Máme mečbol!

Do semifinále jsme vkročili správnou nohou! Před skvělou kulisou zaplněné sokolovny jsme skvěle zvládli vstup do utkání, přežili jeden kritický moment a potvrdili vynikající formu posledních týdnů. Od postupu do boje o titul nás tak dělí jediný krok.

Od prvního míčku jsme dnes měli navrch. Katya Chernyavskaya vlétla do zápasu proti Kláře Hrabicové ve velkém stylu a už v prvním setu mladé soupeřce naznačila, že výpadek z posledního vzájemného duelu v Superlize se dnes nebude opakovat. Přestože Hrabicová postupně přece jen srovnala hru, dnes to na Katyu zkrátka nestačilo. Také na vedlejším stole diktovala hru domácí hráčka. Nikita Petrovová se proti Gabriele Štěpánové dokázala vypořádat s počátečními problémy na příjmu, postupně získala převahu a po čtyřsetovém vítězství zvýšila náš náskok!

Také Bernadett Bálint rozehrála svůj zápas s Kristýnou Štefcovou výborně. Vyhrála vyrovnanou koncovku prvního setu, ve druhém jasně dominovala… pak ale ztratila aktivitu i jistotu a havířovská jednička se dostala na koně. Srovnala na 2:2, na otočce pátého setu vedla 5:1. Nepomohl ani timeout a za stavu 8:1 už se zdálo být rozhodnuto. Detty však ukázala pevné nervy, odvrátila čtyři mečboly v řadě, následně ještě pátý a v nervy drásajícím finiši urvala třetí bod! 3:0!

Do rozhodujícího pátého setu dospěl také další duel dvou levorukých hráček mezi Nikitou Petrovovou a Hrabicovou. Bronzová medailistka z letošního šampionátu ustála těžkou koncovku čtvrté sady, v páté už měla převahu a vybojovala pro svůj tým první bod. Detty Bálint, ze které po zvládnutém nerváku se Štefcovou opadla počáteční nervozita, si však s přehledem poradila s Gabrielou Štěpánovou a znovu zvýšila na rozdíl tří bodů.

Také na závěr se diváci v hale dočkali vyrovnané partie. Zápas Katyi Chernyavské s Kristýnou Štefcovou byl jako na houpačce. Katyi patřily liché sety, zatímco v sudých měla navrch hostující hráčka. Pětka je ale lichá! V závěrečné sadě předvedla Katya vynikající výkon a suverénně pečetila naše celkové vítězství!

TT Moravský Krumlov – SKST Charvát Havířov 5:1
Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Klára HRABICOVÁ 3:0 (1,8,6), Nikita PETROVOVÁ – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 3:1 (10,-6,6,8), Bernadett BÁLINT – Kristýna ŠTEFCOVÁ 3:2 (10,3,-5,-9,11), Nikita PETROVOVÁ – Klára HRABICOVÁ 2:3 (-6,7,3,-11,-7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Kristýna ŠTEFCOVÁ 3:2 (6,-5,7,-7,4), Bernadett BÁLINT – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 3:1 (2,6,-8,6)

Odveta se hraje za týden, tj. v pátek 29. dubna od 18:00 v Havířově. Uděláme všechno pro to, abychom semifinálovou sérii zakončili na severu Moravy. V opačném případě nás čeká na Prvního máje třetí rozhodující utkání znovu na domácích stolech.

#MKjede #oneTEAMoneDREAM

22. 4. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer