Juniorské mistrovství U21 v Havířově

V posledních letech se o medaile v kategorii do jedenadvaceti let bojovalo v ořezaném turnaji hraném jako součást Mistrovství republiky dospělých. Letos poprvé dostali junioři svůj plnohodnotný šampionát, jehož dějištěm se stalo Národní tréninkové centrum v Havířově.

Mezi elitní šestnáctkou českých juniorek nechyběla ani Eliška Šedová, pro kterou to bylo loučení s touto věkovou kategorií. Bohužel to nebyla úplně vydařená derniéra. Výkony odpovídaly úrovni připravenosti, naděje na úspěch navíc zkomplikoval los, který Elišce do základní skupiny přisoudil hned dvě medailistky z letošního ženského šampionátu a také pozdější finalistky turnaje – Zdenu Blaškovou a Kláru Hrabicovou.

V zápasech proti oběma favoritkám předvedla Eliška bojovný výkon, v rozhodujících okamžicích, ale chyběla kvalita a jistota. Po dvou porážkách tak bylo už před posledním zápasem proti Veronice Polákové jasné, že skupinovou fází pro naši hráčku turnaj skončí. Tento zápas se Elišce navíc vůbec nepodařil, na talentovanou vlašimskou hráčku nenašla účinný recept a nečekaně hladce prohrála.

Dvouhra žen U21, skupina A

Eliška ŠEDOVÁ – Klára HRABICOVÁ (SKST Havířov) 1:3 (10, -5,-4,-8)
Eliška ŠEDOVÁ – Zdena BLAŠKOVÁ (SK Dobré) 0:3 (-8,-4,-5)
Eliška ŠEDOVÁ – Veronika POLÁKOVÁ (SKST Vlašim) 0:3 (-6,-7,-6)

Mnohem blíže vytouženému úspěchu v podobě medaile byla Eliška ve čtyřhře. Společně s hradeckou Terezou Bártovou dokázaly po nevydařeném úvodu otočit průběh čtvrtfinále proti páru Veronika Poláková / Rebeka Žižkovská z 0:2 na 2:2 a 10:7. Samotnou koncovku ale nakonec nezvládly, ani jeden z pěti mečbolů neproměnily a z postup do semifinále jim utekl mezi prsty. Velká škoda.

Čtyřhra žen U21, čtvrtfinále

Eliška ŠEDOVÁ / Tereza BÁRTOVÁ (SVS Hradec Králové) – Veronika POLÁKOVÁ (SKST Vlašim) / Rebeka ŽIŽKOVSKÁ (SKST Hodonín) 2:3 (-3,-10,4,4,-15)

foto Český stolní tenis

S prázdnou ale přece z Havířova neodjíždíme. Namísto cenných kovů si odvážíme čtyři neméně hodnotné rozhodcovské licence. Kvartetu Lukáš Rotrekl, Jiří Továrek, Vladimir Telistyn a Katya Chernyavskaya zvládlo rozhodcovský křest ohněm bez zaváhání a s grácií.

15. 5. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer