Suverénní postup do finále!

Po vysokém domácím vítězství se dnes v Havířově očekávala tuhá bitva o druhý postupový bod. Drama se však nekonalo. Naše děvčata po výborném výkonu znovu jednoznačně přehrála svého soupeře Po pěti letech je Moravský Krumlov znovu ve finále!

Dnešní semifinálová odveta měla až nečekaně hladký průběh. Mladý domácí tým se nezmohl na výraznější odpor, uhrál de facto jediný bod. Navíc v pěti prohraných zápasech získal jen jeden set. Krumlovanky dnes dominovaly!

Důležitou práci na úvod odvedly Katya Chernyavskaya s Nikitou Petrovovou. Obě ve svých prvních zápasech předvedly výborné výkony a soupeřky, proti kterým se jim v poslední době příliš nedařilo, dnes jednoznačně  přehrály. Katya si ve třech setech poradila s Gabrielou Štěpánovou, Nikita s Klárou Hrabicovou.  Po více než roce se naší lavičce objevila rekonvalescentka Lenka Harabaszová. Za stůl se už v letošní sezóně vrátit nestihne, její bohaté zkušenosti a rady ale byly našemu týmu velmi užitečné. Především spolupráce s Nikitou fungovala skvěle.

Závěr první série dvouher přece jen patřil Havířovu. Bernadett Bálint bohužel nenavázala na podařenou krumlovskou koncovku, na domácí jedničku Kristýnu Štefcovou dnes nestačila. Z prohry se ale naše maďarská opora rychle otřepala. Přesto, že její dnešní výkon patřil k těm méně výrazným, druhý zápas proti Hrabicové už Detty zvládla. Na vedlejším stole navíc Nikita znovu ovládla „sendvičářský“ duel se Štěpánovou. Vedli jsme 4:1 a k postupu chyběl poslední krok.

O ten se po svižném třísetovém kvapíku s Gabrielou Štěpánovou, které se letošní semifinálová série příliš nepovedla, postarala znovu Detty. Dříve rozehraný zápas mezi Katyou a dnes suverénně nejlepší havířovskou hráčkou Kristýnou Štefcovou, tak neměl vítěze a s ohledem na extrémně vyrovnaný průběh prvních čtyř sad skončil zaslouženou remízou. Formálně si po skreči naší lavičky připsali bod domácí a korigovali na konečných 2:5.

Všem našim příznivcům – především pak čtveřici srdcařů, kteří nás přijeli povzbudit až na Sever, děkujeme za podporu!
V květnu nás čeká historicky druhá účast v extraligovém finále. Soupeřem nám s největší pravděpodobnosti bude, stejně jako před pěti lety, tým Hodonína, který vyhrál své úvodní semifinále v Hradci Králové jasně 5:1. Pojďme si to společně užít!
#MKjede #oneTEAMoneDREAM

SKST Charvát Havířov – TT Moravský Krumlov 2:5, Konečný stav série 0:2
Klára HRABICOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-4,-7,-8), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-6,-8,-8), Kristýna ŠTEFCOVÁ – Bernadett BÁLINT 3:0 (8,6,8), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 1:3 (-8,7,-4,-11), Klára HRABICOVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-7,-8,-9), Kristýna ŠTEFCOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:2 (10,10,-5,-11,w.o.), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-8,-8,-7).

29. 4. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer