Europe Trophy: Ve finále vyzveme Panathinaikos

Také druhým dnem finálového turnaje Europe Trophy jsme prošli bez zaváhání. Po dalších dvou hladkých výhrách nás v neděli čeká definitivně poslední utkání letošní sezóny. O titul historicky prvního vítěze nového evropského poháru se v něm od jedenácti hodin utkáme s řeckým týmem Panathinaikos Atény.

Už po dvou sobotních výhrách jsme měli, stejně jako náš poslední soupeř ve skupině, jistotu postupu mezi čtyři nejlepší týmy. V dopoledním utkání proti belgickým Antverpám tak šlo především o lepší výchozí pozici do večerního semifinále.

Také do třetího utkání turnaje jsme vstupovali v roli favorita. A tu se nám podařilo bezezbytku splnit. Katya Chernyavskaya a po ní také Bernadett Bálint si dokázaly s mladými belgickým hráčkami poradit. Vítězný bod přidala ve svém premiérovém vystoupení v Grandfinále Eliška Šedová, jež si až nečekaně hladce poradila se zkušenou obranářkou Elenou Chmiguelskayou. Také třetí utkání ve skupině jsme tak vyhráli hladce 3:0.

TT Moravský Krumlov – KTTC AFP Antwerpen (BEL) 3:0
Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Julie VAN HUAWERT 3:1 (9,-9,5,3), Bernadett BÁLINT– Sara DEVOS 3:0 (9,7,3), Eliška ŠEDOVÁ – Elena CHMIGUELSKAYA 3:0 (11,3,7)

Do semifinále jsme postoupili z prvního místa. Další pozitivní zprávou byla skutečnosti, že naše výkony od začátku turnaje rostou. To jsme ostatně potvrdili také v repríze finále krumlovského regionálního kola proti rakouskému Bodensdorfu. I přes veškerou snahu slovinských reprezentantek v barvách rakouského týmu jsme také čtvrté utkání zvládli s čistým kontem. Po výhrách Katyi, Detty a Mitsuki Yoshida, která se po dopoledním odpočinku vrátila do základní sestavy, jsme suverénně postoupili do zápasu o titul.

TT Moravský Krumlov – SCO Ossiachersee Bodensdorf (AUT) 3:0
Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Aleksandra VOVK 3:0 (8,6,6), Bernadett BÁLINT– Katarina STRAZAR 3:2 (5,-8,8,-12,4), Mitsuki YOSHIDA – Lea PAULIN 3:1 (5,-4,10,7)

Ve finále se v neděli od 11:00 utkáme se slavným řeckým týmem Panathinaikos Atény, který stejně jako my prošel turnajem bez zaváhání. V sestavě našeho finálového soupeře by se vedle řecké obranářky Aikaterini Toliou měly objevit také dvě zkušené legionářky – Maďarka Szandra Pergel a Ana Tofant ze Slovinska.

Utkání můžete znovu sledovat živě na portálu ETTU.tv.

https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1393548

#MKjede

 

18. 6. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer