První domácí ztráty

Druhý extraligový hrací víkend se nám nepovedl. Ze dvou domácích utkání proti MH Ostrava a Havířovu jsme vybojovali jediný bod za remízu a před reprízou loňského finále v Hodoníně jsme se ve vyrovnané tabulce propadli na páté místo. Ve skvělé formě se na startu nového soutěžního ročníku prezentuje Mitsuki Yoshida. Matadorka naší sestavy v úvodních třech kolech vyhrála sedm z osmi zápasů. Naopak pomaleji se po zranění rozjíždí Lenka Harabaszová s Eliškou Šedovou, ale sezóna teprve začíná!

V pátek se do Moravského Krumlova alespoň na pár hodin vrátily naše dřívější opory Kristýna Mikulcová a Barbora Kapounová. Společně s Janou Vašendovou a pod vedením československé stolnětenisové legendy Marie Hrachové přijely o další extraligové bojovat v barvách ostravského MH. V naší sestavě tentokrát nahradila Lenku Harabaszovou Eliška Šedová.

Po vydařeném vstupu do utkání přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by naše vítězná série z úvodu sezóny měla skončit. Katya Chernyavskaya nedala šanci Vašendové, Mitsuki Yoshida podobně suverénně zvládla svůj zápas  s Kristou Mikulcovou. 2:0, 6:0 na sety. Navíc také Eliška Šedová rozehrála úvodní dvouhru s Barčou Kapounovou velmi nadějně. V prvním setu tahala za delší konec, bohužel neproměnila dva setboly a postupně chřadla. Náš náskok vzápětí znovu navýšila Katya po další jasné výhře nad Kristýnou Mikulcovou. Důležitý zlom zápasu nastal v průběhu čtvrtého setu mezi Mitsuki a Bárou Kapounovou. Japonská hráčka ztratila nadějné vedení 2:1 na sety a levoruká blondýnka svým druhým bodem znovu snížila. Dostala se navíc do velké pohody, kterou v koncovkách vyrovnaných setů přetavila ve výhru také ve svém posledním zápase proti Katyi. Eliška Šedová srdnatě bojovala, Vašendové i Mikulcové však ve čtyřech setech podlehla. Hostující hráčky tak zcela obrátily průběh utkání a rázem vedly 5:3. Náš prapor dál statečně nesla Mitsuki. Nejprve výhrou nad Vašendovou snížila, společně s Katyou pak ve čtyřhře srovnaly výsledek na konečných 5:5.

TT Moravský Krumlov – MH stolní tenis Ostrava 5:5
Mitsuki YOSHIDA – Kristýna MIKULCOVÁ 3:0 (7,8,9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Jana VAŠENDOVÁ 3:0 (2,6,5), Eliška ŠEDOVÁ – Barbora KAPOUNOVÁ 0:3 (-12,-7,-8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Kristýna MIKULCOVÁ 3:0 (5,10,4), Mitsuki YOSHIDA – Barbora KAPOUNOVÁ 2:3 (6,-7,5,-7,-3), Eliška ŠEDOVÁ – Jana VAŠENDOVÁ 1:3 (6,-4,-4,-7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Barbora KAPOUNOVÁ 1:3 (-10,5,-11,-10), Eliška ŠEDOVÁ – Kristýna MIKULCOVÁ 1:3 (-6,3,-6,-7), Mitsuki YOSHIDA – Jana VAŠENDOVÁ 3:0 (5,9,8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA, Mitsuki YOSHIDA – Kristýna MIKULCOVÁ, Barbora KAPOUNOVÁ 3:0 (10,16,6)

V sobotu se do naší sestavy proti Havířovu vrátila Lenka Harabaszová. Na jejím výkonu se však tentokrát kromě nerozehranosti negativně projevilo také náročné pracovní vytížení posledních dní. Při kvalitě, kterou hráčky bronzového týmu z minulé sezóny disponují, to na body nestačilo. Nejblíže k němu Lenka měla ve druhé sérii proti Gabriele Štěpánové, v koncovce čtvrtého setu chyběl kousek štěstí. Perfektní výkon znovu předvedla Mitsuki Yoshida. Bez větších problémů si poradila s Polkou Agatou Zakrzewskou i Klárou Hrabicovou a připsala na naše konto dva body. Bohužel to byly v sobotu naše jediné dva body. Katya Chernyavskaya neměla svůj den. Herně jí nevyšel vstup do prvního zápasu proti Štěpánové. Prohrála úvodní dva sety, ve třetím se nadechla k velkému obratu. Zvládla těžkou koncovku a zcela převzala otěže zápasu. Ty držela pevně v rukou až do stavu 9:6 v rozhodujícím pátém setu. Po dvou chybách ale  ztratila jistotu a zápas smolně prohrála. Do dalšího zápasu proti Zakrewské vstoupila evidentně rozladěna. Z nevydařené první sady se ovšem dokázala otřepat, srovnat hru i skóre. Ani napodruhé ale nezvládla rozhodující pátý set a definitivně propadla frustraci. Ta se naplno projevila v posledním zápase proti Hrabicové. Také Katya tak tentokrát zůstala bez bodu a Havířov si z Krumlova odváží jednoznačné vítězství 6:2. 

TT Moravský Krumlov – SKST Charvát Havířov 2:6
Mitsuki YOSHIDA – Agata ZAKRZEWSKA 3:1 (8,7,-8,7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 2:3 (-9,-9,12,6,-10), Lenka HARABASZOVÁ – Klára HRABICOVÁ 1:3 (-6,-5,6,-5), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Agata ZAKRZEWSKA 2:3 (-4,5,-7,6,-4), Mitsuki YOSHIDA – Klára HRABICOVÁ 3:0 (8,9,7), Lenka HARABASZOVÁ – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 1:3 (-7,-4,10,-10), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Klára HRABICOVÁ 0:3 (-9,-9,-5), Lenka HARABASZOVÁ – Agata ZAKRZEWSKA 0:3 (-5,-9,-4)

2. 10. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer