Europe Trophy Grandfinals: Dvě výhry na úvod

Čtyři týdny po finálové porážce od Hodonína jsme dnes vstoupili do posledního turnaje sezóny. V Havířově se sjelo osm mužských a osm ženských týmů, aby se v třídenním Grandfinále popraly o historický první triumf v novém evropském poháru Europe Trophy. Barvy TTMK v honbě za trofejí hájí všechny tři zahraniční opory - Mitsuki Yoshida, Bernadett Bálint i Ekaterina Chernyavskaya. V průběhu se k týmu připojila také Eliška Šedová, jež do Havířova přispěchala rovnou z Akademického Mistrovství České republiky i s bramborovou medailí za čtvrté místo. V sestavě už naopak chybí Nikita Petrovová, pro níž nepříliš vydařené krumlovské angažmá skončilo už po prohraném extraligovém finále.

Postup do Grandfinále jsme si vybojovali v dubnovém regionálním kole, které jsme na domácích stolech suverénně ovládli. Společně s námi se do druhé fáze soutěže kvalifikoval také rakouský Bodensdorf. Osmičku finalistů doplnilo dalších šest postupujících týmů ze zbylých evropských regionů.

Na úvod soutěže jsme změřili síly se čtvrtým týmem rakouské Bundesligy SU Sparkasse Kufstein. Náš soupeř se ve finálovém turnaji musí obejít bez dvou jihoamerických opor Pauliny Vega a Valentiny Rios – Salazar, které startují na souběžně hraném turnaji světového poháru WTT v Limě. Absence obou chilských reprezentantek nám značně usnadnila úlohu a de facto rezervní tým soupeře jsme přehráli bez zaváhání.

TT Moravský Krumlov – SU Sparkasse Kufstein (AUT) 3:0
Bernadett BÁLINT  – György BENE 3:0 (6,4,4), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Nicole UNGERHOFER 3:0 (3,6,6), Mitsuki YOSHIDA – Renata PENGÖ-MURA 3:1 (-3,7,8,6)

Také večerní druhé utkání ve skupině proti anglickému Fusion TTC jsme suverénně zvládli a s předstihem jsme si tak zajistili postup do semifinále! Vítězná sestava z úvodního zápasu se neměnila. Eliška Šedová, která do dějiště turnaje dorazila jen pár desítek minut před začátkem našeho druhého zápasu, tak pro tentokrát zůstala jen na střídačce. Její spoluhráčky ani tentokrát nezaváhaly a po další hladké výhře je v sobotu od 13:00 čeká souboj o první místo ve skupině s dosud neporaženým belgickým týmem KTTC AFP Antwerpen.

TT Moravský Krumlov – Fusion TTC (ENG) 3:0
Mitsuki YOSHIDA – Elena TODIRCA 3:1 (5,3,-10,2), Bernadett BÁLINT – Sanne DE HOOP 3:0 (9,9,6), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Danielle KELLY 3:1 (3,6,-9,14)

 

17. 6. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer