V první lize jsme stoprocentní

O víkendu odstartovaly také další ligové soutěže. Do hry tak vstoupily oba naše rezervní týmy v 1. a 2. lize. S rozdílnými cíli, za to se stejným elánem. Obě naše družstva zahájila novou sezónu v domácím prostředí.

„Céčko“ ve druhé lize na úvod přivítalo silné soupeře z Děhylova a Vsetína. S oběma svedla děvčata zcela vyrovnanou partii. O bodový zisk je v obou případech připravil až kolaps v poslední sérii dvouher. Velká škoda. Alespoň bodík  by si za předvedené výkony zasloužily.

První start si v krumlovském dresu připsala letní posila ze Starče Kateřina Pražáková. Bonus v podobě vítězného zápasu bohužel nepřidala. O něco lépe se vedlo další staronové posile Kláře Peštálové, která úspěšně navázala na své krátké předloňské působení v našem klubu. Tehdy sezónu záhy ukončila proticovidová opatření, nezbývá než doufat, že letos nás nic podobného nečeká. Klára si ve dvou utkáních připsala tři body. Nejlepší hráčkou víkendu byla s pozitivní bilancí 4:2 Lucie Janáčková. Jen ty třetí série…

Pro příští utkání v Brně a Blansku by naši druholigovou soupisku měly doplnit Jana Telecká s Danielou Růžičkovou. Naše síla tím výrazně vzroste!

TT Moravský Krumlov C – TJ Sokol Děhylov 4:6
Klára PEŠTÁLOVÁ a Lucie JANÁČKOVÁ po 2 – Bára Straková a Sára Slavíková po 2, Justýna Synková 1 a čtyřhra Straková/Harvánková

TT Moravský Krumlov C – TJ Sokol Vsetín 4:6
Lucie JANÁČKOVÁ 2, Klára PEŠTÁLOVÁ 1, čtyřhra JANÁČKOVÁ/PEŠTÁLOVÁ – Simona Tydlačková 3, Kristýna Holíková 2, Adéla Velechová 1

Ve zcela jiné roli vstoupilo do nového soutěžního ročníku prvoligové „béčko“. Dvěma zahraničními hráčkami posílená rezerva by se znovu měla pokusit o návrat do Extraligy. A za svým cílem vykročila tou správnou nohou. Byť hned první krok byl poměrně obtížný.

Havířov sice přijel nekompletní, obě hráčky, které do Krumlova přivezl ale mají na tuto soutěž nadstandardní kvalitu. Tomu odpovídala také úroveň hry, jež výrazně přesahovala běžnou úroveň soutěže. Nela Hanáková i Magdalena Ščibraniová už mají na svém kontě několik extraligových startů a s našimi hráčkami svedly otevřenou partii. Obě si nakonec poradily s Eliškou Šedovou i Daryou Vasilenkou. O naší výhře tak rozhodla vydařená čtyřhra a suverénní výkon naší nejnovější posily Natálie Grigelové. Slovenská reprezentantka nezaváhala a bez ztráty setu pečetila první výhru.

Další zápasy už byly z naší strany mnohem přesvědčivější. V základní sestavě pro odpolední duel se Svinovem a předehrávku na Spartě vystřídala Elišku Šedovou Daniela Růžičková. Nejlepší hráčka loňského ročníku druhé ligy si na vyšší level rychle zvykla a, stejně jako její zkušenější parťačky, spolehlivě bodovala. Během dvou utkání ztratila jediný zápas a potvrdila, že by měla patřit mezi nejlepší hráčky letošního ročníku 1. ligy.

TT Moravský Krumlov B – SKST Charvát Havířov B 6:4
Natália GRIGELOVÁ 2, čtyřhra VASILENKA/ŠEDOVÁ a 3x w.o. – Nela Hanáková a Magdalena Ščibraniová po 2

TT Moravský Krumlov B – SK-Svinov 9:1
Natália GRIGELOVÁ a Darya VASILENKA po 3, Daniela RŮŽIČKOVÁ 2, čtyřhra GRIGELOVÁ/VASILENKA – Lenka Bezděčíková 1

TT Moravský Krumlov B – AC Sparta Praha B 10:0
Natália GRIGELOVÁ, Darya VASILENKA a Daniela RŮŽIČKOVÁ po 3, čtyřhra GRIGELOVÁ/VASILENKA

2. 10. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer