Liga mistrů v Moravském Krumlově!

Dnes v podvečer byly v Lucemburku vylosovány základní skupiny evropských pohárových soutěží nové sezóny 2022/23. V osudí se objevila hned šestka českých klubů, nechyběl ani míček s nápisem Moravský Krumlov! Na loňskou premiéru v Lize mistrů navážou naše děvčata také letos. O jediné postupové místo do druhé fáze soutěže se v domácím prostřední utkáme s francouzským ASRTT Clairefontaine Etival, jehož barvy hájí mmj. aktuálně nejlepší česká hráčka Hana Matelová, a katalánským Girbau-Vic TT. Dva neúspěšné týmy budou na podzim pokračovat v poháru Europe Cup.

EDIT 09/08:

Změny ve vylosování Champions league!
Francouzská stolnětenisová federace FFTT se zatím z blíže nespecifikovaných důvodů rozhodla anulovat přihlášku osmého týmu evropského žebříčku CP Lyssois Lille Métropole. Na uvolněné místo ve druhém stupni soutěže se tak posunul jeden z našich soupeřů Etival Clairefontaine ASRTT, jež byl pro první fázi soutěže nejvýše nasazeným týmem. Jeho místo v naší základní skupině A zaujme další francouzský tým ALCL TT Grand-Quevilly

Dvoudenní turnaj se odehraje o víkendu 10.-11. září a bude tak pro nás vůbec prvním ostrým startem nového soutěžního ročníku. Extraligu rozehrajeme o dva týdny později, v pátek 23. září přivítáme nováčka z Havlíčkova Brodu. Na domácích stolech odehrajeme o týden později také další dvě extraligová utkáni proti Havířovu a MH Ostrava. Září tak bude pro krumlovské fanoušky měsícem zaslíbeným!

sobota 10. září 10:00   TT Moravský Krumlov – ALCL TT Grand-Quevilly
sobota 10. září 18:00   TT Moravský Krumlov – Girbau-Vic TT
neděle 11. září 14:00    Girbau-Vic TT – ALCL TT Grand-Quevilly

Dnes je také uzávěrka evropských soupisek. Kapitánkou našeho týmu by měla být Katya Chernyavskaya, která tak v krumlovském dresu odstartuje již svoji šestou sezónu, což se dosud nikomu před ní nepodařilo. Podle očekávání nechybí ani obě zkušené opory Mitsuki Yoshida a Lenka Harabaszová, jež se do naší sestavy vrací po vleklém zranění beder. Výraznou posilou našeho týmu by měla být ruská reprezentantka Valeriia Shcherbatykh, aktuálně 167. hráčka světového žebříčku. Na soupisce  nechybí ani její krajanka a jediná defenzívní hráčka naší sestavy Liliya Andriyanova. Vedle ostřílených reprezentantek by měly být k dispozici také dvě talentované osmnáctileté cizinky Darya Vasilenka z Běloruska a Japonka Moana Nakamichi. Stejně jako tři domácí juniorky Eliška Šedová, Daniela Růžičková a Lucie Janáčková.

 

4. 8. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer