První finále jasně pro Hodonín

Na úvod finálové série jsme dnes schytali tvrdý direkt. Úřadující vicemistryně a vítězky základní části z Hodonína jednoznačně potvrdily, že to s návratem na český trůn myslí vážně. V zaplněné aréně haly TEZA se hráčky Hodonína mohly spolehnout na podporu takřka dvou stovek příznivců, zahanbit se ale v tomto směru nenechal ani hlouček krumlovských fandů. Utkání tak mělo parádní atmosféru. Děkujeme!!

První finálové utkání bylo jasně v režii domácího favorita. Především nejúspěšnější hráčka základní části soutěže Natalia Partyka dnes potvrdila svoji extratřídu. Postupně si na ní vylámaly zuby Ekaterina Chernyavskaya, Bernadett Bálint i Nikita Petrovová a polská jednička tak zajistila domácím tříbodový náskok. V prvních dvou duelech proti Katyi a Detty byl průběh jednotlivých setů relativně vyrovnaný. V klíčových momentech si ale Partyka pomohla výborným servisem a položila základní kámen vysokého vítězství Hodonína.

Přitom v úvodu utkání to na takto jednoznačnou záležitost nevypadalo. V první dvouhře přehrála Detty Bálint ve čtyřech setech obranářku Ševčíkovou. Přičemž v posledním čtvrtém si Detty dovolila dokonce luxus šesti zahozených mečbolů, nervózní koncovku ale nakonec zvládla a poslala nás do vedení.

Na vedlejším stole marně bojovala Katya Chernyavskaya s Partykou. Po vydařeném vstupu do zápasu bohužel nedokázala dotáhnout slibně rozehraný první set do vítězného konce, znovu se zkoncentrovala až ve třetí sadě. Ale ani napodruhé koncovka nevyšla.

Do třetí dvouhry nastoupila Nikita Petrovová proti Karin Grofové vracející se z mateřské dovolené rovnou do extraligového play-off. Rozdíl v herní a zápasové praxi obou hráček po hříchu nebyl patrný a hodonínská reprezentantka hladce bodovala.

Po krátké přestávce vyplněné slosování tomboly se hráčky znovu vrátily do boje. Detty Bálint svedla bitvu s Natalií Partykou. Vyrovnaný zápas strhla v polovině třetího setu na svoji stranu polská reprezentantka. Od toho momentu už byla Partyka nezastavitelná a také třetí vzájemný zápas sezóny tak vyzněl pro ni. Nikita Petrovová se bohužel ani ve svém druhém zápase proti Ševčíkové nedokázala nastartovat a po její další jednoznačné třísetové prohře bylo de facto rozhodnuto.

Katya Chernyavskaya odehrála vyrovnanou partii s Grofovou. Po prohraných dvou sadách našla klid a správnou taktiku, postupně srovnala hru i skóre zápasu. V rozhodujícím pátém setu vedla 7:6, mezitím ale na vedlejším stole přidala výborná Partyka pátý postupový bod proti Nikitě a nemělo smysl dál pokračovat.

SKST PLUS Hodonín – TT Moravský Krumlov 5:1, stav série 1:0

Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Bernadett BÁLINT 1:3 (7,-8,-7,-12), Natalia PARTYKA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 (8,2,9), Karin GROFOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:0 (5,7,14), Natalia PARTYKA – Bernadett BÁLINT 3:1 (7,-4,7,4), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:0 (4,3,8), Karin GROFOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:2 (10,7,-10,-4,w.o.), Natalia PARTYKA – Nikita PETROVOVÁ 3:0 (5,8,5)

Hodonín tak do finále nakročil o poznání rázněji. Nám nezbývá, než se z dnešního utkání poučit a příští týden v domácím prostředí udělat vše pro to, aby se série do Hodonína ještě jednou vrátila.

Odvetné utkání v krumlovské sokolovně odstartuje v sobotu 21. května v 17:45. Přijďte nás povzbudit!!

@foto facebook SKST Hodonín

#MKjede

14. 5. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer