Krůček od medaile

Startem na juniorském Mistrovství České republiky včera Daniela Růžičková uzavřela mládežnickou kapitolu své kariéry. V Havířově předvedla velmi dobrý výkon, chyběl tomu snad jen happyend.

Na loňském dohrávaném šampionátu v Mostě postoupila Dáda do osmifinále, mezi nejlepší šestnáctku českých juniorek se pravidelně probojovávala také na bodovacích turnajích v průběhu celé letošní sezóny. Cíle pro havířovskou derniéru tak ani nemohly být jiné.

Bohužel zůstaly nesplněny. A to přesto, že Daniela předvedla velmi dobrý výkon na hranici svých aktuálních možností. Los turnaje jí totiž nepřál. Z osmičky potenciálních soupeřek jí přisoudil domácí Nelu Hanákovou. Stříbrná medailistka z předloňského šampionátu sice letos neprožívá nejlepší sezónu, její hráčské kvality jsou ale nesporné.

Po prvních dvou prohraných setech Dáda dokázala srovnat hru i skóre. Postupně získávala převahu a precizní hrou tlačila domácí favoritku do úzkých. Té nepomohl ani oddechový čas a za stavu 9:6 se zdálo, že Krumlovanka neomylně míří za ziskem páté sady. Dáda se ale nabízené příležitosti zalekla a koncovku nezvládla. Hanáková pěti body otočila průběh zápasu a vrátila se do vedení. V šestém setu už měla navrch a mohla se radovat z postupu.

Hlavní soutěž

Daniela RŮŽIČKOVÁ – Nela HANÁKOVÁ (SKST Havířov) 2:4 (-6,-9,8,6,-9,-5)

Na naši hráčku tak tentokrát zbyl pouze start v „béčkovém“ finále, ve kterém se hrálo o konečné 17. místo. V něm navázala na dobrý výkon z předcházejícího zápasu a poměrně hladce si poradila s doberskou Eliškou Čermákovou i Andreou Meškánovou z Vyššího Brodu. Stopku jí v semifinále vystavila až další extraligová Fialka a pozdější vítězka soutěže útěchy Eliška Koďousková. Výsledkem je konečné 19. místo.

Finále B (o 17.-32. místo)

Daniela RŮŽIČKOVÁ – Eliška ČERMÁKOVÁ (SK Dobré) 3:0 (6,1,7)

Daniela RŮŽIČKOVÁ – Andrea MEŠKÁNOVÁ (KST ZŠ Vyšší Brod) 3:0 (6,8,6)

Daniela RŮŽIČKOVÁ – Eliška KOĎOUSKOVÁ (SK Dobré) 0:3 (-6,-9,-7)

Na šampionátu se Daniela představila také v obou deblových disciplínách. V dopoledním mixu to ve dvojici se Sebastianem Kašníkem z Jeseníku úplně nesedlo a po prohře s párem Sixta – Šichanová mělo jejich působení v soutěži jepičí život. V dívčí čtyřhře to byla jiná jízda. Společně s klatovskou Andreou Hnojskou se dobře doplňovaly, rychle sehrávaly a vytvořily poměrně kompaktní tým. Po výhře nad dvojicí Glücková – Mazalová je ve čtvrtfinále čekal nejvýše nasazený pár Sommerová – Klempererová. Pasivní, ale účinnou hrou si náš pár od začátku udržoval mírné vedení. Děvčata vyhrála první a třetí sadu, krok držela i v rozhodující páté. Evidentně nervózní reprezentantky chybovaly v rozehrávce a po vydařené sérii vedly Daniela s Andreou 8:7. Po oddechovém

čase (takřka) vyšel taktický záměr s dlouhým podáním. Míček se z rakety Klempererové vznesl vysoko nahoru, až za stůl ale bohužel nedoletěl a dopadl na zadní čáru. Poslední tři výměny pak vzala na sebe Helena Sommerová a kvalitou zápas rozhodla. Sen o medaili, po které Dáda už už sahala, se tak rozplynul.

Smíšená čtyřhra

Sebastian KAŠNÍK (KST Jeseník) / Daniela RŮŽIČKOVÁ – Vít SIXTA (TJ Tatran Hostinné) / Vendula ŠICHANOVÁ (SK Dobré) 0:3 (-5,-8,-5)

Čtyřhra juniorek

Daniela RŮŽIČKOVÁ / Andrea HNOJSKÁ (KST Klatovy) – Lenka GLÜCKOVÁ (Granitol Mor. Beroun) / Veronika MAZALOVÁ (TJ Olympia Bruntál) 3:1 (-9,10,6,8)

Daniela RŮŽIČKOVÁ / Andrea HNOJSKÁ – Anna KLEMPEREROVÁ (SKST Hodonín) / Helena SOMMEROVÁ (SK DDM Kotlářka) 2:3 (9,-8,8,-6,-8)

8. 5. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer