soutěži také opora našeho ženského ligového družstva Darya Vasilenka.

Víkendový program zakončil turnaj nejmladších hráčů do 11 let v Dubňanech. Mezi 57 startujícími znovu nechyběla ani dvojice našich benjamínků Toník Kouřil a Matýsek Pham. Oběma se podařilo postoupit ze základní skupiny. Tonda potom využil šťastného losu, který ho zařadil do jediné dvojice bez nasazeného hráče a, stejně jako na minulém turnaji, postoupil do osmifinále. V něm bohužel nestačil na pozdější finalistku Barboru Cupákovou z Lednice. Matýsek v prvním kole svedl vyrovnanou bitvu s olomouckou Rút Sovadinovou. V pěti setech nakonec padl.

10. 10. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer