Stříbro nám sluší

Se slzami v očích, ale hlavou vztyčenou jsme zakončili letošní ročník Extraligy. V celém průběhu sezóny jsme předváděli výborné výkony, sbírali cenná vítězství a vyrovnali historicky nejlepší umístění z roku 2017. V atraktivním domácím finále s Hodonínem jsme však definitivně padli, sen o titulu se tak rozplynul.

Zahajovací ceremoniál s představením obou týmů vyvrcholil přednesem státní hymny České republiky v podání místostarosty Moravského Krumlova pana Zdeňka Juránka a vydatné podpory fanoušků z obou táborů. Od samého začátku tak měl finálový duel podle očekávání skvělou kulisu. Utkaly se v něm nejen nejlepší týmy a hráčky, ale také nejlepší a nejhlasitější fanoušci v lize.

Zaplněná hala hnala hráčky obou týmů vpřed, k vidění byl špičkový ženský stolní tenis. A také obrovské drama. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, utkání dospělo až do závěrečné deváté dvouhry. Nebylo nouze o skvělé výměny a také překvapivé výsledky.

Hned v první sérii dvouher si Mitsuki Yoshida vyšlápla na nejlepší hráčku ligy Natálii Partyku. Dobrá taktika, maximální soustředění a precizní provedení v podání naší nejzkušenější hráčky nám přineslo nečekaný první bod. Navíc také na vedlejším stole měla Bernadett Bálint s Karinou Grofovou navrch. Vedla 2:1 na sety a podařil se jí také vstup do čtvrté sady. Za stavu 3:0 se hostující lavička pokusila zastavit nepříznivý vývoj pomocí oddechového času. Zpětně se bohužel ukázalo, že právě tento timeout byl pravděpodobně klíčovým okamžikem celého finále. Grofová změnila servis, dokázala zvrátit průběh čtvrtého setu, v pátém už jasně dominovala a nastartovala se k tříbodovému výkonu.

Jako třetí vstoupila do utkání soubojem s Markétou Ševčíkovou Nikita Petrovová. Svou roli tentokrát zvládla o poznání lépe než před týdnem. Vyhrála úvodní sadu, také ve druhém dokázala plnit taktické pokyny a zápas dotáhla k časovému limitu. V nestandardním formátu zápasu, kdy přijímající hráčce stačí k bodu třináct úspěšných úderů bez nutnosti zakončení, Nikita bohužel neuspěla. Ve čtvrtém setu chyběl jediný míč… I přes těsnou porážku ale Nikita svým výkonem zvýšila tlak na favorita.

Toho vzápětí po výborném výkonu využila Detty. Relativně hladce dokázala porazit evidentně nervózní Partyku a znovu vyrovnala skóre. Už za pár minut jsme šli do vedení! Mitsuki potvrdila, že hra do obrany jí svědčí a ve třech koncovkách udolala houževnatou Ševčíkovou. Čtvrtý bod se pokusila přidal Nikita. Do zápasu proti Grofové vstoupila aktivně a vyhrála první set. Postupně ale ztrácela převahu i víru. Karin Grofová vybojovala svůj druhý bod a opět bylo vyrovnáno.

Na řadu přišly dva nejrychlejší a nejjednoznačnější zápasy večera. Natalia Partyka nedala Nikitě žádnou šanci, stejně suverénně zvládla svůj zápas proti Ševčíkové Detty. Rozhodnutí tak musela přinést až závěrečná devátá dvouhra.

Do ní proti rozjeté Grofové namísto unavené Mitsuki naskočila střídající Katya Chernyavskaya. Proti rozjeté Grofové ji čekal náročný úkol. Soupeřka ji za stolem přivítala drtivým náporem. Postupně se ale rozložení sil i skóre vyrovnávalo. V prvním setu už Katya ztrátu stáhnout nedokázala, ve druhém a na začátku třetího setu už ale měla převahu. Hostující hráčka se ovšem znovu dokázala vrátit do zápasu, zvýšila aktivitu a urvala důležitý třetí set. Ani Katya se ale nevzdávala, ve čtvrté sadě si vypracovala slibný náskok 9:7 a také dva setboly. Bohužel zůstaly nevyužity.  Mrzet nás může především druhý, který zhatila chyba při vlastním podání. Ale i takové okamžiky stolní tenis přináší.

Karin Grofová proměnila hned první titulový mečbol a Hodonín mohl zaslouženě slavit svůj patnáctý mistrovský titul. Gratulujeme!

TT Moravský Krumlov – SKST PLUS Hodonín A 4:5, konečný stav série 0:2

Mitsuki YOSHIDA – Natalia PARTYKA 3:1 (12,-9,9,7), Bernadett BÁLINT – Karin GROFOVÁ 2:3 (11,-11,7,-7,-4), Nikita PETROVOVÁ – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 1:3 (9,-7,-4,-9), Bernadett BÁLINT – Natalia PARTYKA 3:0 (5,7,16), Mitsuki YOSHIDA – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 3:0 (15,16,9), Nikita PETROVOVÁ – Karin GROFOVÁ 1:3 (7,-8,-6,-5), Bernadett BÁLINT – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 3:0 (8,4,8), Nikita PETROVOVÁ – Natalia PARTYKA 0:3 (-5,-7,-8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Karin GROFOVÁ 1:3 (-2,7,-7,-11)

Utkání přineslo skvělou podívanou, kvalitní sport i spoustu emocí. Nám tentokrát bohužel zůstaly oči pro pláč, náš společný sen se rozplynul. Přesto můžeme být na svoje letošní extraligové vystoupení hrdí. Druhým místem jsme vyrovnali historicky nejlepší výsledek z roku 2017 a novému mistru jsme přinejmenším v odvetě byli vyrovnaným soupeřem.

Děkujeme všem příznivcům za podporu v průběhu celé sezóny. Byli jste skvělí!

Stejně tak bychom chtěli poděkovat všem partnerům klubu městu Moravský Krumlov, Jihomoravskému kraji, společnostem Prefa Brno, Jeřáby Hanyš, Máslové trubičky, Oseva Eximpo Praha a Aventro.

Sezóna pro nás ale ještě nekončí. V polovině června nás čeká závěrečné vystoupení na Grandfinále evropského poháru Europe Trophy, kde se pokusíme vybojovat po Superlize ještě jednu mezinárodní trofej.

#MKjede

28. 5. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer