Vydařený vstup do sezóny

První zářijový víkend byl ve znamení ostrého startu nové sezóny. Byť ligové soutěže mají na programu své první kolo až za měsíc, bojovali naši hráči a hráčky v uplynulých dnech hned na čtyřech frontách. A nutno říct, že velmi úspěšně!

Mužský A-tým se v rámci Českého poháru představil poprvé v sezóně na domácích stolech. V roli pořadatele skupiny F jsme postupně vyzvali soupeře z Rohatce, Malenovic a na závěr třetiligového nováčka z Ondratic. Ve všech třech utkáních měli naši kluci navrch a s bilancí tří výher při skóre 18:4 si  suverénně zajistili postup do třetího kola. V naší sestavě se postupně prostřídala pětice hráčů, až na Adama Lustiga si všichni připsali aktivní bilanci. Nejlepším hráčem turnaje byl s pěti výhrami Libor Štěpán, bez porážky zůstali také David Musil s Vojtou Lehockým, Se svým výkonem a čtyřmi výhrami z pěti zápasů mohl být spokojen i Lukáš Rotrekl. Třetí kolo je na programu v sobotu 24. září, jméno soupeře se dozvíme až po losu.

Prvními bodovací turnaji se rozjel také seriál krajských bodovacích turnajů. Ve Strážnici v sobotu změřili síly junioři do 19ti let. Po dvou vynechaných sezónách chyběly našim hráčům body v nasazovacím žebříčku, kompletní trojice Lucie Janáčková, Adam Radkovský a Daniel Pop se tak představila v turnaji B určeném pro hráče od 25. místa žebříčku. V této konkurenci naši hráči dominovali! Lucinka Janáčková nakonec ovládla krumlovské finále a společně se stříbrným Adamem Radkovským si do příštího turnaje zajistila účast mezi jihomoravskou juniorskou elitou. Daniel Pop trošku smolně, vinou horšího poměru setů, nepostoupil ze skupiny. V soutěži útěchy nakonec vybojoval druhé místo.

V neděli se v Lednici o první body utkali také nejmladší žáci v kategorii U11. Lucka Janáčková se z pozice vítězky juniorského turnaje rychle přeorientovala do trenérské role a asistovala tak u turnajové premiéry našich benjamínků – Tondy Kouřila a Matýska Phama. Oba naši talentovaní hráči si ve svém prvním turnaji v kariéře vybojovali postup ze základní skupiny, zvládli také předkolo a oba shodně podlehli favorizovaným soupeřům v osmifinále. Na životní premiéru to byl velmi dobrý výsledek!

Svou formu před nadcházejícím turnajem prestižní Ligy mistrů otestovala také Katya Chernyavskaya. Po nevýrazném výkonu na Memoriálu Milana Hrachového ve Frýdlantu se tentokrát v katalánském Vicu představila v mnohem lepší formě. Turnajovým pavoukem prošla bez zaváhání, poradila si mimo jiné s polskou posilou domácího Girbau Vic, tedy jednoho z našich soupeřů v nadcházejícím turnaji Ligy mistrů, Anetou Olendzkou a suverénně tak ovládla 37. ročník Vic International Open. Gratulujeme!!

5. 9. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer